- דיני חוזים
- מומחים לדין הזר
- ייפוי כוח מתמשך
- משפט מסחרי
- הדין האמריקאי
- דיני תעופה
- מטבעות דיגיטליים
- אשרות עבודה
- דין סין (China Law)
- דיני עבודה
- תביעות ביטוח ונזקי רכוש
- פלילי
- מקרקעין ונדל"ן
- דיני צרכנות ותיירות
- קניין רוחני
- דיני משפחה
- דיני חברות
- הוצאה לפועל
- רשלנות רפואית
- נזקי גוף ותאונות
- תקשורת ואינטרנט
- מיסים
- תעבורה
- חוקתי ומנהלי
- גישור ובוררויות
- צבא ומשרד הבטחון
- ביטוח לאומי
- תמ"א 38
- פשיטת רגל
- תביעות ייצוגיות
- לשון הרע
- דיני ספורט
- אזרחויות ואשרות
- אזרחות זרה ודרכון זר
- ירושות וצוואות
- נוטריון
ת"א 17415-09-13
|
ת"א בית המשפט המחוזי ירושלים |
17415-09-13
7.7.2015 |
|
בפני סגן נשיא : אהרן פרקש |
|
| - נגד - | |
|---|---|
|
התובע: בועז בכרך עו"ד יראון פסטינגר ואח' |
הנתבעים: 1. ברוך רוזנצוויג 2. הבירה סוכנות לביטוח (2002) בע"מ 3. מנורה מבטחים חברה לביטוח בע"מ 4. מגדל חברה לביטוח בע"מ 5. הפניקס חברה לביטוח בע"מ עו"ד עובדיה גבאי ואח' |
| החלטה | |
לפניי בקשת המבקש - התובע, על פי תקנה 116 לתקנות סדר הדין האזרחי, תשמ"ד – 1984 (להלן: "התקנות"), להורות למשיבים 2-1 (להלן: "המשיבים" או "הנתבעים") להעביר לעיונו את ההסכם אשר כרתו המשיבים עם סוכנות הביטוח "אלעד" (להלן: "ההסכם"). רקע עובדתי
-
בכתב תביעה שהגיש המבקש (להלן: "התובע") נגד המשיבים נטען, כי התובע הינו סוכן ביטוח בעל סוכנות הביטוח "בועז בכרך ביטוחים" בירושלים, החל משנת 1987. על פי הנטען, בשנת 2003 הקים התובע שותפות עסקית עם המשיב 1 (להלן: "הנתבע"), הבעלים של המשיבה 2, "הבירה סוכנות לביטוח בע"מ" (להלן: סוכנות הבירה"). על פי תנאי הסכם השותפות, שנערך בעל פה, יקבל הנתבע גישה ללקוחותיו של התובע, ורווחי העמלות שיתקבלו מכל עסקה יתקבלו לחשבון סוכן משותף של הצדדים ויחולקו שווה בשווה ביניהם. לימים התברר לתובע, כי הנתבע העביר חלק נכבד מלקוחותיו של התובע לתיק הסוכן האישי שלו, ללא ידיעת התובע. לאחר מכן, מכר הנתבע את תיק הביטוח שלו לצד ג', סוכנות הביטוח "אלעד" (להלן: "אלעד") המתחרה בסוכנות של התובע. לטענת התובע, בידו נמצאת רשימה חלקית של לקוחות אשר היו לקוחותיו אולם כעת הם לקוחות של אלעד, בעקבות ההסכם עם הנתבע.
-
הסעד המבוקש בתובענה הוא מתן חשבונות, להורות לנתבע לגלות ולהמציא לתובע את רשימת כל הלקוחות, פוליסות, תשלומים, עמלות ובונוסים הקשורים לתובע, לנתבע ולמספר הסוכן המשותף. לטענת התובע, עם קבלת החשבונות יוכל לאמוד את היקף הנזקים שנגרמו לו ולתקן את כתב התביעה.
-
בכתב ההגנה טענו המשיבים, כי לא היה כל קשר של שותפות עם התובע, אלא לכל היותר שיתוף פעולה עסקי לגבי ביטוחי חיים של לקוחות בחברת הביטוח מנורה מבטחים בע"מ (הנתבעת 3, להלן: "מנורה") בלבד. בהתאם לכך נתבקשה מנורה לפתוח חשבון נפרד על שמו של הנתבע, ולהעביר מחצית מהעמלות לתובע בשיעור שהוא זכאי לו על פי ההיקפים, על מנת שלא יהיה בלבול עם עמלות אחרות שמגיעות לנתבע. לגבי הנתבעות 4 ו-5 (בהתאמה להלן: "מגדל" ו"הפניקס") נטען, כי כל הלקוחות של התובע נותרו על חשבון מספר הסוכן שלו ללא חלוקת תפוקה בין הצדדים.
-
לטענת הנתבע, רק לאחר שהתקשר בהסכם עם גורם שלישי, העלה התובע נגדו טענות בקשר לצורת ההתקשרות ביניהם, וזאת מפני שהיה מצוי בסכסוך עם אותו גורם.
-
נטען, כי התובע לא הראה שקיימת שותפות עסקית, ועל כן יש לדחות את התביעה למתן חשבונות על הסף. יתר טענות התובע הוכחשו על ידי הנתבע.
עיקרי טענות הצדדים בבקשה
| הודעה | Disclaimer |
|
באתר זה הושקעו מאמצים רבים להעביר בדרך המהירה הנאה והטובה ביותר חומר ומידע חיוני. עם זאת, על המשתמשים והגולשים לעיין במקור עצמו ולא להסתפק בחומר המופיע באתר המהווה מראה דרך וכיוון ואינו מתיימר להחליף את המקור כמו גם שאינו בא במקום יעוץ מקצועי. האתר מייעץ לכל משתמש לקבל לפני כל פעולה או החלטה יעוץ משפטי מבעל מקצוע. האתר אינו אחראי לדיוק ולנכונות החומר המופיע באתר. החומר המקורי נחשף בתהליך ההמרה לעיוותים מסויימים ועד להעלתו לאתר עלולים ליפול אי דיוקים ולכן אין האתר אחראי לשום פעולה שתעשה לאחר השימוש בו. האתר אינו אחראי לשום פרסום או לאמיתות פרטים של כל אדם, תאגיד או גוף המופיע באתר. |
|
