חיוב "ידיעות אחרונות" בפיצוי קצינת משטרה בגין לשון הרע בפרשת ניסו שחם
|
ת"א בית משפט השלום ירושלים |
16949-11-12
9.6.2015 |
|
בפני השופטת: דורית פיינשטיין |
|
| - נגד - | |
|---|---|
|
תובעת: נ.ק. עו"ד אשר אוחיון |
נתבעים: 1. חברת ידיעות אחרונות בע"מ 2. ירון דורון 3. רון ירון 4. ארנון מוזס עו"ד שירה בריק חיימוביץ |
| פסק דין | |
לפניי תביעה לפיצוי בגין לשון הרע. תביעה זו הוגשה בעקבות כתבת תחקיר של עיתון "ידיעות אחרונות" ביום שישי ה- 27.2.12 שפורסמה בעמודיו המרכזיים, ובה יוחסו למפקד מחוז ירושלים ניסו שחם, מספר עבירות של תקיפה מינית של קצינות ושוטרות. בין היתר צוין בכתבה כי הקצינה נ' ממחוז ירושלים קיימה עם ניצב שחם יחסי מין בהסכמה. התובעת טוענת כי חלק זה בכתבה התייחס אליה והיה שקרי, ומכאן שהיא תובעת פיצוי על פי חוק איסור לשון הרע, התשכ"ה – 1965 בסך של 600,000 ₪.
רקע עובדתי:
- התובעת הייתה במועדים הרלבנטיים לכתבה זו, ועודנה גם היום, קצינה במשטרת ישראל והיא שירתה ומשרתת במחוז ירושלים.
- ניסו שחם היה מפקד מחוז ירושלים, בדרגת ניצב, ועם סיום תפקידו פנו קצינות ושוטרות למח"ש וטענו כי תקף אותן מינית. יש לציין כי בעקבות תלונות אלו התנהלה חקירה במח"ש, וכיום תלוי ועומד כנגד מר שחם הליך פלילי.
- כידוע "ידיעות אחרונות" הוא אחד העיתונים הנפוצים ביותר במדינה, ובוודאי ביום שישי, שאז התפוצה שלו עולה. הנתבע 2, מר דורון ירון, ערך את התחקיר לכתבה, על בסיס מקורותיו הסמויים והגלויים, וכתב אותה. הנתבעים 3-4 ערכו את הכתבה ואת העיתון.
- בטרם פרסום הכתבה, פנה הנתבע 2 לתובעת וביקש לקבל את תגובתה למעשים המיוחסים לה. התובעת, בהיותה כפופה לכללים החלים על שוטרים, הבהירה לנתבע 2 כי אין היא יכולה להשיב באופן ישיר לעיתונאי, והפנתה אותו לשוחח עם דובר המשטרה. דובר המשטרה אמר לנתבע 2 כי אין בסיס לטענה שמיוחסת לתובעת, כפי שאמר זאת לעיתונאים נוספים, אך הנתבעים החליטו בכל זאת לכלול את הדברים בכתבה. יש לציין כי היו עיתונאים נוספים שפנו לדובר, ונאמר גם להם כי התובעת לא קיימה יחסים עם מר שחם, ועיתונאים אלו בניגוד לנתבעים לא פרסמו דבר או חצי דבר, הנוגע לתובעת בפרשה זו.
האם הפרסום הוא בגדר לשון הרע:
- אפתח ואומר כי הנתבעים הכחישו שהפרסום המתייחס לתובעת הוא לשון הרע כהגדרת מושג זה בסעיף 1 לחוק:
" לשון הרע היא דבר שפרסומו עלול –
(1)להשפיל אדם בעיני הבריות או לעשותו מטרה לשנאה, לבוז או ללעג מצדם;
(2)לבזות אדם בשל מעשים, התנהגות או תכונות המיוחסים לו;
(3)לפגוע באדם במשרתו, אם משרה ציבורית ואם משרה אחרת, בעסקו, במשלח ידו או במקצועו;
(4)לבזות אדם בשל גזעו, מוצאו, דתו, מקום מגוריו, גילו, מינו, נטייתו המינית או מוגבלותו";
התוכן בעמוד זה אינו מלא, על מנת לצפות בכל התוכן עליך לבחור אחת מהאופציות הבאות:| הודעה | Disclaimer |
|
באתר זה הושקעו מאמצים רבים להעביר בדרך המהירה הנאה והטובה ביותר חומר ומידע חיוני. עם זאת, על המשתמשים והגולשים לעיין במקור עצמו ולא להסתפק בחומר המופיע באתר המהווה מראה דרך וכיוון ואינו מתיימר להחליף את המקור כמו גם שאינו בא במקום יעוץ מקצועי. האתר מייעץ לכל משתמש לקבל לפני כל פעולה או החלטה יעוץ משפטי מבעל מקצוע. האתר אינו אחראי לדיוק ולנכונות החומר המופיע באתר. החומר המקורי נחשף בתהליך ההמרה לעיוותים מסויימים ועד להעלתו לאתר עלולים ליפול אי דיוקים ולכן אין האתר אחראי לשום פעולה שתעשה לאחר השימוש בו. האתר אינו אחראי לשום פרסום או לאמיתות פרטים של כל אדם, תאגיד או גוף המופיע באתר. |
|