ת"א
בית משפט השלום חיפה
|
16807-02-15
12/05/2015
|
בפני השופטת:
אילת דגן
|
- נגד - |
המבקשים/נתבעים 2-3:
1. זוהיר קובטי 2. זאהי קובטי
|
המשיבים/תובעים:
1. האני אמין פרח 2. סאמיה אמין אבו חנא 3. לביב סלים פרח 4. נאג'י סלים פרח 5. נאדיה אמין פרח 6. סאמי אמין פרח
|
החלטה |
לפני בקשת הנתבעים 2-3 (להלן: "הנתבעים") להורות על דחיית התביעה נגדם על הסף.
|
עסקינן בתביעת פינוי דירת מגורים ברח' אלנבי 51 חיפה ומסירתה פנויה מכל אדם וחפץ לתובעים, וכן תביעה לתשלום דמי שכירות ראויים.
לטענת המבקשים, יש להורות על דחיית התביעה נגדם על הסף מאחר ואינם מחזיקים בדירה.
הורי הנתבעים החזיקו בדירה בשכירות מוגנת יחד עם נכדם מר אלכס קובטי, וככל הידוע לנתבעים אותו נכד עדיין מתגורר בדירה.
לטענת המשיבים, המבקשים 2-3 הינם ילדיה ויורשיה של הנתבעת 1 שהייתה דיירת מוגנת בדירה. הנתבעת 4 הודיעה לבית המשפט כי אין לה כל עניין בדירה. בדירה ריהוט וחפצים אישיים אשר בבעלות העיזבון ואחריותם של המבקשים לדאוג לפינוי. ככל שידוע למשיבים, מר אלכס קובטי, עזב את הדירה בשנת 2011 עם סיום הליכים משפטיים קודמים בין הצדדים, זאת גם בהסתמך על הודעתה והצהרתה של הנתבעת 4.
ככל שטענת המבקשים לפיה מר אלכס קובטי מתגורר בדירה נכונה, מבקשים התובעים לצרפו כנתבע בהתאם לתקנה 22 לתקנות סדר הדין האזרחי.
בתשובה לתגובה טוענים המבקשים כי זכותם של המשיבים להגיש תביעה נגד מר אלכס קובטי, אך יש לדחות את התביעה נגדם על הסף, מאחר והם אינם צד למחלוקת, ואין להם כל זכות בדירה.
לאחר שעיינתי בבקשה ובתגובה לבקשה, אין מקום להורות על דחיית התביעה על הסף בשלב זה,
הלכה פסוקה היא כי סעד של סילוק על הסף הוא סעד דרסטי ואין להיזקק לו אלא אם ברור מלכתחילה ומעל לכל ספק כי אין לתביעה שום סיכוי להצליח גם אם יוכחו כל רכיביה. כאשר למצב העובדתי והמשפטי כפי שהוא משתקף מכתבי הטענות שהוגשו על ידי בעלי-הדין, יש פנים לכאן ולכאן וישנו סיכוי כלשהו, אפילו קלוש, שהתביעה תתקבל, אזי אין למחוק תביעה שכזו על הסף; וראה ע"א 335/78 שאלתיאל נ' שני פ"ד לו(2) 151 , ע"א 35/83 חסין נ' פלדמן, פ"ד לז(4) 721 , ע"א 693/83 שמש נ' רשם המקרקעין.
הואיל ובענייננו ישנם עניינים עובדתיים שיש ללבן, לרבות עניין פינוי הדירה מריהוט וחפצים אישיים שנותרו בה, אין מקום להורות על דחייתה בשלב זה.
אני קובעת לקדם משפט ליום 01/06/15 שעה 08:30.