ת"א
בית משפט השלום אשקלון
|
14474-09-15
27/11/2016
|
בפני השופטת:
סבין כהן
|
- נגד - |
מבקשים:
1. ז'קי חדד 2. גילה חדד
|
משיבים:
1. יוסי יוספיאן 2. מיה יוספיאן
|
החלטה |
1.הצדדים מסכימים שניהם למינוי מומחה מטעם בית המשפט, אך בד בבד מציינים שניהם, כי הם מוכנים לנהל ביניהם משא ומתן, בנוגע לכל הסוגיות השנויות במחלוקת. מכאן, תינתן החלטה בדבר
מינוי מומחה מטעם בית המשפט, אך החלטת המינוי תיכנס לתוקף בתוך 60 יום מהיום, על מנת לאפשר לצדדים למצות הליכי המשא ומתן.
ככל שהמשא ומתן יבוא לכדי מבוי סתום קודם לכן, ניתן יהיה לעורר בקשה מתאימה והחלטת המינוי תיכנס לתוקף עוד קודם לכן.
2.אני מתירה תיקון כתב התביעה באופן שבו כתב התביעה המקורי, הוא זה שישמש ככתב תביעה בתיק.
3.בהתאם להסכמות הצדדים, מורה בית המשפט על מינוי של מומחה מטעם בית המשפט בתחום ההנדסה ושמאות המקרקעין מר יוסף גולדקלנג, מרח' בן גוריון 2, מגדלי ב.ס.ר 1, רמת גן, טלפון: 03-6135029, פקס: 03-6129051.
המומחה יקבל מב"כ הצדדים את כל כתבי הטענות על נספחיהם , לרבות חוות דעת המומחים מטעמם, יבקר בדירה בתיאום עם ב"כ הצדדים, יעבור על פרטי הליקויים ואי ההתאמות הנטענים בכתב התביעה של התובע ונספחיו בלבד(להלן "הפגמים") ויקבע מהם הפגמים שנגרמו לדירת התובעים בשל שיפוצים שנעשו ע"י הנתבעים, אם בכלל.
כן יתייחס המומחה בחוות דעתו לשאלת שווי הבניה שבנו התובעים ושהנתבעים עשו בה שימוש, לצורך קביעת שיעור התשלום שעל הנתבעים לשלם לתובעים עקב שימוש בבניה זו.
עוד יתייחס המומחה לשאלת שווי העתקת המחסן שנבנה על ידי הנתבעים ותשלומי איזון בין הצדדים, ככל שהיקף השימוש במקרקעין ישתנה לעומת המצב הקיים.
4.המומחה יאפשר לצדדים, לב"כ ואף למומחה מטעם לנכוח בעת ביקורו בדירה.
עוד יקבע המומחה מהי הערכת הזמן הסבירה לביצוע תיקון הפגמים ולצד כל פריט ירשום את עלות התיקון כפי שיהיה על התובעים לשלם לקבלן מזדמן מטעמם.
5.הצדדים יישאו בשכרו של המומחה בחלקים שווים.
אני קוצבת את שכרו של המומחה בסך 4,500 ₪ בצירוף מע"מ.