עש"א
בית המשפט המחוזי באר שבע
|
21731-02-12
28/03/2012
|
בפני השופט:
אריאל ואגו
|
- נגד - |
התובע:
שמרדן חברה לבנין והשקעות בע"מ
|
הנתבע:
א.ד.מ.ש. אחזקות וניהול בע"מ
|
|
החלטה
לאחר שעיקרי הטיעון הונחו בפני, וטענות הצדדים הובהרו במלואן, אציע לבאי הכח להגיע להסכמה ,שתחסוך התדיינות והוצאות.
מוצע כי המערערת תוותר על מרכיב הערעור שעניינו שיעור ההוצאות שתשלומם יובטח ע"י המשיבה. ממילא, סכויי ההתערבות הערעורית, בכגון דא, קלושים מאד. ההחלטה נראית מאוזנת וסבירה. הסכום הכולל, שניתנו הוראות להבטחת תשלומו ( 50,000 ₪) , אינו מבוטל כלל ועיקר.
באשר לרכיב האחר בערעור, ולפי שטרם ניתנה החלטה של כב' המפקח בפן המהותי, של הגדרת המשיבה כ"מתחזק", מוצע להסכים כי בימ"ש זה ינחה את כב' המפקח להכריע תחילה בשאלה זו, בין על בסיס הסכמות עובדתיות שעליהן ינתן טיעון משפטי, ובין לאחר שמיעת הראיות המצומצמות לתשתית העובדתית הנוגעת לנקודה זו. הכרעה בכך יכול ותשליך, כמובן, על שאלת הסמכות העניינית בליבון המשך ההליך.
להבנתי- מלבד עצם הקביעה כי אין לדחות על הסף את התביעה, כבר בשלב הזה, אין בהחלטה, נשוא הערעור דבר המצריך ליבון בערכאת הערעור, אף לשיטת המערערת. במוצע לעיל- ניתן לייעל הדיון בערכאה הדיונית, ואין בו לפגוע בטענות מי מהצדדים, או בזכויותיהם הדיוניות.
ככל שהאמור מקובל על שני הצדדים, ניתן להודיע, ולייתר הדיון הקבוע ל 3/4/12. במקרה זה- ינתן פס"ד, בהיעדר , וברוח האמור, ללא פסיקת הוצאות.
המזכירות מתבקשת ליידע באי כח הצדדים בהחלטה זו, בהקדם האפשרי.
ניתנה היום, ה' ניסן תשע"ב, 28 מרץ 2012, בהעדר הצדדים.