ת"א 16042-12-14 אליהו ת.ז. 050043587 נ' בריימוק
|
ת"א בית משפט השלום נצרת |
16042-12-14
11.12.2016 |
|
בפני השופטת: עינב גולומב |
|
| - נגד - | |
|---|---|
|
תובע: רחמים אליהו |
נתבע: איתן בריימוק |
| החלטה | |
לפניי שתי בקשות; בקשת הנתבע למחוק התביעה בשל אי קיום צו גילוי מסמכים ומענה לשאלון שהופנה לתובע, ובקשת התובע להחיל על הנתבע את הוראת סעיף 6 לפקודת ביזיון בית המשפט בשל אי-המצאת מסמכים בהתאם להחלטה שניתנה.
המדובר בגלגול המשך בסוגיית גילוי ועיון במסמכים ומענה לשאלונים בין הצדדים, לאחר שהוגשו על ידי הצדדים בקשות הדדיות בעניין זה וניתנה על ידי החלטה ביום 26.06.16 המורה לכל צד לאפשר עיון במסמכים ולהשיב לשאלות כמפורט בהחלטה. שני הצדדים מלינים על כך שהצד שכנגד לא קיים החלטתי הנ"ל ומכאן בקשותיהם שבכותרת.
אפנה תחילה לדון בבקשת הנתבע, אשר הוגשה ראשונה; לטענת הנתבע התובע לא השיב לשאלות 2,3, ו-7 משלא השיב היכן עבד בשנת 2014, האם עבד באותה שנה כשכיר וכמה הרוויח מעיסוקו כעצמאי. בנוסף לא ענה כנדרש על שאלות 7.1-7.3 – המתייחסות למחזור ההכנות לשנת 2014, גובה הכנסתו המוצהרת בשנת 2014 ושומות המס לשנת 2014. בנוסף לטענת הנתבע התובע לא השיב לשאלות 7.3.1 לעניין גובה המחזור העסקי מעסק וממשלח יד ולשאלה 7.3.2 ביחס לשאלה מהי גובה ההכנסה החייבת מעסק וממשלח יד. בנוסף כאמור לטענתו לא צירף תדפיסי חשבונות עו"ש משנת 2014.
התובע טוען בתגובתו כי הוא השיב בתצהיר על כל השאלות להן נדרש. הוא צירף לתצהירו דו"ח מפקיד שומה עפולה ובו פירוט המשכורות לשנת 2012. לשאלה היכן עבד בשנת 2014, השיב בתצהיר כי עד נובמבר 2012 עבד כמרכז משק במושב פרזון וכי בעקבות מותה של אחותו ז"ל הפך למנהל עיזבון, ומכוח תפקידו זה הוא מנהל את משקה של אחותו המנוחה עד היום.
יוצא מתשובותיו של התובע בתצהיר מטעמו, כי הוא איננו עוסק כעצמאי לתקופה הרלוונטית, ומכאן שלא קיימות לו הכנסות במישור זה עליהן בידו להצהיר. תשובותיו אלה מספקות לצורך קיום הצו להליכים מקדמיים ביחס לעבודתו והכנסותיו כעצמאי. עם זאת, עולה מתשובותיו כי הוא עוסק/עובד בניהול עזבון אחותו, אולם לא הצהיר בדבר הכנסותיו מעיסוקו זה ולא צירף אסמכתאות לכך. על התובע להשלים עניין זה ולהצהיר את הכנסותיו מעיסוקו זו לשנה הרלוונטית, בליווי אסמכתאות (תלושי שכר, דיווחים לרשויות או כל אסמכתא אחרת). התובע ייעשה כן לא יאוחר מתוך 14 ימים.
אשר לחשבון הבנק, התובע הצהיר כי יש לו חשבון בבנק הדואר בלבד וצירף אישור מבנק הדואר לפיו בשנת 2014 לא היתה כל פעילות עו"ש בחשבון ואין בו פיקדונות או חסכונות. די בכך כשי למלא אחר הצו שניתן בעניין זה.
בנסיבות אינני מוצאת הצדקה להורות בשלב זה על מחיקת כתב התביעה, בכפוף לביצוע האמור לעיל על-ידי התובע.
באשר לבקשת התובע ליתן לנתבע סנקציה לפי סעיף 6 לפקודת ביזיון בית המשפט, אין מקום להפעלת סנקציה מעין זו, הן משום שקיימות חלופות אחרות פוגעניות פחות, והן משום שבינתיים הגיש הנתבע תגובה לבקשה במסגרתה הוגשו המסמכים החסרים.
בשלב זה אני מורה על הגשת תצהירי עדות ראשית מטעם הצדדים, בצירוף ראיותיהם.
נוכח המחלוקת הקיימת באשר לתחולת הוראות חוק הלוואות חוץ בנקאיות על נסיבות ענייננו ונטלי ההוכחה בעניין זה כפי שנקבעו בפסיקה (ראו: ע"א (מחוזי ת"א-יפו) 4003/07 אריה נ' בס (2009)) , יחל התובע בהבאת הראיות.
התוכן בעמוד זה אינו מלא, על מנת לצפות בכל התוכן עליך לבחור אחת מהאופציות הבאות:
| הודעה | Disclaimer |
|
באתר זה הושקעו מאמצים רבים להעביר בדרך המהירה הנאה והטובה ביותר חומר ומידע חיוני. עם זאת, על המשתמשים והגולשים לעיין במקור עצמו ולא להסתפק בחומר המופיע באתר המהווה מראה דרך וכיוון ואינו מתיימר להחליף את המקור כמו גם שאינו בא במקום יעוץ מקצועי. האתר מייעץ לכל משתמש לקבל לפני כל פעולה או החלטה יעוץ משפטי מבעל מקצוע. האתר אינו אחראי לדיוק ולנכונות החומר המופיע באתר. החומר המקורי נחשף בתהליך ההמרה לעיוותים מסויימים ועד להעלתו לאתר עלולים ליפול אי דיוקים ולכן אין האתר אחראי לשום פעולה שתעשה לאחר השימוש בו. האתר אינו אחראי לשום פרסום או לאמיתות פרטים של כל אדם, תאגיד או גוף המופיע באתר. |
|