- דיני חוזים
- מומחים לדין הזר
- ייפוי כוח מתמשך
- משפט מסחרי
- הדין האמריקאי
- דיני תעופה
- מטבעות דיגיטליים
- אשרות עבודה
- דין סין (China Law)
- דיני עבודה
- תביעות ביטוח ונזקי רכוש
- פלילי
- מקרקעין ונדל"ן
- דיני צרכנות ותיירות
- קניין רוחני
- דיני משפחה
- דיני חברות
- הוצאה לפועל
- רשלנות רפואית
- נזקי גוף ותאונות
- תקשורת ואינטרנט
- מיסים
- תעבורה
- חוקתי ומנהלי
- גישור ובוררויות
- צבא ומשרד הבטחון
- ביטוח לאומי
- תמ"א 38
- פשיטת רגל
- תביעות ייצוגיות
- לשון הרע
- דיני ספורט
- אזרחויות ואשרות
- אזרחות זרה ודרכון זר
- ירושות וצוואות
- נוטריון
ת"א 12907-10-09 ריאהם ואח' נ' קרנית קרן לפיצוי נפגעי תאונות דרכים ואח'
|
ת"א בית משפט השלום תל אביב - יפו |
12907-10-09
1.6.2015 |
|
בפני השופט: ישי קורן |
|
| - נגד - | |
|---|---|
|
התובעת: מנסור ריאהם עו"ד זיו רזניק |
הנתבעים: 1. שאדי קבלאן 2. סאלח גאנם 3. המאגר הישראלי לביטוח רכב-"הפול" 4. קרנית קרן לפיצוי נפגעי תאונות דרכים עו"ד סמיר זידאן עו"ד עמיחי טרוזמן עו"ד אילן חגי |
| פסק דין | |
רקע ותמצית טענות הצדדים:
-
לפניי תביעה מכוח חוק פיצויים לנפגעי תאונות דרכים, תשל"ה-1975. (להלן: "חוק הפיצויים").
-
ביום 15.8.2009 נסעו התובעת וארוסה אז, יחד עם זוג חברים, לטיול טרקטורונים אשר הוזמן מבעוד מועד מבית עסק בבית ג'אן המכונה "אגדה בשטח". במהלך הרכיבה על הטרקטורון, הבחינה התובעת כי הטרקטורון שלפניה פגע בסלע וכמעט התהפך. התובעת נבהלה, הסיטה את כידון הטרקטורון לימין וכתוצאה מכך איבדה שליטה על הטרקטורון. התובעת נפגעה באזור הבטן מהכידון של הטרקטורון. (להלן: "התאונה"). כך – לגרסת התובעת.
הואיל והתובעת לא הצליחה לאתר את בעלי העסק ומשכירי הטרקטורון על מנת לקבל מהם את פרטי מספר הרישוי של הטרקטורון והעתק של תעודת הביטוח, הגישה התובעת ביום 20.10.2009 תביעה בגין נזקי גוף נגד "קרנית" - קרן לפיצוי נפגע תאונות דרכים (להלן: "קרנית").
-
קרנית טענה כי הואיל והתובעת לא צירפה לכתב התביעה את מתירי השימוש ברכב בו נהגה, למרות שזהותם ידועה לה, לא קמה לתובעת עילת תביעה שבדין כלפי קרנית. עוד נטען כי הנזק לא אירע כתוצאה משימוש ברכב מנועי, ובמקרה שכן, הרי שהרכב מבוטח בהתאם לפוליסת ביטח תקפה. לחילופין, אם לא הייתה פוליסת ביטוח תקפה, הרי שהתובעת ידעה על כך מבעוד מועד ומשכך אין לה עילת תביעה נגד קרנית.
ביום 12.1.2010 שלחה קרנית הודעה לצדדים שלישיים נגד בעלי העסק והטרקטורונים – מר שאדי שפיק קבלאן ומר סאלח מחמד גאנם. (להלן: "הנתבע 1" ו"הנתבע 2" או "שאדי" ו"סאלח", בהתאמה, וביחד: "הנתבעים").
-
שאדי וסאלח טענו שהתובעת לא נפגעה בתאונה עם הטרקטורון אלא בתאונת אופניים שאירעה לאחר שהתובעת עזבה את מתחם הטרקטורונים. בנוסף, במועד הרלוונטי היה ביטוח חובה תקף לטרקטורון ששימש את העסק אצל חברת הביטוח "הפול" - המאגר הישראלי לביטוחי רכב בע"מ (להלן: "הפול"). הביטוח לא הופעל משום שלא אירעה תאונת הדרכים הנטענת על ידי התובעת.
-
ביום 1.2.2012 – לאחר קבלת רשות – הגישה התובעת כתב תביעה מתוקן נגד שאדי וסאלח - מתירי השימוש בטרקטורון – כנתבעים 1 – 2; נגד מבטחת הטרקטורון, "הפול"- המאגר הישראלי לביטוחי רכב בע"מ, כנתבעת 3; ולחילופין נגד "קרנית"- קרן לפיצוי נפגעי תאונות דרכים, כנתבעת 4. על פי כתב התביעה המתוקן אירעה התאונה בשעה שהתובעת רכבה על טרקטורון שמספרו 53-970-63 שהיה מבוטח בביטוח חובה אצל "הפול" (התובעת מציינת כי מידע זה שבכתב התביעה מבוסס על טענות הנתבעים 1 – 2 בהליך המקורי).
| הודעה | Disclaimer |
|
באתר זה הושקעו מאמצים רבים להעביר בדרך המהירה הנאה והטובה ביותר חומר ומידע חיוני. עם זאת, על המשתמשים והגולשים לעיין במקור עצמו ולא להסתפק בחומר המופיע באתר המהווה מראה דרך וכיוון ואינו מתיימר להחליף את המקור כמו גם שאינו בא במקום יעוץ מקצועי. האתר מייעץ לכל משתמש לקבל לפני כל פעולה או החלטה יעוץ משפטי מבעל מקצוע. האתר אינו אחראי לדיוק ולנכונות החומר המופיע באתר. החומר המקורי נחשף בתהליך ההמרה לעיוותים מסויימים ועד להעלתו לאתר עלולים ליפול אי דיוקים ולכן אין האתר אחראי לשום פעולה שתעשה לאחר השימוש בו. האתר אינו אחראי לשום פרסום או לאמיתות פרטים של כל אדם, תאגיד או גוף המופיע באתר. |
|
