ת"א
בית משפט השלום חיפה
|
12762-05-15
20/09/2016
|
בפני השופט:
אהרון שדה
|
- נגד - |
תובעים:
גבי שלום - עו"ד
|
נתבעים:
1. יבגניי בונין 2. אלכסנדר בונין
עו"ד מ. ברקן
|
פסק דין |
לפני תביעת לשון הרע במסגרתה נתבע סעד סטטוטורי בסך 100,000 ₪ לפי חוק איסור לשון הרע, תשכ"ה-1965 (להלן:"החוק") ותביעה שכנגד להשבת כספים ופסיקת פיצוי בגין נזק לא ממוני בסך כולל של 18,724 ₪.
התובע, עו"ד במקצועו, ייצג בזמנים הרלבנטיים את הנתבע 1 בבית המשפט לתעבורה בחיפה, הנתבע 2 הוא בנו של הנתבע 1.
לגרסת התובע , הוא טיפל עבור הנתבע 1 בכתב אישום שהוגש כנגדו בגין עבירה מסוג נהיגה בשכרות במסגרתו נטען שאצל הנתבע 1 התגלו ערכי אלכוהול גבוהים מעל 500 מ"ג. התובע טוען כי הצליח להפחית את חומרת העבירה מנהיגה בשכרות לנהיגה תחת השפעת משקאות משכרים, דבר המשנה באופן מהותי את עונשי המינימום וכי הגיע להסדר עם התביעה אשר שיקף את רצונו ושאיפתו של הנתבע 1.
התובע הודיע לטענתו על ההישג ברם אז קיבל מברק מהנתבע 1 על פיו הוא משוחרר מהייצוג. נוכח המברק ותוכנו, ביקש התובע להשתחרר מהייצוג בהגשת בקשה לבית המשפט לתעבורה (כב' השופט ש. בנג'ו) אשר נעתר לבקשה.
אלא שהנתבעים הגישו כנגד התובע תלונה בלשכת עורכי הדין בה טענו כלפיו כי:
-הוא סירב לחתום על הסכם שכ"ט ודרש שכ"ט נוסף לאחר ששולם זה המוסכם.
-שלח לבית המשפט בקשה בשם הנתבע 1 עליה זייף את חתימתו.
-לא שיקף נכונה את מצב העניינים ויצר מצג על פיו צפוי הנתבע 1 לקבל עונשים חמורים מאד.
-לא העביר לנתבעים בזמן אמת או בזמן סביר את ההצעה להסדר עם התביעה וטען בזמן אמת שאין הסדר כזה.
בעלי דין המבקשים הסרת המסמך מהמאגר באמצעות פניית הסרה בעמוד
יצירת הקשר באתר. על הבקשה לכלול את שם הצדדים להליך, מספרו וקישור למסמך. כמו כן, יציין בעל הדין בבקשתו את סיבת ההסרה. יובהר כי פסקי הדין וההחלטות באתר פסק דין מפורסמים כדין ובאישור הנהלת בתי המשפט. בעלי דין אמנם רשאים לבקש את הסרת המסמך, אולם במצב בו אין צו האוסר את הפרסום, ההחלטה להסירו נתונה לשיקול דעת המערכת