- דיני חוזים
- מומחים לדין הזר
- ייפוי כוח מתמשך
- משפט מסחרי
- הדין האמריקאי
- דיני תעופה
- מטבעות דיגיטליים
- אשרות עבודה
- דין סין (China Law)
- דיני עבודה
- תביעות ביטוח ונזקי רכוש
- פלילי
- מקרקעין ונדל"ן
- דיני צרכנות ותיירות
- קניין רוחני
- דיני משפחה
- דיני חברות
- הוצאה לפועל
- רשלנות רפואית
- נזקי גוף ותאונות
- תקשורת ואינטרנט
- מיסים
- תעבורה
- חוקתי ומנהלי
- גישור ובוררויות
- צבא ומשרד הבטחון
- ביטוח לאומי
- תמ"א 38
- פשיטת רגל
- תביעות ייצוגיות
- לשון הרע
- דיני ספורט
- אזרחויות ואשרות
- אזרחות זרה ודרכון זר
- ירושות וצוואות
- נוטריון
ת"א 1056-04-16
|
ת"א בית משפט השלום תל אביב - יפו |
1056-04-16
31.7.2016 |
|
בפני השופטת: סיגל דומניץ סומך |
|
| - נגד - | |
|---|---|
|
תובעים: פלוני |
נתבעים: 1. מאיר בראונשטיין 2. קווים תחבורה ציבורית בע"מ |
| החלטה | |
|
בפני בקשת הנתבע 1 (להלן: "המבקש") לעיכוב התובענה בתיק דנן עד להכרעה בהליך הפלילי המתנהל כנגדו בעקבות האירוע נשוא התביעה שלפני במסגרת ת"פ 5629-10-15.
על פי הנטען בכתב התביעה, ביום 23.7.14 נסעה התובעת באוטובוס השייך לנתבעת 2 בו נהג המבקש וכשצלצלה בפעמון על מנת לרדת בתחנה, המבקש לא עצר. לטענת התובעת, כשפנתה למבקש בשאלה מדוע לא עצר בתחנה בה ביקשה לרדת, טען המבקש כי התובעת לא צלצלה בפעמון, עצר את האוטובוס ופתח את דלת היציאה. כשהחלה התובעת לרדת מהאוטובוס, לטענתה, הניח המבקש את ידו על עורפה ודחף אותה החוצה. כתוצאה מכך, נפלה התובעת על הארץ, התגלגלה על הכביש ונחבלה.
מנספחי כתב התביעה עולה כי ביום 6.10.15 הוגש כתב אישום כנגד המבקש בגין האירוע המתואר.
לטענת המבקש, המסכת העובדתית המתבררת בתיק זה זהה לזו המתבררת כנגדו בהליך הפלילי, ומשכך ניהול התובענה האזרחית בתיק זה שעה שמנוהל כנגדו הליך פלילי, עשוי לפגוע בזכותו לחיסיון מפני הפללה עצמית. עוד טוען המבקש, כי ניהול ההליכים במקביל עשוי לגרום לפגיעה בזכותו להליך הוגן ככל שידרש לחשוף את קו ההגנה שלו בפני המשיבה, שהינה לטענתו העדה היחידה מטעם התביעה בהליך הפלילי. בנוסף נטען, כי יש מקום לעכב את ההליכים אף משיקולי יעילות, שכן ההכרעה בהליך הפלילי יהיה בה להשליך על ההליך האזרחי ובכך ייחסך זמן שיפוטי יקר.
התובעת טוענת בתגובתה, כי אין מדובר בתיק מורכב בו ישנה משמעות לקו ההגנה, וככל שלמבקש טענות הגנה טובות הרי שיהיה בהן לסייע לו בהליך דנן וזאת מבלי לפגוע בהליך הפלילי. בנוסף, מפנה התובעת לפסיקה לפיה עיכוב הליך אזרחי המתנהל במקביל להליך פלילי הינו חריג וכי הפטור מהפללה עצמית יפה להליך הפלילי בלבד. עוד נטען, כי ההליך הפלילי בעניינו של המבקש מצוי בתחילתו ועשויות לחלוף שנים עד למיצויו, ומאחר והתובעת הינה אישה מבוגרת יש לקדם את ההליך האזרחי.
המבקש לא השיב לתגובת התובעת.
| הודעה | Disclaimer |
|
באתר זה הושקעו מאמצים רבים להעביר בדרך המהירה הנאה והטובה ביותר חומר ומידע חיוני. עם זאת, על המשתמשים והגולשים לעיין במקור עצמו ולא להסתפק בחומר המופיע באתר המהווה מראה דרך וכיוון ואינו מתיימר להחליף את המקור כמו גם שאינו בא במקום יעוץ מקצועי. האתר מייעץ לכל משתמש לקבל לפני כל פעולה או החלטה יעוץ משפטי מבעל מקצוע. האתר אינו אחראי לדיוק ולנכונות החומר המופיע באתר. החומר המקורי נחשף בתהליך ההמרה לעיוותים מסויימים ועד להעלתו לאתר עלולים ליפול אי דיוקים ולכן אין האתר אחראי לשום פעולה שתעשה לאחר השימוש בו. האתר אינו אחראי לשום פרסום או לאמיתות פרטים של כל אדם, תאגיד או גוף המופיע באתר. |
|
