- דיני חוזים
- מומחים לדין הזר
- ייפוי כוח מתמשך
- משפט מסחרי
- הדין האמריקאי
- דיני תעופה
- מטבעות דיגיטליים
- אשרות עבודה
- דין סין (China Law)
- דיני עבודה
- תביעות ביטוח ונזקי רכוש
- פלילי
- מקרקעין ונדל"ן
- דיני צרכנות ותיירות
- קניין רוחני
- דיני משפחה
- דיני חברות
- הוצאה לפועל
- רשלנות רפואית
- נזקי גוף ותאונות
- תקשורת ואינטרנט
- מיסים
- תעבורה
- חוקתי ומנהלי
- גישור ובוררויות
- צבא ומשרד הבטחון
- ביטוח לאומי
- תמ"א 38
- פשיטת רגל
- תביעות ייצוגיות
- לשון הרע
- דיני ספורט
- אזרחויות ואשרות
- אזרחות זרה ודרכון זר
- ירושות וצוואות
- נוטריון
ת"א 13628-04-11 מלול נ' מדינת ישראל
|
ת"א בית משפט השלום באר שבע |
13628-04-11
14.7.2014 |
|
בפני השופט: גד גדעון |
|
| - נגד - | |
|---|---|
|
התובעת: סיגלית מלול חדווה ביטון עו"ד חדווה ביטון |
הנתבעת: מדינת ישראל יוסף מנסור עו"ד יוסף מנסור |
| פסק דין | |
1.בפסק דינו מהיום (14.7.14), קיבל בית המשפט המחוזי הנכבד, את ערעורה של התובעת, על פסק הדין מיום 12.1.14, במסגרתו נדחתה התביעה, קבע, כי הנתבעת חבה בפיצוי התובעת על נזקיה, והורה על השבת הדיון אל בית משפט זה, לצורך פסיקת הפיצויים.
לפיכך, וכאשר הצדדים כבר סיכמו טענותיהם לרבות לעניין הנזק, ביום 17.12.13 (עובר למתן פסק דינו של בית משפט זה), ניתן בזה פסק דין משלים, לעניין הנזק והפיצוי.
2.בפסק הדין מיום 17.12.13 נפסק (בס' 4 לפסה"ד), לעניין נכותה הרפואית של התובעת:
"הצדדים הסכימו, כי ימונו מומחים מטעם בית המשפט, ועל יסוד הסכמתם מונו, ד"ר נפתלי רובינשטיין, כמומחה בתחום האורטופדיה, וד"ר רפאל אידלמן, כמומחה בתחום הפסיכיאטריה.
ד"ר רובינשטיין חיווה דעתו, כי לתובעת נכות בשיעור 10% בגין צלקות בשוק רגל שמאל. כמו ד"ר בלום לפניו, גם ד"ר רובינשטיין, לא מצא מגבלת תנועה ברגל שמאל של התובעת, ועל כן קבע, כי לא נגרמה לה נכות צמיתה, בשל מגבלת תנועה, כפי שטענה.
ד"ר אידלמן, העריך, כי לתובעת נכות צמיתה בשיעור 10%, בגין הפרעת דחק בתר חבלתית. בתשובה לשאלות הבהרה שהפנתה אליו הנתבעת, קבע, כי יש לייחס רק מחצית הנכות לאירוע, על רקע מצב שקדם לו (ההדגשה הוספה במסגרת פס"ד משלים זה – ג.ג).
בהתאם להוראת תקנה 130 (ג)(2) לתקנות סדר הדין האזרחי, משמונו המומחים מטעם בית המשפט, בהסכמת הצדדים, הרי שחוות דעת המומחים מטעם הצדדים, אינן מונחות עוד בפני בית המשפט, כראיות.
הצדדים גם לא ביקשו, לחקור את המומחה מטעם בית המשפט, בתחום האורטופדי ולא חלקו על מסקנותיו. המומחה בתחום הפסיכיאטריה ד"ר אידלמן, נחקר ולא שינה את מסקנותיו.
לפיכך, יש לאמץ את חוות דעת המומחים מטעם בית המשפט, ולקבוע, כי לתובעת נגרמו בשל האירוע, נכות פסיכיאטרית ונכות פלסטית, כמפורט בחוות דעת המומחים מטעם בית המשפט".
התוכן בעמוד זה אינו מלא, על מנת לצפות בכל התוכן עליך לבחור אחת מהאופציות הבאות:
| הודעה | Disclaimer |
|
באתר זה הושקעו מאמצים רבים להעביר בדרך המהירה הנאה והטובה ביותר חומר ומידע חיוני. עם זאת, על המשתמשים והגולשים לעיין במקור עצמו ולא להסתפק בחומר המופיע באתר המהווה מראה דרך וכיוון ואינו מתיימר להחליף את המקור כמו גם שאינו בא במקום יעוץ מקצועי. האתר מייעץ לכל משתמש לקבל לפני כל פעולה או החלטה יעוץ משפטי מבעל מקצוע. האתר אינו אחראי לדיוק ולנכונות החומר המופיע באתר. החומר המקורי נחשף בתהליך ההמרה לעיוותים מסויימים ועד להעלתו לאתר עלולים ליפול אי דיוקים ולכן אין האתר אחראי לשום פעולה שתעשה לאחר השימוש בו. האתר אינו אחראי לשום פרסום או לאמיתות פרטים של כל אדם, תאגיד או גוף המופיע באתר. |
|
