- דיני חוזים
- מומחים לדין הזר
- ייפוי כוח מתמשך
- משפט מסחרי
- דיני עבודה
- ביטוח
- פלילי
- מקרקעין ונדל"ן
- דיני צרכנות ותיירות
- קניין רוחני
- דיני משפחה
- דיני חברות
- הוצאה לפועל
- רשלנות רפואית
- נזקי גוף ותאונות
- דיני תקשורת ואינטרנט
- מיסים
- תעבורה
- משפט מנהלי וחוקתי
- גישור ובוררויות
- משפט בינלאומי
- צבא ומשרד הבטחון
- ביטוח לאומי
- פשיטת רגל
- תביעות ייצוגיות
- לשון הרע
- דיני חינוך
- דיני ספורט
- אזרחויות ואשרות
- ירושות וצוואות
- נוטריון
ת"א 10439-03-15 איי אי ג'י ישראל חברה לביטוח בע"מ ואח' נ' לוסטגר ואח'
|
ת"א בית משפט השלום ראשון לציון |
10439-03-15
13.12.2016 |
|
בפני השופטת: יעל בלכר |
|
| - נגד - | |
|---|---|
|
התובעים: 1. איי אי ג'י ישראל חברה לביטוח בע"מ 2. יורי גכט |
הנתבעים: 1. תמר לוסטגר 2. איילון חברה לביטוח בע"מ |
| פסק דין | |
|
תביעת שיבוב וכן בגין ההשתתפות עצמית, בסך כולל של 126,370 ₪.
עסקינן בתאונת דרכים מיום 7/2/2014 שבה מעורב רכב מסוג מיצובישי אאוטלנדר בו נהגה הנתבעת 1 (הנתבעת), ומבוטח על ידי הנתבעת 2.
התובע 2 (התובע) נהג ברכב מרצדס בלוטק, שמבוטח ע"י התובעת 1.
לגרסת התובע, הוא נסע במסלול הימני בשד' רוקח בתל אביב. לפתע החל רכב הנתבעים סוטה לנתיב נסיעתו ומשהבחין בכך, צפר ללא הועיל. על כן, נאלץ לסטות לימין ועקב כך, רכבו פגע במדרכה בפינה הימנית הקדמית באזור הגלגל, פגיעה חזקה שגרמה לנזק למערכת ההגוי ונזקיו כמפורט בחוות דעת מטעם התובעים. עם קרות התאונה התקשר התובע למכרה שלו בשם ליאנה סרור, שיצאה לעברו מבית חולים אסותא (שם היא עובדת), במונית. הלה לא היתה עדה לתאונה עצמה והגיעה למקום לאחריה, בשלב החלפת הפרטים. היא מאשרת כי עם הגעתה למקום, שמעה מפיו של התובע את השתלשלות האירועים כמתואר על ידו לעיל. צורפה לראיותיו גם הודעתו לתובעת 2 על התאונה.
לגרסת הנתבעות בכתב ההגנה, שני הצדדים פנו שמאלה כשרכב התובע מימין. "בסמוך לאחר השלמת הפניה שמאלה, שמעה הנתבעת 1 צפירות ורעש של חבטה מימין והבחינה כי נהג רכב התובעים מנפנף בידיו בעצבים ודורש ממנה לעצור" (ס'5 לכתב ההגנה). כיוון שהתובע עצר לאחר זמן מה בשול הימני, מתוך אזרחות טובה ולמרות שלא היה מגע בין הרכבים, היא עצרה כשהתאפשר לה, חזרה אל התובע והם החליפו פרטים.
הנהגים המעורבים הגישו תצהירי עדות ראשית ונחקרו על תצהיריהם. הוגש מטעם התובעים גם תצהירה של גב' סרור והיא התייצבה לחקירה. הנתבעות הגישו גם דו"חות חקירה שהזמינה הנתבעת 2 בעניין התאונה.
אציין, כי התובע אינו דובר עברית טובה. בהסכמת הצדדים העדה מטעם התובעים, גב' סרור, תרגמה את השאלות ואת התשובות מרוסית לעברית (ולהיפך).
לאחר שעיינתי בכל החומר שהוגש ע"י הצדדים ושמעתי את הראיות ואת טענות הצדדים, אני מקבלת את התביעה.
אני מעדיפה את גרסת התובע שהינה קוהרנטית ומתיישבת יותר עם ההיגיון ועם הראיות (לרבות הנזק), על פני גרסת הנתבעות. משמיעת עדותה של הנתבעת אין אלא לומר שלמעשה, אינה יודעת כיצד אירעה התאונה (ולא ידעה גם בזמן אמת) וכי איננה זוכרת נכון את הפרטים בחלוף הזמן. יתר על כן, במסגרת הראיות הוצגו מצד הנתבעות מספר גרסאות שאינן מתיישבות זו עם זו.
התוכן בעמוד זה אינו מלא, על מנת לצפות בכל התוכן עליך לבחור אחת מהאופציות הבאות:| הודעה | Disclaimer |
|
באתר זה הושקעו מאמצים רבים להעביר בדרך המהירה הנאה והטובה ביותר חומר ומידע חיוני. עם זאת, על המשתמשים והגולשים לעיין במקור עצמו ולא להסתפק בחומר המופיע באתר המהווה מראה דרך וכיוון ואינו מתיימר להחליף את המקור כמו גם שאינו בא במקום יעוץ מקצועי. האתר מייעץ לכל משתמש לקבל לפני כל פעולה או החלטה יעוץ משפטי מבעל מקצוע. האתר אינו אחראי לדיוק ולנכונות החומר המופיע באתר. החומר המקורי נחשף בתהליך ההמרה לעיוותים מסויימים ועד להעלתו לאתר עלולים ליפול אי דיוקים ולכן אין האתר אחראי לשום פעולה שתעשה לאחר השימוש בו. האתר אינו אחראי לשום פרסום או לאמיתות פרטים של כל אדם, תאגיד או גוף המופיע באתר. |
|
