- דיני חוזים
- מומחים לדין הזר
- ייפוי כוח מתמשך
- משפט מסחרי
- הדין האמריקאי
- דיני תעופה
- מטבעות דיגיטליים
- אשרות עבודה
- דיני עבודה
- תביעות ביטוח ונזקי רכוש
- פלילי
- מקרקעין ונדל"ן
- דיני צרכנות ותיירות
- קניין רוחני
- דיני משפחה
- דיני חברות
- הוצאה לפועל
- רשלנות רפואית
- נזקי גוף ותאונות
- תקשורת ואינטרנט
- מיסים
- תעבורה
- חוקתי ומנהלי
- גישור ובוררויות
- צבא ומשרד הבטחון
- ביטוח לאומי
- תמ"א 38
- פשיטת רגל
- תביעות ייצוגיות
- לשון הרע
- דיני ספורט
- אזרחויות ואשרות
- אזרחות זרה ודרכון זר
- ירושות וצוואות
- נוטריון
שמחון נ' סיבוני
|
ת"א בית משפט השלום קריות |
56662-05-13
9.3.2014 |
|
בפני : עפרה אטיאס |
|
| - נגד - | |
|---|---|
|
: רחל שמחון |
: שמעון סיבוני |
| פסק-דין | |
פסק דין
תביעת לשון הרע ע"ס של 100,000 ₪.
מפאת צנעת הפרט אמנע מפרוט המחלוקת בין הצדדים באשר לתוכן הפרסום המיוחס לנתבע ואולם נתתי דעתי למחלוקת זו כמו גם לטענות הנתבע לענין תחולתה של הגנת תום הלב ואמת דיברתי עובר למתן הכרעתי.
הצדדים הסמיכוני ליתן בתיק זה פסק דין על דרך הפשרה לפי סעיף 79א' לחוק בתי המשפט [נוסח משולב], התשמ"ד-1984, בסכום שלא יעלה על סך של 25,000 ₪ כולל הוצאות ושכר טרחה, ולאחר שהובהר לצדדים כי פסק הדין לא ינומק, ועל כן סיכויי הערעור עליו נמוכים.
בנוסף לאמור לעיל, הוסכם על הצדדים כי הנתבע יפרסם מכתב התנצלות לפי הנוסח הבא:
"אני שמעון סיבוני מתנצל מעומק ליבי על הדברים אשר נאמרו על ידי באסיפה הכללית שהתנהלה בבית העם של אגודת נטועה ביום 21.04.13.
אני מביע את התנצלותי הכנה בפני הגב' רחל שמחון וכי לא היתה לי כל כוונה מכל סוג שהוא לפגוע בה ו/או במי במשפחתה".
נוסח ההתנצלות כאמור לעיל יפורסם, בהתאם להסכמות אליהן הגיעו הצדדים, בלוח המודעות של המזכירות, בתוך 7 ימים מהיום, וכן באסיפה הכללית הבאה שתתקיים במושב נטועה.
לאחר ששקלתי את טענות הצדדים בכתבי טענותיהם, ועיינתי בסיכומי הצדדים, וכן בהסכם שכר הטרחה ובחשבוניות/ קבלות ששולמו על ידי התובעת וצורפו לסיכומיה, ובהתאם לסמכות שניתנה לי ליתן פסק דין על דרך הפשרה, אני מחייבת את הנתבע לשלם לתובעת סך של 17,500₪. סכום זה כולל הוצאות משפט ושכ"ט עו"ד.
הסכום שנפסק ישולם בחמישה תשלומים חודשיים רצופים ושווים כאשר התשלום הראשון ישולם עד 10.4.2014 והשאר עד העשירי לכל חודש עוקב. אחור של 7 ימים לא יהווה הפרה של פסק הדין ואולם איחור מעבר לכך יביא להעמדת מלוא הסכום שנפסק לפרעון מידי בניכוי הסכומים ששולמו.
אף שמדובר בפסק דין הניתן על דרך הפשרה, יצויין כי קשתה עלי מאוד ההכרעה בתיק זה לאור הסכם שכר הטרחה החריג שהוצג ע"י התובעת והקבלות שהוצגו מהם עולה כי התובעת התחייבה לשלם לבא כוחה סך של 20,000 ₪ בתוספת מע"מ (וזאת עוד בטרם נשלח מכתב ההתראה לנתבע) וכי סכום זה כבר שולם על ידה במלואו.
אני ערה לכך שתוצאת פסק הדין היא שהתובעת יוצאת בחיסרון כיס ואולם לא ניתן להתעלם מן המחלוקת בין הצדדים באשר לתוכן הפרסום, מן השלב בו הסתיים ההליך, ממידת ההשקעה הלא רבה, שנדרשה לניהולו, מנכונותו של הנתבע להתנצל כמו גם הסכמתו למתווה דיוני שיש בו לחסוך הן מזמנה של התובעת והן מזמנו של בית המשפט, וגם משכר הטרחה החריג בגובהו שסוכם בין התובעת לבא כוחה, אשר אינו נותן כל ביטוי או משקל למידת ההשקעה שנדרשת לניהול התיק, כאשר התחייבות התובעת לתשלום שכר הטרחה המוסכם ניתנה עוד בטרם נשלח מכתב התראה לנתבע.
לאור השלב בו הסתיים ההליך אני מורה על השבת האגרה ששולמה בתיק זה לידי התובעת באמצעות בא כוחה, למעט הסכום הנקוב בתוספת שלא יוחזר.
המזכירות מתבקשת לשגר את פסק הדין לצדדים.
ניתן היום, ז' אדר ב תשע"ד, 09 מרץ 2014, בהעדר הצדדים. התוכן בעמוד זה אינו מלא, על מנת לצפות בכל התוכן עליך לבחור אחת מהאופציות הבאות:
| הודעה | Disclaimer |
|
באתר זה הושקעו מאמצים רבים להעביר בדרך המהירה הנאה והטובה ביותר חומר ומידע חיוני. עם זאת, על המשתמשים והגולשים לעיין במקור עצמו ולא להסתפק בחומר המופיע באתר המהווה מראה דרך וכיוון ואינו מתיימר להחליף את המקור כמו גם שאינו בא במקום יעוץ מקצועי. האתר מייעץ לכל משתמש לקבל לפני כל פעולה או החלטה יעוץ משפטי מבעל מקצוע. האתר אינו אחראי לדיוק ולנכונות החומר המופיע באתר. החומר המקורי נחשף בתהליך ההמרה לעיוותים מסויימים ועד להעלתו לאתר עלולים ליפול אי דיוקים ולכן אין האתר אחראי לשום פעולה שתעשה לאחר השימוש בו. האתר אינו אחראי לשום פרסום או לאמיתות פרטים של כל אדם, תאגיד או גוף המופיע באתר. |
|
