חפש עורך דין לפי תחום משפטי
| |

ת"א 16169-02-14 מהאי ואח' נ' הוועדה המקומית לתכנון ובניה ירושלים ואח'

: | גרסת הדפסה
ת"א
בית משפט השלום ירושלים
16169-02-14
4.5.2015
בפני השופטת:
דורית פיינשטיין

- נגד -
תובעים:
1. מהאילה דניאלה מהאי
2. חאמד אלמהלווס

עו"ד נאיל ראשד
נתבעים:
1. הוועדה המקומית לתכנון ובניה ירושלים
2. עירית ירושלים

עו"ד אלעד גונן
פסק דין
 

 

  1. לפניי בקשה לסילוק התביעה על הסף וזאת בהעדר סמכות עניינית של בית משפט השלום משני טעמים: האחד, התביעה עוסקת בהשלמת הפקעה מכוח פקודת הקרקעות (רכישה לצרכי ציבור) 1943 (להלן: "הפקודה"), והשני, התביעה עניינה בעלות במקרקעין ולא חזקה כהגדרת סעיף 51(א)(3) לחוק בתי המשפט [נוסח משולב] התשמ"ד - 1984.

     

    רקע עובדתי:

  2. התובעים הגישו תביעה למתן צו מניעה קבועה אשר יופנה כנגד הנתבעות וימנע מהן לתפוס את החזקה בקרקע שבבעלות התובעים בראס אלעמוד בירושלים, שפרטי הקואורדינטות שלה מפורטים בכתב התביעה (להלן: "הקרקע") .

     

  3. התובעים רכשו את הזכויות בקרקע ביום 21.8.05 ממר יאסר טוויל. מכוח היתר בניה מספר 58689 הקימו התובעים את ביתם על הקרקע.

     

  4. קדמו לרכישת הקרקע מספר תוכנית מתאר ובניין, שרלבנטיות לעניינינו. בשנת 1998, מספר שנים לפני שהתובעים רכשו את הקרקע, פורסמה תוכנית מתאר מקומית 2668 אשר קבעה בין היתר כי חלק מהקרקע מיועד להפקעה לצורך סלילת כביש.

     

  5. ביום 23.5.01, כארבע שנים לפני שהתובעים רכשו את הקרקע ממר טוויל, ניתן תוקף לתב"ע 6877 אשר קבעה כי השטח המיועד בקרקע לדרך ציבורית, יועבר לבעלות עיריית ירושלים, ללא תמורה, וזאת כתנאי לקבלת היתר בניה במקום. מר טוויל חתם באותו תאריך על התחייבות להעביר את אותו חלק בקרקע לבעלות עיריית ירושלים (ראו סעיף ט.5. לתקנון התכנית).

     

  6. ביום 6.11.13 פרסמה הועדה המקומית הודעת הפקעה, ובה הודיעה על הפקעת חלק מן הקרקע, והודיעה גם כי בכוונתה לתפוס באותה קרקע חזקה בתוך 60 יום. הודעה זו כותרתה "הודעה על כוונה לרכוש זכויות בקרקע ולקנות חזקה בקרקע לפי סעיפים 5 ו-7 לפקודת הקרקעות (רכישה לצרכי ציבור) 1943 ולפי חוק התכנון והבניה".

התוכן בעמוד זה אינו מלא, על מנת לצפות בכל התוכן עליך לבחור אחת מהאופציות הבאות:
לרכישה הזדהה רכישת מנוי

בעלי דין המבקשים הסרת המסמך מהמאגר באמצעות פניית הסרה בעמוד יצירת הקשר באתר. על הבקשה לכלול את שם הצדדים להליך, מספרו וקישור למסמך. כמו כן, יציין בעל הדין בבקשתו את סיבת ההסרה. יובהר כי פסקי הדין וההחלטות באתר פסק דין מפורסמים כדין ובאישור הנהלת בתי המשפט. בעלי דין אמנם רשאים לבקש את הסרת המסמך, אולם במצב בו אין צו האוסר את הפרסום, ההחלטה להסירו נתונה לשיקול דעת המערכת
הודעה Disclaimer

באתר זה הושקעו מאמצים רבים להעביר בדרך המהירה הנאה והטובה ביותר חומר ומידע חיוני. עם זאת, על המשתמשים והגולשים לעיין במקור עצמו ולא להסתפק בחומר המופיע באתר המהווה מראה דרך וכיוון ואינו מתיימר להחליף את המקור כמו גם שאינו בא במקום יעוץ מקצועי.

האתר מייעץ לכל משתמש לקבל לפני כל פעולה או החלטה יעוץ משפטי מבעל מקצוע. האתר אינו אחראי לדיוק ולנכונות החומר המופיע באתר. החומר המקורי נחשף בתהליך ההמרה לעיוותים מסויימים ועד להעלתו לאתר עלולים ליפול אי דיוקים ולכן אין האתר אחראי לשום פעולה שתעשה לאחר השימוש בו. האתר אינו אחראי לשום פרסום או לאמיתות פרטים של כל אדם, תאגיד או גוף המופיע באתר.


חזרה לתוצאות חיפוש >>