- דיני חוזים
- מומחים לדין הזר
- ייפוי כוח מתמשך
- משפט מסחרי
- הדין האמריקאי
- דיני תעופה
- מטבעות דיגיטליים
- אשרות עבודה
- דיני עבודה
- תביעות ביטוח ונזקי רכוש
- פלילי
- מקרקעין ונדל"ן
- דיני צרכנות ותיירות
- קניין רוחני
- דיני משפחה
- דיני חברות
- הוצאה לפועל
- רשלנות רפואית
- נזקי גוף ותאונות
- תקשורת ואינטרנט
- מיסים
- תעבורה
- חוקתי ומנהלי
- גישור ובוררויות
- צבא ומשרד הבטחון
- ביטוח לאומי
- תמ"א 38
- פשיטת רגל
- תביעות ייצוגיות
- לשון הרע
- דיני ספורט
- אזרחויות ואשרות
- אזרחות זרה ודרכון זר
- ירושות וצוואות
- נוטריון
שטנקריט נ' ימר חוף
|
עמ"י בית המשפט המחוזי חיפה |
42165-06-10
1.7.2010 |
|
בפני : אברהם אליקים |
|
| - נגד - | |
|---|---|
|
: אתי שטנקריט |
: משטרת ישראל ימר חוף |
| החלטה | |
החלטה
בראש ובראשונה אבהיר כי נושא מעצרם של העוררים נידון בפני ביום 29/6/2010 וכנראה החלטתי לא הובנה ואבהיר כי לא הוריתי על שחרור העוררים במועד מסוים ולא חייבתי הגשת הצהרת תובע במועד מסוים ולא במקרה סיימתי את ההחלטה במילים "מבלי להביע עמדה לגבי המשך ההליכים". הרושם שקיבלתי באותו דיון היה כי "החקירה בעיקרה מוצתה" ואף כתבתי מועד לביצוע פעולות מסוימות כמתואר באותה החלטה.
אבהיר כי המשטרה פועלת ביעילות ואין מהחומר הקיים בפני ולו רמז להתנהגות שלא בתום לב, דהיינו הגשת בקשה בנושאים אחרים או העלאת נושאים חדשים ללא הצדקה, להיפך, לאחר הדיון שהיה בפני בוצעו כל הפעולות אליהם הפניתי וכעת על הפרק רשימה ארוכה של פעולות המתבקשות על ידי עו"ד מהתביעות. חלק ניכר מאותם פעולות ניתן לבצע כאשר העוררים משוחררים , אך פעולות מס' 14,16,18,24 ו-29 הכרחיות לביצוע, הכרחיות לביצוע לא רק כאשר העוררים נתונים במשמורת המשטרה אלא גם להביא את החקירה לסיומה בתיק שהחשדות בו כבר בשלב זה מבוססים והעבירות בו חמורות מאוד.
אדגיש כי כפי שציין בית המשפט קמא הנתונים שהוצגו בפניו למשל תוכנו של ת/2 לא היה בפני שכן מדובר בנתונים חדשים והראייה לכך כי החקירה דינמית ופועלת לחובת העוררים, היא כי גם לאחר הדיון שהיה בפני בית המשפט קמא אתמול התפתחה החקירה והוצג בפני חומר חדש שאף הוא מצדיק בחינה ואף הוא מבסס את החשד. אפנה למשל לסעיף 7 בת/2 אליו הפנה ב"כ המשיבה בטיעוניו שגם תוכנו מעיד על כך כי יש לשקול ואני מדגיש לשקול, הגשת הצהרת תובע בהקדם האפשרי. ייתכן ואם החקירה צפויה להיות חקירה ארוכה מעבר למה שנקבע , אז יש לבחון את הדרכים שקבע בית המשפט קמא, אך לא אביע עמדה גם כעת לגבי המשך ההליכים למעט דבר אחד, לא נפל פגם בהחלטת בית המשפט קמא ולכן הערר של כל אחד מהעוררים נדחה.
ניתנה והודעה היום י"ט תמוז תש"ע, 01/07/2010 במעמד הנוכחים.
אברהם אליקים, שופט
הוקלד על ידי: אסתר אברמוביץ התוכן בעמוד זה אינו מלא, על מנת לצפות בכל התוכן עליך לבחור אחת מהאופציות הבאות:
| הודעה | Disclaimer |
|
באתר זה הושקעו מאמצים רבים להעביר בדרך המהירה הנאה והטובה ביותר חומר ומידע חיוני. עם זאת, על המשתמשים והגולשים לעיין במקור עצמו ולא להסתפק בחומר המופיע באתר המהווה מראה דרך וכיוון ואינו מתיימר להחליף את המקור כמו גם שאינו בא במקום יעוץ מקצועי. האתר מייעץ לכל משתמש לקבל לפני כל פעולה או החלטה יעוץ משפטי מבעל מקצוע. האתר אינו אחראי לדיוק ולנכונות החומר המופיע באתר. החומר המקורי נחשף בתהליך ההמרה לעיוותים מסויימים ועד להעלתו לאתר עלולים ליפול אי דיוקים ולכן אין האתר אחראי לשום פעולה שתעשה לאחר השימוש בו. האתר אינו אחראי לשום פרסום או לאמיתות פרטים של כל אדם, תאגיד או גוף המופיע באתר. |
|
