ת"א 13358-01-17 חמדני נ' כהן ואח'

: | גרסת הדפסה
ת"א
בית המשפט המחוזי ירושלים
13358-01-17
8.3.2017
בפני השופט:
דניאל טפרברג

- נגד -
מבקש:
אלון חמדני
משיבים:
1. ברק כהן
2. גיא שלמה לרר
3. היועץ המשפטי לממשלה
4. רועי יצחק כץ
5. שי גולדשטיין
6. דרור רפאל
7. חדשות 10 בע"מ
8. ערוץ 10
9. ערוץ הטלוויזיה הציבורי ממלכתי
10. ערוץ 1 רשות השידור
11. הטלוויזיה הישראלית
12. תחנת הרדיו "רדיו ללא הפסקה"
13. "ואללה" תקשורת בע"מ
14. "נענע 10 בע"מ" שיווק ופרסום באינטרנט

החלטה

בפניי בקשה לפטור מאגרה, במסגרת הגשת תביעה נזיקית של המבקש כנגד המשיבים בסך 2,800,000 ₪ שעניינה עוולת לשון הרע.

רקע:

ביום 5.1.17 הוגשה על ידי המבקש, תביעה נזיקית מכוח חוק איסור לשון הרע, תשכ"ה- 1965 (להלן: "החוק"). למען סבר האוזן יצויין בקצרה , כי לטענת המבקש, הועלה על ידי משיב 1, שיר באמצעות סרטון לרשת האינטרנט, אשר יש בו ביזוי כלפיו וכלפי תפקודו כשוטר במשטרת ישראל, כל יתר המשיבים מתחום התקשורת לטענת המבקש, נתנו במה לדברים מבזים אלה.

כל אלה גרמו לטענת המבקש לפגיעה בשמו הטוב וגרמו לו נזקים רבים, ובכך יש משום פרסום לשון הרע כלפיו. במסגרת תביעה זו הוגשה על ידי המבקש, בקשה לפטור מאגרה שלפניי.

טענות המבקש:

לטענת המבקש, מהראיות שצורפו לכתב התביעה עולה עילת תביעה מובהקת. כמו כן, מוצדק יהיה לחייב את המשיבים בתשלום האגרה בתום ההליך, בשל האופן והעוצמה שבה פגעו במבקש ובמשפחתו וכן בשל מידת הזדון.

המבקש מתבסס בבקשתו על תקנה 14(י) לתקנות בתי המשפט (אגרות) תשס"ז- 2007 (להלן : "התקנות"), לפיה, אם יינתן פטור למבקש, יהיה ניתן לחייב את הנתבעים בתשלום האגרה בתום ההליך.

עוד הפנה המבקש לתקנה 19(1) לתקנות לפיה, יש פטור מאגרה, שעה שמדובר במדינה וכל מי שהוא בעל הרשאה לייצגה כשהוא מביא הליך מכוח הרשאתו. לטענת המבקש במקרה דנן, כוונת המשיבים, היתה לפגוע גם במשטרת ישראל באמצעות פגיעה במבקש עצמו המתפקד כשוטר, ולכן הוא זכאי לקבלת הפטור.

לטענת המבקש, מדובר בתביעה בעלת חשיבות ציבורית, מעבר לעניינו של המבקש עצמו, שכן היא נוגעת לכל עובד ציבור אשר תוקפים אותו בשל מילוי תפקידו לטובת הציבור. ראוי לטענתו, כי המדינה תוותר על האגרה, שכן המבקש נפגע אך ורק משום ששירת את המדינה במסירות.

מכל מקום, טוען, כי הוא אינו יכול לעמוד בתשלום האגרה, שכן הוא משתכר במשכורת המספיקה רק ל"סיים את החודש" לדבריו, כאשר משק ביתו כולל שש נפשות.

המבקש לטענתו נכנס לחובות עקב כך שנאלץ לעזוב את מקום מגוריו בשל עוולת המשיבים ולקחת הלוואת משכנתא למימון ביתו החדש. דחיית בקשתו, עלולה לטענת המבקש, להוות מחסום מפני בירור משפטי של טענותיו כנגד המשיבים ובכך אלו יזכו מן ההפקר.

התוכן בעמוד זה אינו מלא, על מנת לצפות בכל התוכן עליך לבחור אחת מהאופציות הבאות:
לרכישה הזדהה

בעלי דין המבקשים הסרת המסמך מהמאגר באמצעות פניית הסרה בעמוד יצירת הקשר באתר. על הבקשה לכלול את שם הצדדים להליך, מספרו וקישור למסמך. כמו כן, יציין בעל הדין בבקשתו את סיבת ההסרה. יובהר כי פסקי הדין וההחלטות באתר פסק דין מפורסמים כדין ובאישור הנהלת בתי המשפט. בעלי דין אמנם רשאים לבקש את הסרת המסמך, אולם במצב בו אין צו האוסר את הפרסום, ההחלטה להסירו נתונה לשיקול דעת המערכת
הודעה Disclaimer

באתר זה הושקעו מאמצים רבים להעביר בדרך המהירה הנאה והטובה ביותר חומר ומידע חיוני. עם זאת, על המשתמשים והגולשים לעיין במקור עצמו ולא להסתפק בחומר המופיע באתר המהווה מראה דרך וכיוון ואינו מתיימר להחליף את המקור כמו גם שאינו בא במקום יעוץ מקצועי.

האתר מייעץ לכל משתמש לקבל לפני כל פעולה או החלטה יעוץ משפטי מבעל מקצוע. האתר אינו אחראי לדיוק ולנכונות החומר המופיע באתר. החומר המקורי נחשף בתהליך ההמרה לעיוותים מסויימים ועד להעלתו לאתר עלולים ליפול אי דיוקים ולכן אין האתר אחראי לשום פעולה שתעשה לאחר השימוש בו. האתר אינו אחראי לשום פרסום או לאמיתות פרטים של כל אדם, תאגיד או גוף המופיע באתר.

 


כתבות קשורות

    חזרה לתוצאות חיפוש >>