חפש עורך דין לפי תחום משפטי
| |

ת"א 16632-04-12 אבו אלדאוולה נ' אבו אלדאוולה ואח'

: | גרסת הדפסה
ת"א
בית משפט השלום ירושלים
16632-04-12
10.11.2014
בפני השופט:
מוחמד חאג' יחיא

- נגד -
התובע:
נאסר אבו אלדאוולה
הנתבעים:
1. מריים אבו אלדאוולה
2. מועתז אבו אלדאוולה
3. מלהן אבו אלדאוולה
4. מייסאא אבו אלדאוולה
5. עבד אבו אלדאוולא
6. אחמד אבו אלדאוולה
7. הודא בשיתי
8. מוחמד אבו אלדאוולא
9. האגר אבו אלדאוולא
10. אמילה בקר אבו אלדאוולא

החלטה
 

 

מונחות לפניי שתי בקשות מטעם התובע, האחת בקשה לדחיית מועדים שנקבעו בפרוטוקול הדיון מיום 27.10.14 והשנייה בקשה להארכת מועד להגשת שאלות הבהרה למומחה מטעם בית המשפט. יוזכר, כפי שניתן להתרשם מדברי בא-כוח התובע בדיון וכן מהבקשות שהגיש, שאלות ההבהרה נוגעות לשני נושאים: א) מסמכים שהעביר בשעתו בא-כוח התובע למומחה לצורך בדיקת ההשוואה ואלה נפסלו על-ידי המומחה; ב) שיטת הבדיקה של גיל הדיו וגיל הנייר.

 

 

לאחר שנתתי את דעתי לטעמי הבקשות וכן לתגובות הנתבעים, נראה שיש טעם רב בהתנגדות ב"כ הנתבעים להעברת שאלות הבהרה למומחה בשלב זה, שכן דומה כי דבר עיתוי הגשת הבקשה יש בו כביכול לסרבל את ההליך זאת גם בשים לב לזכותו של ב"כ התובע להעלות את שאלותיו במהלך חקירת המומחה. עם זאת, במערך הכולל של האיזונים הנדרשים, בעיקר, האיזון בין חתירה לאמת לבין החשש מסרבול ההליך, דומני כי השיקול הראשון גובר במיוחד בנסיבות כגון-דא זאת בשים לב למידת חשיבות חוות הדעת שניתנה במסגרת בירור הפלוגתאות בין הצדדים, ומשכן לא נראה כי יש באמור כדי לעכב את המשך ניהול התובענה, אלא נראה כי הדבר עשוי לייעל את הדיון שייקבע ולטייב אותו שכן יש להניח כי עם העברת שאלות ההבהרה ומתן תשובות המומחה, בשני הנושאים האמורים, כפי שייקבע להלן, סוגיות מסוימות עשויות להתבהר הן לפני הצדדים, הן לפני המומחה והן לפני בית המשפט עובר לדיון, דבר אשר עשוי לצמצם פלותגאות או לחסוך בחקירה של המומחה.

 

על כן, בשים למכלול הטענות וההיסטוריה של התיק, בפרט ריבוי הבקשות והתגובות, ועל מנת למנוע כל סרבול שעלול להכביד על המשך ניהול התובענה, נקבע בזאת כלהלן:

 

 

1) ב"כ התובע ימציא לבית המשפט ולב"כ הנתבעים, שאלות ההבהרה שבכוונתו להפנות למומחה מטעם בית המשפט, בשני הנושאים האמורים לעיל בלבד, בהיקף של עמוד אחד. ב"כ התובע יעשה כן, תוך 14 יום מהיום ולא יאוחר מיום 24.11.14.

 

לעיוני ביום 25.11.14.

 

 

2) ב"כ הנתבעים ימציא לבית המשפט ולב"כ התובע, את התייחסותו לשאלות הללו, בהיקף של עמוד אחד בלבד. ב"כ הנתבעים יעשה כן תוך 14 יום קבלת המסמך האמור מטעם התובע ולא יאוחר מיום 8.12.14.

 

לעיוני ביום 9.12.14.

 

 

התוכן בעמוד זה אינו מלא, על מנת לצפות בכל התוכן עליך לבחור אחת מהאופציות הבאות:
לרכישה הזדהה

בעלי דין המבקשים הסרת המסמך מהמאגר באמצעות פניית הסרה בעמוד יצירת הקשר באתר. על הבקשה לכלול את שם הצדדים להליך, מספרו וקישור למסמך. כמו כן, יציין בעל הדין בבקשתו את סיבת ההסרה. יובהר כי פסקי הדין וההחלטות באתר פסק דין מפורסמים כדין ובאישור הנהלת בתי המשפט. בעלי דין אמנם רשאים לבקש את הסרת המסמך, אולם במצב בו אין צו האוסר את הפרסום, ההחלטה להסירו נתונה לשיקול דעת המערכת
הודעה Disclaimer

באתר זה הושקעו מאמצים רבים להעביר בדרך המהירה הנאה והטובה ביותר חומר ומידע חיוני. עם זאת, על המשתמשים והגולשים לעיין במקור עצמו ולא להסתפק בחומר המופיע באתר המהווה מראה דרך וכיוון ואינו מתיימר להחליף את המקור כמו גם שאינו בא במקום יעוץ מקצועי.

האתר מייעץ לכל משתמש לקבל לפני כל פעולה או החלטה יעוץ משפטי מבעל מקצוע. האתר אינו אחראי לדיוק ולנכונות החומר המופיע באתר. החומר המקורי נחשף בתהליך ההמרה לעיוותים מסויימים ועד להעלתו לאתר עלולים ליפול אי דיוקים ולכן אין האתר אחראי לשום פעולה שתעשה לאחר השימוש בו. האתר אינו אחראי לשום פרסום או לאמיתות פרטים של כל אדם, תאגיד או גוף המופיע באתר.

 


כתבות קשורות

    חזרה לתוצאות חיפוש >>