- דיני חוזים
- מומחים לדין הזר
- ייפוי כוח מתמשך
- משפט מסחרי
- הדין האמריקאי
- דיני תעופה
- מטבעות דיגיטליים
- אשרות עבודה
- דין סין (China Law)
- דיני עבודה
- תביעות ביטוח ונזקי רכוש
- פלילי
- מקרקעין ונדל"ן
- דיני צרכנות ותיירות
- קניין רוחני
- דיני משפחה
- דיני חברות
- הוצאה לפועל
- רשלנות רפואית
- נזקי גוף ותאונות
- תקשורת ואינטרנט
- מיסים
- תעבורה
- חוקתי ומנהלי
- גישור ובוררויות
- צבא ומשרד הבטחון
- ביטוח לאומי
- תמ"א 38
- פשיטת רגל
- תביעות ייצוגיות
- לשון הרע
- דיני ספורט
- אזרחויות ואשרות
- אזרחות זרה ודרכון זר
- ירושות וצוואות
- נוטריון
שורק נ' תשובה
|
ת"ק בית משפט לתביעות קטנות אילת |
22154-05-10
24.2.2011 |
|
בפני : יואל עדן |
|
| - נגד - | |
|---|---|
|
: נסים תשובה |
: מיכל חנה שורק |
| החלטה | |
החלטה
1.הנתבע עותר לביטול פסק הדין אשר ניתן בהעדר התייצבותו ביום 21.12.2010.
2.הבקשה הראשונה לביטול פסק הדין הוגשה ביום 02.01.2011, לאחר החלטה אשר הורתה לנתבע לנמק את אי התייצבותו, הוגשה בקשה מתוקנת. בנסיבות אלו, אינני סבור כי המבקש איחר להגשת בקשתו.
3.הנתבע טוען כי סבר בשל כך שמתקיים הליך בבימ"ש השלום בנוגע למחלוקת בין הצדדים, כל העניינים יידונו שם. לגופו של עניין - טוען הנתבע, כי חלפו 3 חודשים עד אשר מצא שוכר לדירתו וזהו נזק אשר נגרם לו על ידי התובעת.
4.התובעת מתנגדת לביטול פסק הדין, טוענת כי היה על הנתבע לבקש הארכת מועד להגשת בקשתו ומוסיפה כי סיכויי הגנתו קלושים בטענה שהיא מעולם לא השתמשה במושכר.
5.לאחר ששמעתי את הצדדים, באתי למסקנה כי יש להורות על ביטול פסק הדין בשל המגמה לבירור תובענות לגופו של עניין תוך ריפוי מחדלים באמצעות הטלת הוצאות.
6.גם אם תאמר כי איחר הנתבע בהגשת בקשותיו, הרי שאין מדובר באיחור משמעותי, ובשים לב לכך שמדובר בצדדים אשר אינם מיוצגים ובביהמ"ש לתביעות קטנות, אני סבור שניתן לרפא את הפגם באמצעות הטלת הוצאות, על מנת לאפשר דיון לגופו של עניין.
7.הטענות לגופו של עניין צריכות לבירור עובדתי. בשלב מוקדם זה קשה לנבא סיכויי הצלחה למי מהצדדים, ואולם אני סבור כי לא ניתן לומר כי טענות ההגנה כה משוללות בסיס עד שאין לאפשר ביטול פסק הדין.
8.אשר לטענה בדבר מקום הדיון – תניית שיפוט ייחודית אינה יכולה לקבוע את מקום הדיון כאשר מדובר בבימ"ש לתביעות קטנות.
9.לאור כל האמור, אני מורה על ביטול פסק הדין, זאת בתנאי ובכפוף לכך שהנתבע ישלם לתובעת, בתוך 15 יום מהיום, את ההוצאות אשר נפסקו בפסק הדין מיום 21.12.2010 בסך 500 ₪, ויגיש בתוך המועד לביהמ"ש אסמכתא לביצוע התשלום בפועל לידי התובעת. ככל שלא תוגש אסמכתא על ביצוע התשלום במועד כאמור – יישאר פסק הדין על כנו והחלטתי זו תבוטל.
מובהר בזה כי התשלום האמור הינו ללא קשר לתוצאות המשפט והינו תנאי לביטול פסק הדין.
10.התיק נקבע לישיבת הוכחות ליום 05.04.2011 שעה 16:00.
המזכירות תודיע לצדדים.
ניתנה היום, כ' אדר א תשע"א, 24 פברואר 2011, בהעדר הצדדים.
התוכן בעמוד זה אינו מלא, על מנת לצפות בכל התוכן עליך לבחור אחת מהאופציות הבאות:
| הודעה | Disclaimer |
|
באתר זה הושקעו מאמצים רבים להעביר בדרך המהירה הנאה והטובה ביותר חומר ומידע חיוני. עם זאת, על המשתמשים והגולשים לעיין במקור עצמו ולא להסתפק בחומר המופיע באתר המהווה מראה דרך וכיוון ואינו מתיימר להחליף את המקור כמו גם שאינו בא במקום יעוץ מקצועי. האתר מייעץ לכל משתמש לקבל לפני כל פעולה או החלטה יעוץ משפטי מבעל מקצוע. האתר אינו אחראי לדיוק ולנכונות החומר המופיע באתר. החומר המקורי נחשף בתהליך ההמרה לעיוותים מסויימים ועד להעלתו לאתר עלולים ליפול אי דיוקים ולכן אין האתר אחראי לשום פעולה שתעשה לאחר השימוש בו. האתר אינו אחראי לשום פרסום או לאמיתות פרטים של כל אדם, תאגיד או גוף המופיע באתר. |
|
