- דיני חוזים
- מומחים לדין הזר
- ייפוי כוח מתמשך
- משפט מסחרי
- דיני עבודה
- ביטוח
- פלילי
- מקרקעין ונדל"ן
- דיני צרכנות ותיירות
- קניין רוחני
- דיני משפחה
- דיני חברות
- הוצאה לפועל
- רשלנות רפואית
- נזקי גוף ותאונות
- דיני תקשורת ואינטרנט
- מיסים
- תעבורה
- משפט מנהלי וחוקתי
- גישור ובוררויות
- משפט בינלאומי
- צבא ומשרד הבטחון
- ביטוח לאומי
- פשיטת רגל
- תביעות ייצוגיות
- לשון הרע
- דיני חינוך
- דיני ספורט
- אזרחויות ואשרות
- ירושות וצוואות
- נוטריון
ת"א 14181-05-14 חבשי נ' מכללת ג'רנאטה לקידום החינוך בע"מ
|
ת"א בית משפט השלום נצרת |
14181-05-14
3.4.2015 |
|
בפני השופטת: רים נדאף |
|
| - נגד - | |
|---|---|
|
התובע: עאמר חבשי |
הנתבעת: מכללת ג'רנאטה לקידום החינוך בע"מ |
| החלטה | |
1.בפניי בקשה לדחיית התביעה על הסף, מחמת שהתובע ובא כוחו נוהגים בחוסר תום לב, מנהלים קמפיין הכפשות כנגד הנתבעת במטרה להתעשר על חשבונה שלא כדין, ואותו עו"ד המייצג את התובע בתיק זה הגיש תביעה נוספת נגד אותה נתבעת בשם תובע אחר, שהוא העתק והדבק לתביעה דנן כנטען. עוד נטען כי בא כוח התובע יחד עם עו"ד אחר מנסים לגייס מספר תובעים כנגד הנתבעת בתביעות סרק כנטען, וכי עוה"ד השני, מסאלחה, הגיש תביעות זהות בשם תובעים אחרים נגד הנתבעת בבית משפט השלום בעפולה, ואף הוקלט שם דיון משפטי בסתר והופץ ברשת חברתית כלשהי.
2.התובע טען בתגובתו כי יש לדחות את הבקשה, הן מהטעם שלא צורף לה תצהיר והן לגופו של עניין. טענות הנתבעת הוכחשו, ונטען כי אין פסול בכך שעו"ד מייצג שני תובעים נגד הנתבעת בשני הליכים נפרדים, שהוגשו בפער זמנים של מספר חודשים עם עובדות שונות המתייחסות לכל תובע בנפרד, בעילה כי הנתבעת לא מלאה את התחייבותה כלפיהם במתן תואר אקדמי מוכר בתום הלימודים.
3.בתשובה לתגובה נטען כי התובע לא הדף או סתר את טענות הנתבעת בבקשה לסילוק על הסף, והסתפק בטענות טכניות.
4.לאחר שעיינתי בבקשה, בתגובה לה, ובתשובה לתגובה, שוכנעתי כי דין הבקשה להידחות. תחילה יצוין כי כל הטענות העובדתיות הקשות אותן מטיחה הנתבעת בתובע ובבא כוחו, כמו התנהלות בחוסר תום לב, ניסיון התעשרות שלא כדין על חשבון הנתבעת, שימוש לרעה בהליכי בית משפט, ניסיון לגייס תובעים פוטנציאליים כנגד הנתבעת למהלכים דומים, כל הטעונות הללו הן טענות עובדתיות המצריכות הגשת תצהיר לאימותן, ואינן עולות מהמסמכים שצורפו לבקשה כטענת ב"כ הנתבעת בתשובתו לתגובה.
5.יתרה מכך, הגשת שתי תביעות בשם שני תובעים שונים נגד אותה נתבעת ע"י אותו עורך דין באותה עילה של תביעה אינה מהווה בהכרח התנהלות בחוסר תום לב, או ניסיון התעשרות פסול ע"י התובע או בא כוחו.
6.לא מצאתי ממש בטענות הנתבעת בשלב זה, וכל המחלוקות העובדתיות בין הצדדים יידונו ויוכרעו מן הסתם במסגרת בירור התביעה לגופה.
7.לסיכום, אני דוחה את הבקשה ומחייבת את הנתבעת לשלם לתובע הוצאות משפט ושכ"ט עו"ד בסך 1,500 ₪ ללא קשר לתוצאות המשפט.
ניתנה היום, י"ד ניסן תשע"ה, 03 אפריל 2015, בהעדר הצדדים.
התוכן בעמוד זה אינו מלא, על מנת לצפות בכל התוכן עליך לבחור אחת מהאופציות הבאות:
| הודעה | Disclaimer |
|
באתר זה הושקעו מאמצים רבים להעביר בדרך המהירה הנאה והטובה ביותר חומר ומידע חיוני. עם זאת, על המשתמשים והגולשים לעיין במקור עצמו ולא להסתפק בחומר המופיע באתר המהווה מראה דרך וכיוון ואינו מתיימר להחליף את המקור כמו גם שאינו בא במקום יעוץ מקצועי. האתר מייעץ לכל משתמש לקבל לפני כל פעולה או החלטה יעוץ משפטי מבעל מקצוע. האתר אינו אחראי לדיוק ולנכונות החומר המופיע באתר. החומר המקורי נחשף בתהליך ההמרה לעיוותים מסויימים ועד להעלתו לאתר עלולים ליפול אי דיוקים ולכן אין האתר אחראי לשום פעולה שתעשה לאחר השימוש בו. האתר אינו אחראי לשום פרסום או לאמיתות פרטים של כל אדם, תאגיד או גוף המופיע באתר. |
|
