ת"א 12382-11-16 א.ד. אחים אדרי בע"מ נ' נ.ג.ח פיתוח כבישים בע"מ ואח'

: | גרסת הדפסה
ת"א
בית משפט השלום פתח תקווה
12382-11-16
13.12.2016
בפני השופטת:
אשרית רוטקופף

- נגד -
מבקשת:
א.ד. אחים אדרי בע"מ
משיבות:
1. נ.ג.ח פיתוח כבישים בע"מ
2. עדלוג נכסים (2014) בע"מ (אחר/נוסף)
3. רימוני פלסט בע"מ (אחר/נוסף)

החלטה

 

  1. עניינה של החלטה זו הינו בהכרעתן של מספר בקשות אשר הצטברו בתיק מאז קיום הדיון ביום 14/11/16 במסגרתו ניתן תוקף של החלטה להסכמות שונות של הצדדים. אזכיר כי בין הסכמות אלה, נקבע כי המבקשת תשלם סך כולל של 580,000 ₪ בצירוף מע"מ כחוק למשיבה 1 בכפוף לכך שהמשיבה תפנה את המקרקעין נשוא העבודות. בנוסף, הוסכם שהמבקשת תפקיד בנאמנות סך נוסף של 580,000 ₪ בצירוף מע"מ כחוק אצל ב"כ המשיבות 2 ו-3 (המשיבות הפורמליות) עד ליום 1/12/16. כן, הוסכם כי עד למועד האמור יודיעו הצדדים באם הגיעו להסכמות אודות זהות מומחה אשר יבדוק את החשבונות ו/או המחלוקות הכספיות בין הצדדים.

     

  2. מאז הדיון האמור הוגשו לא פחות מ-16 בקשות/תגובות/הודעות שונות אודות ההסכמות הנ"ל וכן באשר לעניינים נוספים. להלן החלטתי באשר לבקשות הרלוונטיות שנותרו במחלוקת והמצריכות הכרעה:

     

    • בקשת ב"כ המשיבות הפורמליות לקביעת תנאי נאמנות; בהמשך להחלטתי מיום 1/12/16 ולאור ההסתייגות בתגובת המשיבה 1 באשר לחששות שיש בקרבה מפני שימוש ב"כ המשיבות הפורמליות כנאמן על כספי ההפקדה הנוספת, וכן בשים לב לעמדת ב"כ המשיבות הפורמליות מיום 4/12/16 (שציין כי לאור הנטען מבוקש לפטור אותו מלשמש כנאמן) - הנני מורה כי הסך עליו הוריתי (580,000 ₪ בצירוף מע"מ) יופקד בקופת בית המשפט עד ולא יאוחר מיום 20/12/16. ויובהר כי אין בהחלטה זו כדי להתפרש כאימוץ או הסכמה לאי אלו מטענות המשיבה 1 באשר ל"כוונות עתידיות משותפות" של המבקשת והמשיבות הפורמליות אודות כספים אלה. בשים לב להתפתחויות כאמור, איני רואה מקום על הפעלתה של אי אלו מהסנקציות שנקבעה בהחלטתי האמורה.

       

    • מינוי המומחה; בהודעת המשיבה מיום 1/12/16 נקבה האחרונה בשמם של שלושה כאפשרות למינוים כמומחים (2 מהנדסים ו"חשבונאי"). כן, צוין בהודעה כי המשיבה מתנגדת "להוביל למינוי חב' לשמש כמומחה". עמדת המבקשת מאותו מועד הייתה כי יש למנות את חברת א. בוידק כבישים, תנועה ופיתוח בע"מ, ובתשובתה/תגובתה מיום 4/12/16 העלתה תהיה באשר לטיב הכשרתם של המומחים שהוצעו על ידי המשיבה.

       

      משעה שעולה כי גם בעניין זה אין הסכמה בין הצדדים באשר לזהות המומחה, אין מנוס כי בית המשפט הוא זה אשר יקבע את זהותו של המומחה לבחינת המחלוקות, ללא צורך בקביעת דיון נוסף.

       

      לאור האמור, הנני מורה על מינויו של חיים גלנצר מרחוב שארית ישראל 35 תל-אביב טל: 03-6822128 (מס' פקס: 03-6822125) כמומחה מטעם בית המשפט לבחינת טענות הצדדים.

       

      המומחה יתייחס בחוות דעתו למחלוקות בין הצדדים, לרבות בסוגיית הערכת היקף עבודות העפר שבוצעו בפועל על ידי המשיבה 1 וכן לטענות בעניין עבודות חפירה שבוצעו בניגוד להנחיות ובתירה למפת המתכנן.

       

התוכן בעמוד זה אינו מלא, על מנת לצפות בכל התוכן עליך לבחור אחת מהאופציות הבאות:
לרכישה הזדהה

בעלי דין המבקשים הסרת המסמך מהמאגר באמצעות פניית הסרה בעמוד יצירת הקשר באתר. על הבקשה לכלול את שם הצדדים להליך, מספרו וקישור למסמך. כמו כן, יציין בעל הדין בבקשתו את סיבת ההסרה. יובהר כי פסקי הדין וההחלטות באתר פסק דין מפורסמים כדין ובאישור הנהלת בתי המשפט. בעלי דין אמנם רשאים לבקש את הסרת המסמך, אולם במצב בו אין צו האוסר את הפרסום, ההחלטה להסירו נתונה לשיקול דעת המערכת
הודעה Disclaimer

באתר זה הושקעו מאמצים רבים להעביר בדרך המהירה הנאה והטובה ביותר חומר ומידע חיוני. עם זאת, על המשתמשים והגולשים לעיין במקור עצמו ולא להסתפק בחומר המופיע באתר המהווה מראה דרך וכיוון ואינו מתיימר להחליף את המקור כמו גם שאינו בא במקום יעוץ מקצועי.

האתר מייעץ לכל משתמש לקבל לפני כל פעולה או החלטה יעוץ משפטי מבעל מקצוע. האתר אינו אחראי לדיוק ולנכונות החומר המופיע באתר. החומר המקורי נחשף בתהליך ההמרה לעיוותים מסויימים ועד להעלתו לאתר עלולים ליפול אי דיוקים ולכן אין האתר אחראי לשום פעולה שתעשה לאחר השימוש בו. האתר אינו אחראי לשום פרסום או לאמיתות פרטים של כל אדם, תאגיד או גוף המופיע באתר.


חזרה לתוצאות חיפוש >>