חפש עורך דין לפי תחום משפטי
| |

עטר ואח' נ' מנצור ואח'

: | גרסת הדפסה
ת"א
בית משפט השלום חדרה
17950-09-15
18.8.2017
בפני השופטת:
קרן אניספלד

- נגד -
תובעים:
1. אלעד עטר
2. עפרה אלינור עטר
3. ניר זיסוסר
4. יפית זיסוסר

עו"ד מימון אביטן
נתבעים:
1. ציפורה מנצור (ניתן פסק-דין)
2. אהרון טבול
3. שירן טבול
4. שלמה טבול
5. ב.י.ט.י. חברה לבנייה בע"מ ח.פ. 515000602 (ניתן פסק-דין)
6. ארסני בויינוב (ניתן פסק-דין)

פסק - דין

 

 

נגד נתבעים 2 עד 4

 

לפני תביעה לתשלום פיצויים ולהשבת סכומי כסף ששילמו התובעים עבור בניית ביתם במגרש בבעלותם. התביעה נסמכה על עילות של הפרת חוזה, מצג שווא, תרמית, הטעיה, רשלנות, חוסר תום לב במשא ומתן ועשיית עושר ולא במשפט. נטען כי הנתבעים לא הקפידו על הפרדה ביניהם ונהגו עירוב בכספי התובעים שנמסרו להם עבור הבניה. נותרה להכרעה התביעה נגד נתבעים 2 עד 4, שהועמדה על סך של 874,284 ₪.

 

א.ההליך והצדדים לו

 

1.התובעים 2-1 הם בני-זוג; כך גם התובעים 4-3. התובעים רכשו את המקרקעין הידועים כחלקה 300 בגוש 8036, אשר מצויים ברחוב הברושים 27 בישוב קדימה, כדי לבנות בהם בית דו-משפחתי שישמש למגוריהם (להלן הבית).

 

2.בחודשים יוני ויולי 2014 התקשרו התובעים עם חברת בויינוב, חברה בשליטתו ובניהולו של נתבע 6, לשם בניית הבית. לימים שינתה חברת בויינוב את שמה, והינה הנתבעת 5 בהליך דנן. נטען כי לא רק נתבע 6 אלא גם נתבעים 2 ו-4 – אחים, היו מעורבים בגיבוש ההתקשרות, בסיכום תנאיה ובחתימה על ההסכמים שהתייחסו אליה. התובעים יחסו גם לנתבעות 1 ו-3 מעורבות בהיבטים שונים של הקשר החוזי שנסב על הזמנת הבניה וביצועה.

 

3.בכתב-התביעה שהוגש בפתיחת ההליך נטען כי בניית הבית לא הושלמה וכי הנתבעים הפרו באופן יסודי את חיוביהם כלפי התובעים, ביצעו כלפיהם שורה ארוכה של עוולות נזיקיות, והתעשרו על חשבון התובעים לאחר שלא נתנו תמורה לסכומים שקיבלו לידיהם; נתבע תשלום בסך 819,284 ₪ לכל ארבעת התובעים יחדיו.

 

4.נגד נתבעת 1 ניתן פסק-דין בהיעדר התייצבות במלוא סכום כתב-התביעה המקורי (פסק-דין מיום 2.2.2016, בגינו ניתנה פסיקתא ביום 4.2.2016). נגד נתבעים 5 ו-6 ניתן פסק-דין בהיעדר הגנה, אף זאת במלוא סכום כתב-התביעה המקורי (פסק-דין מיום 4.2.2016). נותרה אפוא לבירור התביעה נגד נתבעים 2 עד 4.

 

5.לתובעים הותר לתקן את כתב-התביעה, על-פי בקשתם. התיקון התבטא בהגדלת סכום התביעה תוך העמדתו על סך של 874,284 ₪.

התוכן בעמוד זה אינו מלא, על מנת לצפות בכל התוכן עליך לבחור אחת מהאופציות הבאות:
לרכישה הזדהה

בעלי דין המבקשים הסרת המסמך מהמאגר באמצעות פניית הסרה בעמוד יצירת הקשר באתר. על הבקשה לכלול את שם הצדדים להליך, מספרו וקישור למסמך. כמו כן, יציין בעל הדין בבקשתו את סיבת ההסרה. יובהר כי פסקי הדין וההחלטות באתר פסק דין מפורסמים כדין ובאישור הנהלת בתי המשפט. בעלי דין אמנם רשאים לבקש את הסרת המסמך, אולם במצב בו אין צו האוסר את הפרסום, ההחלטה להסירו נתונה לשיקול דעת המערכת
הודעה Disclaimer

באתר זה הושקעו מאמצים רבים להעביר בדרך המהירה הנאה והטובה ביותר חומר ומידע חיוני. עם זאת, על המשתמשים והגולשים לעיין במקור עצמו ולא להסתפק בחומר המופיע באתר המהווה מראה דרך וכיוון ואינו מתיימר להחליף את המקור כמו גם שאינו בא במקום יעוץ מקצועי.

האתר מייעץ לכל משתמש לקבל לפני כל פעולה או החלטה יעוץ משפטי מבעל מקצוע. האתר אינו אחראי לדיוק ולנכונות החומר המופיע באתר. החומר המקורי נחשף בתהליך ההמרה לעיוותים מסויימים ועד להעלתו לאתר עלולים ליפול אי דיוקים ולכן אין האתר אחראי לשום פעולה שתעשה לאחר השימוש בו. האתר אינו אחראי לשום פרסום או לאמיתות פרטים של כל אדם, תאגיד או גוף המופיע באתר.

 


כתבות קשורות

    חזרה לתוצאות חיפוש >>