- דיני חוזים
- מומחים לדין הזר
- ייפוי כוח מתמשך
- משפט מסחרי
- דיני עבודה
- ביטוח
- פלילי
- מקרקעין ונדל"ן
- דיני צרכנות ותיירות
- קניין רוחני
- דיני משפחה
- דיני חברות
- הוצאה לפועל
- רשלנות רפואית
- נזקי גוף ותאונות
- דיני תקשורת ואינטרנט
- מיסים
- תעבורה
- משפט מנהלי וחוקתי
- גישור ובוררויות
- משפט בינלאומי
- צבא ומשרד הבטחון
- ביטוח לאומי
- פשיטת רגל
- תביעות ייצוגיות
- לשון הרע
- דיני חינוך
- דיני ספורט
- אזרחויות ואשרות
- ירושות וצוואות
- נוטריון
ת"א 12595-04-10 רוכוורגר רוטמנש חברה לבנין והשקעות בעמ נ' סטולר ואח'
|
ת"א בית משפט השלום תל אביב-יפו |
12595-04-10
23.9.2014 |
|
בפני השופט: אהוד שוורץ |
|
| - נגד - | |
|---|---|
|
תובעת: רוכוורגר רוטמנש חברה לבנין והשקעות בע"מ |
נתבעים: 1.אשר סטולר 2. רובין חברה קבלנית לבנין בעמ 3. לאה תירוש 4. נילי הר לב 5. רונית הראל 6. מלי נאור 7. גילה גרוסמן 8. מיכל רובין קורניצר 9. עידן הראל 10. חן הראל 11. עדי נאור 12. אורן נאור |
| החלטה | |
|
זו בקשה למתן הוראות בדבר מכירת המקרקעין נשוא פסק הדין, בהתאם לחלופות המוצעות הבאות, מכירת המקרקעין כמקשה אחת לקונה יחיד, או מכירתם כמקשה אחת עם אפשרות שהמכירה תתבצע למספר רוכשים, או מכירה ללא הגבלות לפי החלופות שהוזכרו , תוך אפשרות להתקשר בהסכמי מכר של כל חלקה בנפרד.
עמדת רוב בעלי הזכויות, הן של התובעת והן של יתר הנתבעים, למעט הנתבעות 5-6 , הינה להורות על מכירת המקרקעין ללא הגבלות, וכאשר לשיטתם עומדים העקרונות אשר צריכים להנחות את כונסי הנכסים והם השאה מקסימאלית של התמורה לבעלים, תוך מתן אפשרות לקבלת הצעות מגוונות, ונוכח הפוטנציאל התכנוני, המאפשר בניית מספר מתחמים. צדדים אלה אינם מתעלמים מן הפסיקה שניתנה, ויתרון פרקטי אפשרי הקיים למציע אחד, ואולם לסברתם עניין ריבוי מציעים ופיצול מכר החלקות אינו נשלל מפסה"ד וניתן לביצוע.
מקצת הנתבעים סבורים שיש לנסות ולמצות שוב אפשרות חלוקה בעין בין השותפים, עניין שכפסע בינו לבין הצדדים, ובעקבות מו"מ שהתנהל לאחר פסה"ד שניתן בתיק. התובעת מתנגדת לכך בטענה שהמו"מ מוצה וכשל.
לעמדת הנתבעות 5-6, יש למכור את המקרקעין כמקשה אחת ולקונה יחיד. לשיטתן חלופה זו תביא הצעות מגופים רציניים וגדולים, שלהם אפשרויות כספיות גדולות ומבוססות יותר, וכי פיצול המכר בין מס' קונים/מציעים ייאלץ את הכונסים להתמודד עם מערכות התקשרויות חוזיות נפרדות, ויכול והדבר יסבך את הליך הכינוס ויביא לפתחו של ביהמ"ש הליכים משפטיים רבים, ובעיות תכנוניות, הקשורות לשיתוף הכרחי בין המתחמים, כמו דרכים וכיו"ב . לשיטתן, עמדת התובעת בעניין אינה מתיישבת עם קביעות פסה"ד, לפיו אין מקום להותרת תתי שותפויות, ויש למכור את השלם כמקשה אחת.
לאחר עיון בבקשה, תגובות ותשובה בעניין, אני מחליט לאשר פרסום הצעה, כאמור בסעיף 1.3 לבקשה 17, דהיינו מכירת המקרקעין ללא הגבלות של קונה יחיד, או כמקשה אחת.
איני רואה סתירה בין הצעה/מכר שכזה לבין פסה"ד שניתן, אכן הפסיקה שללה הותרת תתי שותפויות ובהעדר הסכמה אחרת, אך אין הנדון דומה לראיה, כעת עסקינן בשלב המכר, בכל מקרה חלוקת תמורה כספית בין ממציע אחד או ממכירת הנכס כמקשה אחת, ו/או ממספר מציעים ומכר מתחמים נפרדים, לא אמורה להשאיר תתי שותפויות, באשר מדובר בחלוקת כספים של מכר, להבדיל מחלוקה בעין של זכויות.
איני רואה מקום להגביל את ההצעות, יש ליתן לכוחות השוק, ועל פי חלוקת המתחמים, שאפשרית תכנונית, לומר את דברם, ייתכן שמבחינת הנוחיות של הכונסים ישנו יתרון מסוים בהתקשרות עם גוף אחד או כמקשה אחת, אך עדיין לא ראיתי שבנוחיות זו, יש לגבור על הפוטנציאל, שאינו מוחלט בשלב זה, אך לא ראיתי סיבה למנוע אפשרותו, בשל אותה נוחיות, וכאשר טומן בחובו אפשרות להשאת התמורה, וכאשר בהיבט של צורך להסדיר עניינים בין מציעים שונים, ניתן לעשות זאת במסגרת תניות מתאימות בהסכמי המכר.
משכך, אני מאשר פרסום הזמנה להציע הצעות, כאמור בסעיף 1.3 לבקשה 17, בקשת הכונס עו"ד חלפין, ובנוסח שהתבקש על ידו, כאשר הפרסום יבוצע בתוך 30 יום מהיום, כן מאושר נוסח הסכם למכירה בהתאם, והגם שהסכם מכר סופי כפוף כמובן לאישור ביהמ"ש.
המזכירות תשלח ההחלטה לב"כ הצדדים
ניתנה היום, כ"ח אלול תשע"ד, 23 ספטמבר 2014, בהעדר הצדדים.
| הודעה | Disclaimer |
|
באתר זה הושקעו מאמצים רבים להעביר בדרך המהירה הנאה והטובה ביותר חומר ומידע חיוני. עם זאת, על המשתמשים והגולשים לעיין במקור עצמו ולא להסתפק בחומר המופיע באתר המהווה מראה דרך וכיוון ואינו מתיימר להחליף את המקור כמו גם שאינו בא במקום יעוץ מקצועי. האתר מייעץ לכל משתמש לקבל לפני כל פעולה או החלטה יעוץ משפטי מבעל מקצוע. האתר אינו אחראי לדיוק ולנכונות החומר המופיע באתר. החומר המקורי נחשף בתהליך ההמרה לעיוותים מסויימים ועד להעלתו לאתר עלולים ליפול אי דיוקים ולכן אין האתר אחראי לשום פעולה שתעשה לאחר השימוש בו. האתר אינו אחראי לשום פרסום או לאמיתות פרטים של כל אדם, תאגיד או גוף המופיע באתר. |
|
