חפש עורך דין לפי תחום משפטי
| |

ת"א 12489-05-14 ש. ב. אביב חברה לסחר ושרותים בע"מ ואח' נ' החברה הכלכלית לראש-העין בע"מ ואח'

: | גרסת הדפסה
ת"א
בית משפט השלום כפר סבא
12489-05-14
11.7.2016
בפני השופט:
מיכאל קרשן

- נגד -
מבקש:
עו"ד אברהם אלטלף
המשיבות:
1. ש. ב. אביב חברה לסחר ושרותים בע"מ
2. החברה הכלכלית לראש-העין בע"מ
3. טמג"ש - חברה לניהול ופיתוח פרוייקטים בע"מ
4. ע. אלחי דאוד עבודות עפר ופיתוח בע"מ

החלטה

 

 ביום 11.4.2016 הוגשה בקשה מטעם מגשר המהו"ת בתיק זה, עו"ד אברהם אלטלף (להלן – "המגשר") להורות למשיבה 1 (התובעת) ולמשיבות 3 ו-4 (צדדי ג') לשלם את שכר טרחתו בגין ישיבות הגישור שהתנהלו במסגרת הליך המהו"ת. בעקבות הבקשה הסדירה התובעת את התשלום האמור. צדדי ג', לעומת זאת, טענו כי הם כלל לא השתתפו בהליך הגישור ולא הסכימו לעלויותיו ולפיכך אינם חייבים בשכר המגשר.

 

 

לפי תגובת המגשר מיום 7.6.2016, מלבד ישיבת המהו"ת שהתקיימה בנוכחות הצדדים כולם, התקיימו שתי ישיבות גישור נוספות וזאת לאחר שהביעו כל הצדדים את הסכמתם להעביר את המחלוקת להליך של גישור. הישיבה הראשונה התקיימה ביום 1.7.2015 ובה נכחו כל הצדדים והישיבה השנייה ביום 8.9.2015 אליה לא התייצבו צדדי ג'.

 

עוד באותו היום הוריתי לצדדי ג' להתייחס לתגובה תוך 7 ימים, אך עד למועד זה לא הוגשה תגובתם. יצוין כי בהודעתה מיום 8.6.2016 אישרה הנתבעת את גרסת המגשר.

 

משבחרו צדדי ג' לא להביע עמדתם לתגובתו המפורטת של המגשר בדבר נוכחותם ומעורבותם בהליך הגישור לא נותר לי אלא לקבל את התשתית העובדתית שהניח לפני המגשר, ואשר נתמכה כאמור בגרסת הנתבעת. אציין כי בדיון מיום 19.3.15 הביעו כלל הצדדים, לרבות צדדי ג', את רצונם לחזור ולקיים את הליך הגישור לפני המגשר. יתרה מכך בדיון מיום 11.5.15 הצהירו צדדי ג' כי ישתפו פעולה עם הליך הגישור. במצב דברים זה בין אם נכחו צדדי ג' בכל ישיבות הגישור ובין אם לאו חובתם לשלם עבור ההליך שהסכימו לקחת בו חלק.

 

לאור האמור דין הבקשה להתקבל.

 

צדדי ג' ישלמו למגשר את שכר טרחתו בסך 2,340 ₪. צדדי ג' יישאו בהוצאות בקשה זו בסך של 1,500 ₪. הסכומים האמורים ישתלמו תוך 14 יום.

 

 

ניתנה היום, ה' תמוז תשע"ו, 11 יולי 2016, בהעדר הצדדים.

 

Picture 1 התוכן בעמוד זה אינו מלא, על מנת לצפות בכל התוכן עליך לבחור אחת מהאופציות הבאות:

לרכישה הזדהה

בעלי דין המבקשים הסרת המסמך מהמאגר באמצעות פניית הסרה בעמוד יצירת הקשר באתר. על הבקשה לכלול את שם הצדדים להליך, מספרו וקישור למסמך. כמו כן, יציין בעל הדין בבקשתו את סיבת ההסרה. יובהר כי פסקי הדין וההחלטות באתר פסק דין מפורסמים כדין ובאישור הנהלת בתי המשפט. בעלי דין אמנם רשאים לבקש את הסרת המסמך, אולם במצב בו אין צו האוסר את הפרסום, ההחלטה להסירו נתונה לשיקול דעת המערכת
הודעה Disclaimer

באתר זה הושקעו מאמצים רבים להעביר בדרך המהירה הנאה והטובה ביותר חומר ומידע חיוני. עם זאת, על המשתמשים והגולשים לעיין במקור עצמו ולא להסתפק בחומר המופיע באתר המהווה מראה דרך וכיוון ואינו מתיימר להחליף את המקור כמו גם שאינו בא במקום יעוץ מקצועי.

האתר מייעץ לכל משתמש לקבל לפני כל פעולה או החלטה יעוץ משפטי מבעל מקצוע. האתר אינו אחראי לדיוק ולנכונות החומר המופיע באתר. החומר המקורי נחשף בתהליך ההמרה לעיוותים מסויימים ועד להעלתו לאתר עלולים ליפול אי דיוקים ולכן אין האתר אחראי לשום פעולה שתעשה לאחר השימוש בו. האתר אינו אחראי לשום פרסום או לאמיתות פרטים של כל אדם, תאגיד או גוף המופיע באתר.


כתבות קשורות

    חזרה לתוצאות חיפוש >>