ת"א 13520-01-12 צ. ואח' נ' חברה ארץ ישראלית לישוב עולים בעמ ואח'

: | גרסת הדפסה
ת"א
בית המשפט המחוזי מרכז - לוד
13520-01-12
19.1.2015
בפני השופטת:
זהבה בוסתן

- נגד -
המבקשים:
1. נ.צ.פ
2. ר.א.צ
3. ר.צ.

עו"ד עופר זינגל
המשיבה:
חברה הארץ ישראלית לישוב עולים בע"מ
עו"ד יצחק פינקו/או אריה לאמעי ואח'
החלטה
 

 

 

1. בעקבות פטירתו של התובע ר.צ. (להלן "המנוח"), וברשות בית המשפט הוגשו כתבי טענות מתוקנים כך שבמקום שם המנוח נרשם בהם "עזבון המנוח ר. צ., באמצעות מנהל העזבון עו"ד עופר זינגל", ובפתח כל כתב טענות נרשם "התובע נפטר בתאריך 28.7.2013, עו"ד עופר זינגל ... מונה למנהל עיזבונו של המנוח באמצעות צו של הרשם לענייני ירושה מתאריך 14.1.14".

הנתבעת, חברה הארץ ישראלית לישוב עולים בע"מ (להלן "הנתבעת") לא התנגדה לתיקון כתבי הטענות כפי שהתבקש, תוך ששמרה לעצמה את הזכות לתקן את כתבי הטענות מטעמה.

 

2. עסקינן בתביעה כספית/חוזית לשכ"ט שהגיש המנוח כנגד הנתבעת ובתביעה שכנגד שהגישה הנתבעת.

 

3. ביום 9.4.14, הגישה הנתבעת כתב הגנה מתוקן וכתב תביעה שכנגד מתוקן. בכתב התביעה שכנגד המתוקן צרפה הנתבעת את ילדי המנוח שהם יורשיו כנתבעים נוספים, כחליפיו של המנוח.

 

4. בבקשה שבפני מבקשים ילדי המנוח (להלן "המבקשים") להורות על מחיקתם מהיות נתבעים בכתב התביעה שכנגד המתוקן.

בנוסף הם מבקשים להורות על מחיקת כתב התביעה שכנגד המתוקן וכתב ההגנה שכנגד המתוקן מאחר והוגשו באיחור של תשעה ימים.

 

5. לטענת המבקשים מנהל העיזבון בא בנעלי המנוח חלף יורשיו. רק כאשר לא ממונה מנהל עזבון באים היורשים כחליפי המנוח לפיכך, כך לטענתם, יש לדחות או למחוק על הסף את כתב התביעה שכנגד שהוגש נגדם.

המבקשים סומכים בקשתם על ת"א (ת"א) 2298/90 מלכה כרמל ואח' נ' בנק המזרחי בע"מ ועל בר"ע 6590/10 עיזבון המנוח פואד אשתייה נ' מדינת ישראל – משרד הבטחון.

בהתייחס לאיחור בהגשת כתב ההגנה המתוקן וכתב התביעה שכנגד המתוקן מציינים המבקשים כי היה על הנתבעת להגישם עד יום 1.4.14 אך הם הוגשו רק ביום 9.4.14 ללא הסכמת הנתבעת וללא נטילת רשות מבית המשפט, ולפיכך יש למחקם.

 

6. לטענת הנתבעת, העובדה שמנהל העזבון רשאי לפעול בשם העזבון אינה שוללת את זכותו של הצד שכנגד לתבוע הן את העזבון והן את היורשים. סעיף 121 לחוק הירושה מפקיע את זכותם של היורשים לתבוע בעצמם עם מינוי מנהל עזבון אך אינו מפקיע את זכותו של צד ג' לתבוע את היורשים.

פסקי הדין עליהם מסתמכים המבקשים (בעניין מלכה כרמל ובענין אשתייה) אינם קובעים את מה שהמבקשים מייחסים להם אלא קובעים כי עזבון איננו גוף משפטי ועל כן לא ניתן להגיש כנגדו תביעה שלא באמצעות מנהל עזבון או יורשים אך לא נקבע כי צד ג' מנוע מלהגיש תביעה כנגד מנהל העזבון והיורשים גם יחדו.

זאת ועוד, תקנה 38 לתקנות סדר הדין האזרחי מאפשרת לתבוע הן את מנהל העיזבון והן את היורשים. גם תקנה 22 לתקנות סדר הדין האזרחי, שדנה בצרוף נתבעים, אינה מגבילה את הנתבעת מלצרף את המבקשים.

התוכן בעמוד זה אינו מלא, על מנת לצפות בכל התוכן עליך לבחור אחת מהאופציות הבאות:
לרכישה הזדהה

בעלי דין המבקשים הסרת המסמך מהמאגר באמצעות פניית הסרה בעמוד יצירת הקשר באתר. על הבקשה לכלול את שם הצדדים להליך, מספרו וקישור למסמך. כמו כן, יציין בעל הדין בבקשתו את סיבת ההסרה. יובהר כי פסקי הדין וההחלטות באתר פסק דין מפורסמים כדין ובאישור הנהלת בתי המשפט. בעלי דין אמנם רשאים לבקש את הסרת המסמך, אולם במצב בו אין צו האוסר את הפרסום, ההחלטה להסירו נתונה לשיקול דעת המערכת
הודעה Disclaimer

באתר זה הושקעו מאמצים רבים להעביר בדרך המהירה הנאה והטובה ביותר חומר ומידע חיוני. עם זאת, על המשתמשים והגולשים לעיין במקור עצמו ולא להסתפק בחומר המופיע באתר המהווה מראה דרך וכיוון ואינו מתיימר להחליף את המקור כמו גם שאינו בא במקום יעוץ מקצועי.

האתר מייעץ לכל משתמש לקבל לפני כל פעולה או החלטה יעוץ משפטי מבעל מקצוע. האתר אינו אחראי לדיוק ולנכונות החומר המופיע באתר. החומר המקורי נחשף בתהליך ההמרה לעיוותים מסויימים ועד להעלתו לאתר עלולים ליפול אי דיוקים ולכן אין האתר אחראי לשום פעולה שתעשה לאחר השימוש בו. האתר אינו אחראי לשום פרסום או לאמיתות פרטים של כל אדם, תאגיד או גוף המופיע באתר.


כתבות קשורות

    חזרה לתוצאות חיפוש >>