- דיני חוזים
- מומחים לדין הזר
- ייפוי כוח מתמשך
- משפט מסחרי
- הדין האמריקאי
- דיני תעופה
- מטבעות דיגיטליים
- אשרות עבודה
- דין סין (China Law)
- דיני עבודה
- תביעות ביטוח ונזקי רכוש
- פלילי
- מקרקעין ונדל"ן
- דיני צרכנות ותיירות
- קניין רוחני
- דיני משפחה
- דיני חברות
- הוצאה לפועל
- רשלנות רפואית
- נזקי גוף ותאונות
- תקשורת ואינטרנט
- מיסים
- תעבורה
- חוקתי ומנהלי
- גישור ובוררויות
- צבא ומשרד הבטחון
- ביטוח לאומי
- תמ"א 38
- פשיטת רגל
- תביעות ייצוגיות
- לשון הרע
- דיני ספורט
- אזרחויות ואשרות
- אזרחות זרה ודרכון זר
- ירושות וצוואות
- נוטריון
ת"א 15764-12-10 זסלר ואח' נ' שרביב בע"מ ואח'
|
ת"א בית משפט השלום חיפה |
15764-12-10
11.11.2014 |
|
בפני השופטת: אריקה פריאל |
|
| - נגד - | |
|---|---|
|
התובעים: 1. דניאל זסלר 2. לינה זסלר 3. ניר אפרים בקר 4. שלומית בקר 5. אריאל מרסלו לינקר 6. שרית לאה לינקר 7. אברהם אביטל 8. רחל אביטל 9. רפאל מרגלית 10. ניצה מרגלית 11. אורי שולטהיס 12. שולה שולטהייס 13. יצחק רובינשטיין 14. אסתר רובינשטיין 15. אריה לביא 16. שרה לביא 17. אברהם בריכטה 18. יעל בריכטה 19. ויקטוריה תושיה עוז 20. ניצן וקסמן 21. לאה וקסמן |
הנתבעת: 1. שרביב בע"מ ח"פ 510150634 2. הצד השלישי גבריאל רובין |
| פסק דין | |
מבוא
1.קבלן הקים בניין ובו שתיים-עשרה דירות, כך שניתן לרשמו כבית משותף. הדירות נמכרו, בחוזי המכר התחייב הקבלן לרשום את הבית המשותף ולייחד את הדירות לקונים. לביצוע פעולות אלה התקשר הקבלן עם עורך דין. ממועד החתימה על חוזי המכר ועד למועד הגשת התובענה חלפו למעלה משתיים עשרה שנים תמימות וטרם נרשם הבית המשותף.
2.הימים חלפו, הרישום לא התבצע ופניות הדיירים התרבו. בשל חילוקי דעות בין הקבלן לבין עורך הדין לא התקדם הרישום, ולכן העביר הקבלן את הטיפול לפרקליט אחר, אשר השלים את המלאכה במהלך הדיון בהליך דנן.
3.בעלי הדירות הגישו נגד הקבלן תובענה זו לתשלום פיצויים בעד הנזק שנגרם להם בעטיו של העיכוב ברישום. הקבלן מצדו שלח הודעה לצד שלישי נגד עורך הדין. כן הגישו תובענה לבית המשפט המחוזי לאכוף את החיוב החוזי.
העובדות
4.בשנת 1989 רכשה הנתבעת (להלן: החברה או חברת שרביב) מגרש ברחוב הנטקה 70 בחיפה הידוע כחלקה 24 בגוש 11192 (להלן: חלקה 24). חלקות 29 ו-352 (להלן: חלקה 29 וחלקה 352 בהתאמה) גובלות בחלקה 24. על החלקות הללו חלה תב"ע חפ/1531 אשר חייבה חילופי שטחים, כך שהיה צורך באיחוד החלקות וחלוקתן מחדש. בשלב כלשהו רכשה חברת שרביב גם את חלקה 352. חלקה 29 היתה בבעלות חברה אחרת.
5.הצד השלישי (להלן: עו"ד רובין) היה אחד ממנהלי העיזבון של מי שהיה בעלים של חלקים מחלקה 24. עם כריתת החוזה לרכישת חלקה זו, הסכימו חברת שרביב ועו"ד רובין כי הלה יטפל בפן המשפטי של העסקה.
6.לפי מכתב חברת שרביב לעו"ד רובין הנושא תאריך 6.6.89 (נספח 1 לתצהיר מנהל הכספים של החברה, מוצג נ/2), מונה האחרון לטפל בנושאים המשפטים שלהלן: מתן אישורים והתחייבויות לרשויות המוסמכות בקשר להיתר הבניה; העברת חלקים מחלקה 24 על שם הרשויות לדרכים ולצרכי ציבור אחרים בהתאם להיתר הבניה; עריכת חוזים בין החברה לבין הקונים של הדירות שתיבננה; רישום הבית שיבנה כבית משותף והעברת הזכויות בכל דירה על שם הקונה.
שכר הטרחה המוסכם בין עו"ד רובין לבין החברה בעבור ביצוע הפעולות דלעיל הסתכם בסכום השווה ערך לאחוז ומחצה ממחיר כל דירה שתיבנה בצירוף מס ערך מוסף, כשהיה על עו"ד רובין לגבות סכום זה מכל רוכש בעת חתימת החוזה עמו.
כן סיכמו החברה ועו"ד רובין כי מינויו של האחרון בלתי חוזר וכי אם החברה תבטלו אזי תחויב לפצותו בסכום שכר הטרחה המוסכם.
התוכן בעמוד זה אינו מלא, על מנת לצפות בכל התוכן עליך לבחור אחת מהאופציות הבאות:
| הודעה | Disclaimer |
|
באתר זה הושקעו מאמצים רבים להעביר בדרך המהירה הנאה והטובה ביותר חומר ומידע חיוני. עם זאת, על המשתמשים והגולשים לעיין במקור עצמו ולא להסתפק בחומר המופיע באתר המהווה מראה דרך וכיוון ואינו מתיימר להחליף את המקור כמו גם שאינו בא במקום יעוץ מקצועי. האתר מייעץ לכל משתמש לקבל לפני כל פעולה או החלטה יעוץ משפטי מבעל מקצוע. האתר אינו אחראי לדיוק ולנכונות החומר המופיע באתר. החומר המקורי נחשף בתהליך ההמרה לעיוותים מסויימים ועד להעלתו לאתר עלולים ליפול אי דיוקים ולכן אין האתר אחראי לשום פעולה שתעשה לאחר השימוש בו. האתר אינו אחראי לשום פרסום או לאמיתות פרטים של כל אדם, תאגיד או גוף המופיע באתר. |
|
