- דיני חוזים
- מומחים לדין הזר
- ייפוי כוח מתמשך
- משפט מסחרי
- הדין האמריקאי
- דיני תעופה
- מטבעות דיגיטליים
- אשרות עבודה
- דין סין (China Law)
- דיני עבודה
- תביעות ביטוח ונזקי רכוש
- פלילי
- מקרקעין ונדל"ן
- דיני צרכנות ותיירות
- קניין רוחני
- דיני משפחה
- דיני חברות
- הוצאה לפועל
- רשלנות רפואית
- נזקי גוף ותאונות
- תקשורת ואינטרנט
- מיסים
- תעבורה
- חוקתי ומנהלי
- גישור ובוררויות
- צבא ומשרד הבטחון
- ביטוח לאומי
- תמ"א 38
- פשיטת רגל
- תביעות ייצוגיות
- לשון הרע
- דיני ספורט
- אזרחויות ואשרות
- אזרחות זרה ודרכון זר
- ירושות וצוואות
- נוטריון
ת"א 12736-06-14 מולר נ' האמה בע"מ
|
ת"א בית המשפט המחוזי חיפה |
12736-06-14
7.5.2015 |
|
בפני השופטת: עדי זרנקין |
|
| - נגד - | |
|---|---|
|
בעניין: אורנה מולר |
ובעניין: 1. האמה בע"מ 2. מוליתן תעשיות (2010) בע"מ |
| החלטה | |
המבקשת הגישה בקשה למתן צו זמני, לפיו יורה בית המשפט כי החברה תמנע מכל פעולה המחייבת את בעל מניותיה להעמיד הון לשם רכישת ציוד נוסף, כל עוד לא בוצע אסיפת בעלי מניות כדין ומוצתה אפשרות לקבל אובליגו מהבנק.
הרקע להגשת הבקשה, כפי שעולה מהבקשה, היה חשש של המבקשת כי מכוח החלטת הדירקטוריון שהתקבלה ביום 26.4.2015, אשר במסגרתה התקבלה החלטה בדבר רכישת 20 ראשי סלילה חדשים, בשווי של 170,000 דולר, על דרך חיוב בעלי המניות להעמיד מימון על פי חלקם היחסי, ובמידה המשיבה תממן את הרכישה כהלוואת גישור, יגרום הדבר לדילול מניותיה של המבקשת.
בקשת המבקשת הוגשה במסגרת תביעה להסרת קיפוח, ואשר במסגרתה עתרה המבקשת לביטול החלטות האסיפה הכללית של החברה, מיום 13.2.14, וכן החלטת דירקטוריון החברה מיום 8.5.14, ובעיקר ההחלטה לחייב את בעלי המניות, ואת המבקשת בכללן, להעמיד מימון לחברה.
בפני בית המשפט (כב' השופט ד"ר עדי זרנקין) התבררה תביעת המבקשת, ולמעשה הסתיימה שמיעת הראיות, והצדדים מצויים בשלב כתיבת סיכומיהם.
יוזכר, כי ביום 10.9.14 ניתנה החלטה על ידי כב' השופט עדי זרנקין, אשר תוקפה הוארך בהחלטה מיום 3.2.15, לפיה החברה תמנע משינוי מצב האחזקות בחברה ושינוי במעמדו של הדירקטור בחברה אשר מונה מטעמה של המבקשת, עד למתן הכרעה במסגרת פסק הדין שיינתן.
כלל ידוע הוא כי בית משפט לא יתערב בניהול החברה, וכי החברה רשאית לקבל החלטות הנוגעות לפעילותה ובלבד שאלה יתקבלו כדין, ולפי הוראות החוק. מכאן שבית משפט לא יתערב בשלב זה בהחלטת החברה, בדבר רכישות הציוד המפורט בבקשה.
עם זאת, ולנוכח צו המניעה הזמני שניתן 10.9.14, השלכות הרכישה של עסקה זו, שבה מבקשת החברה להתקשר, ואופן מימונה ואם יש באלה כדי לגרום לדילול אחזקות המבקשת, יוכרעו במסגרת פסק הדין הסופי, והצדדים יהיו רשאים להתייחס לסוגיה זו במסגרת סיכומיהם.
המזכירות תמציא החלטה זו לצדדים.
התוכן בעמוד זה אינו מלא, על מנת לצפות בכל התוכן עליך לבחור אחת מהאופציות הבאות:
| הודעה | Disclaimer |
|
באתר זה הושקעו מאמצים רבים להעביר בדרך המהירה הנאה והטובה ביותר חומר ומידע חיוני. עם זאת, על המשתמשים והגולשים לעיין במקור עצמו ולא להסתפק בחומר המופיע באתר המהווה מראה דרך וכיוון ואינו מתיימר להחליף את המקור כמו גם שאינו בא במקום יעוץ מקצועי. האתר מייעץ לכל משתמש לקבל לפני כל פעולה או החלטה יעוץ משפטי מבעל מקצוע. האתר אינו אחראי לדיוק ולנכונות החומר המופיע באתר. החומר המקורי נחשף בתהליך ההמרה לעיוותים מסויימים ועד להעלתו לאתר עלולים ליפול אי דיוקים ולכן אין האתר אחראי לשום פעולה שתעשה לאחר השימוש בו. האתר אינו אחראי לשום פרסום או לאמיתות פרטים של כל אדם, תאגיד או גוף המופיע באתר. |
|
