ת"א 13189-12-16 הר זהב נ' עירית טבריה

: | גרסת הדפסה
ת"א
בית משפט השלום ירושלים
13189-12-16
21.2.2017
בפני :
דורית פיינשטיין

- נגד -
המבקשת (הנתבעת):
עירית טבריה
המשיבה (התובעת):
אלישבע הר-זהב
החלטה

  1. לפניי בקשה להעברת מקום השיפוט בתובענה בשל העדר סמכות מקומית.

  2. המשיבה (התובעת) הגישה נגד המבקשת (הנתבעת) תביעה בעילת לשון הרע והפרת חובה חקוקה, וזאת בגין עיקולים שהטילה המשיבה על חשבונות בנק של המבקשת. המבקשת טוענת שהעיקולים הוטלו שלא בצדק שכן הם הוטלו בגין חובות ארנונה נטענים בקשר לנכס (המצוי בטבריה) השייך לבעלה בלבד, ואשר לה אין כל זכויות בו.

  3. המבקשת הגישה "בקשה להעברת מקום שיפוט מחמת חוסר סמכות מקומית". לטענתה, מקום מושבה הוא בטבריה, הנכס מושא הטענות מצוי בטבריה, המקום שהיה מיועד לקיום ההתחייבות (תשלומי הארנונה) הינו (קופת עיריית) טבריה. כמו כן, נציגיה ועובדיה מצויים כולם בטבריה או בסביבתה והטרחתם להגיע לירושלים לשם התדיינות יגרום להפסד ימי עבודה ולהוצאות כספיות רבות, ויוביל לבזבוז משאבי הציבור.

  4. המשיבה טוענת שיש לדחות את הבקשה. ראשית, משום שבבקשה כלל לא נטען שלביהמ"ש בירושלים אין סמכות לדון בתובענה לפי כללי הסמכות המקומית שנקבעו בתקנה 3 לתקנות סדר הדין האזרחי, התשמ"ד-1984 (להלן: התקסד"א) והיא, לכל היותר, בקשה להעברת מקום הדיון לפי סע' 78(א) לחוק בתי המשפט [נוסח משולב] תשמ"ד-1984 אשר יש להגיש לנשיא ביהמ"ש העליון. שנית, משום שהבקשה לאקונית ואף לא צורף לה תצהיר לתמיכה בטענות העובדתיות. ושלישית, משום שלפי תקנה 3(א)(5) לתקסד"א, הסמכות המקומית לדון בתובענה נתונה לביהמ"ש שבאזור שיפוטו נמצא מקום המעשה או המחדל שבשלו תובעים, ובמקרה דנן, מקום זה הינו ירושלים שכן העיקולים הוטלו על חשבונות בנק של התובעת הנמצאים בסניפים שונים בירושלים.

  5. לאחר עיון בעמדות הצדדים (אשר פורטו בבקשה, בתגובה ובתשובה לתגובה) הגעתי למסקנה שיש להיעתר לבקשה ולהורות על העברת הדיון בתובענה לבימ"ש השלום בטבריה.

  6. ראשית, יש לדחות את הטענה שהבקשה לא הוגשה כבקשה בשל העדר סמכות מקומית לפי החלופות שבסע' 3 לתקסד"א. בכותרת הבקשה צוין במפורש כי היא מוגשת "מחמת חוסר סמכות מקומית". בהמשך לכך, בסע' 1 לבקשה הובהר שלטענת המבקשת בימ"ש השלום בירושלים "אינו מוסמך לדון בתביעה וכי הסמכות המקומית לדון בה מסורה לבימ"ש השלום בטבריה, או לחלופין, לבימ"ש אחר המצוי במחוז צפון". ובאופן המפורש ביותר, בסע' 2 לבקשה הובאו החלופות השונות שנקבעו בתקנה 3 לתקסד"א, חלופות שעליהן מסתמכת המבקשת בהמשך בקשתה.

התוכן בעמוד זה אינו מלא, על מנת לצפות בכל התוכן עליך לבחור אחת מהאופציות הבאות:
לרכישה הזדהה

בעלי דין המבקשים הסרת המסמך מהמאגר באמצעות פניית הסרה בעמוד יצירת הקשר באתר. על הבקשה לכלול את שם הצדדים להליך, מספרו וקישור למסמך. כמו כן, יציין בעל הדין בבקשתו את סיבת ההסרה. יובהר כי פסקי הדין וההחלטות באתר פסק דין מפורסמים כדין ובאישור הנהלת בתי המשפט. בעלי דין אמנם רשאים לבקש את הסרת המסמך, אולם במצב בו אין צו האוסר את הפרסום, ההחלטה להסירו נתונה לשיקול דעת המערכת
הודעה Disclaimer

באתר זה הושקעו מאמצים רבים להעביר בדרך המהירה הנאה והטובה ביותר חומר ומידע חיוני. עם זאת, על המשתמשים והגולשים לעיין במקור עצמו ולא להסתפק בחומר המופיע באתר המהווה מראה דרך וכיוון ואינו מתיימר להחליף את המקור כמו גם שאינו בא במקום יעוץ מקצועי.

האתר מייעץ לכל משתמש לקבל לפני כל פעולה או החלטה יעוץ משפטי מבעל מקצוע. האתר אינו אחראי לדיוק ולנכונות החומר המופיע באתר. החומר המקורי נחשף בתהליך ההמרה לעיוותים מסויימים ועד להעלתו לאתר עלולים ליפול אי דיוקים ולכן אין האתר אחראי לשום פעולה שתעשה לאחר השימוש בו. האתר אינו אחראי לשום פרסום או לאמיתות פרטים של כל אדם, תאגיד או גוף המופיע באתר.

 


כתבות קשורות

    חזרה לתוצאות חיפוש >>