חפש עורך דין לפי תחום משפטי
| |

ת"א 18091-01-14 יוז ואח' נ' מי- נע חברת המים והביוב של נצרת עילית בע"מ ואח'

: | גרסת הדפסה
ת"א
בית משפט השלום נצרת
18091-01-14
18.9.2014
בפני השופטת:
רננה גלפז מוקדי

- נגד -
תובעות:
1. יפה יוז
2. מיכל יזרעילוב יוז

נתבעת:
מי- נע חברת המים והביוב של נצרת עילית בע"מ
החלטה
 

לפני בקשת התובעות (להלן: "המבקשות") להתיר להן לתקן את כתב תביעתן באופן שיתווסף בעל דין וכן באופן שצד ג' יוסף כנתבע.

 

רקע  בתמצית

המבקשות הגישו תביעתן בעילה כספית ונזיקית ועתרו לחייב את הנתבעת (להלן: "המשיבה") בגין הנזקים אשר נגרמו להם כתוצאה מהצפות מי ביוב לתוך דירת מגוריה של המבקשת 1. המבקשות טענו בכתב התביעה כי כתוצאה מכך נגרמו גם למבקשת 2, בתה של המבקשת 1, נזקים עקיפים. המבקשות טענו כי המשיבה, אשר אחראית על תחזוקה והפעלת מערכת וצנרת הביוב אליה מחוברת דירת המבקשת 1, ביצעה עבודות תשתית אשר גרמו להצפות חוזרות ונשנות של מי ביוב לתוך דירת מגוריה ואשר על פי הוראת רופא מטעם משרד הבריאות נאלצה להתפנות מהדירה עד אשר תעבור חיטוי כך לכל הפחות.

המבקשת התנגדה לנטען בכתב התביעה וטענה בין היתר כי הגורם אשר ביצע את העבודות הינו צד ג' ולפיכך הגישה נגדו הודעה כאמור. עוד טענה המשיבה כי מיד לאחר הדיווח על ההצפה שלחה מהנדס מטעמה שיאמוד את הנזק ובהתאם נשלח קבלן מטעמה לביצוע עבודות ניקיון ותיקון. המשיבה טענה כי המבקשות מנסות להתעשר שלא כדין באופן שהן מבקשות בין היתר לבצע תיקונים במבנה אף שזה כלל לא בבעלותן של מי מהמבקשות.

 

 

הבקשה

בדיון קדם משפט שהתקיים ביום 1.6.14 ובהתאם לטענות הצדדים, התרתי למבקשות להגיש בקשתן זו לתיקון כתב התביעה, כמו כן התרתי להן לשקול את הוספתו של צד ג' כנתבע בתיק.

המבקשות כאמור הגישו בקשה לתיקון כתב התביעה.

המשיבה הגישה התנגדותה לתיקון כתב התביעה וטענה בין היתר כי המבקשות סברו בטעות כי ניתנה להן הרשות להגיש כתב תביעה מתוקן ללא הגשת בקשה מתאימה ולא כך הדבר, בנוסף טענה המשיבה כי יש בכתב התביעה טענות חדשות שלא בא זכרן קודם לכן ומעבר לזה טענה המשיבה כי משהגישה המשיבה הודעה לצד ג', אזי אין צורך לצרפו כנתבע.

 

דיון ומסקנה

ככלל, מלשונה של תקנה 92 לתקנות סדר הדין האזרחי ומפרשנותה, עולה כי כאשר בעל דין מבקש לתקן את תביעתו כדי שבית המשפט יוכל להכריע בשאלות השנויות במחלוקת בין בעלי הדין, נעתרים לו ברוחב לב, למעט במקרים חריגים.

 

אחר שעיינתי בבקשה בתגובה ובתשובה, הגעתי לכלל מסקנה כי אין המדובר בשינוי עילת התביעה, אלא בתיקון אשר נוגע, במהותו, לבעלי הדין הדרושים בתיק זה. לא ראיתי מדוע תיקון שכזה יגרום לנזק או לעוול למשיבה, מה גם שהצורך בתיקון כתב בתביעה הועלה בדיון קדם המשפט כפי שנזכר מעלה.

לכך יש להוסיף את עיתוי הגשת הבקשה, כאשר התביעה נמצאת בשלביה הראשוניים וכן העובדה כי המדובר בתיקון שמטרתו השמת השאלות השנויות במחלוקת בפני בית המשפט.

לפיכך על מנת שניתן יהיה לברר את התביעה לעומקה, בנוכחות כל הצדדים הרלוונטיים, ומשעה שהבקשה הוגשה בשלב מוקדם, אני מתירה את תיקון כתב התביעה כמבוקש.

לאור האמור, אני מורה על קבלת כתב התביעה המתוקן באופן שחברת עמידר תתווסף כנתבעת בתיק וכן באופן שצד ג' יתווסף כנתבע נוסף בשינויים המחוייבים.

התוכן בעמוד זה אינו מלא, על מנת לצפות בכל התוכן עליך לבחור אחת מהאופציות הבאות:
לרכישה הזדהה

בעלי דין המבקשים הסרת המסמך מהמאגר באמצעות פניית הסרה בעמוד יצירת הקשר באתר. על הבקשה לכלול את שם הצדדים להליך, מספרו וקישור למסמך. כמו כן, יציין בעל הדין בבקשתו את סיבת ההסרה. יובהר כי פסקי הדין וההחלטות באתר פסק דין מפורסמים כדין ובאישור הנהלת בתי המשפט. בעלי דין אמנם רשאים לבקש את הסרת המסמך, אולם במצב בו אין צו האוסר את הפרסום, ההחלטה להסירו נתונה לשיקול דעת המערכת
הודעה Disclaimer

באתר זה הושקעו מאמצים רבים להעביר בדרך המהירה הנאה והטובה ביותר חומר ומידע חיוני. עם זאת, על המשתמשים והגולשים לעיין במקור עצמו ולא להסתפק בחומר המופיע באתר המהווה מראה דרך וכיוון ואינו מתיימר להחליף את המקור כמו גם שאינו בא במקום יעוץ מקצועי.

האתר מייעץ לכל משתמש לקבל לפני כל פעולה או החלטה יעוץ משפטי מבעל מקצוע. האתר אינו אחראי לדיוק ולנכונות החומר המופיע באתר. החומר המקורי נחשף בתהליך ההמרה לעיוותים מסויימים ועד להעלתו לאתר עלולים ליפול אי דיוקים ולכן אין האתר אחראי לשום פעולה שתעשה לאחר השימוש בו. האתר אינו אחראי לשום פרסום או לאמיתות פרטים של כל אדם, תאגיד או גוף המופיע באתר.


חזרה לתוצאות חיפוש >>