- דיני חוזים
- מומחים לדין הזר
- ייפוי כוח מתמשך
- משפט מסחרי
- הדין האמריקאי
- דיני תעופה
- מטבעות דיגיטליים
- אשרות עבודה
- דין סין (China Law)
- דיני עבודה
- תביעות ביטוח ונזקי רכוש
- פלילי
- מקרקעין ונדל"ן
- דיני צרכנות ותיירות
- קניין רוחני
- דיני משפחה
- דיני חברות
- הוצאה לפועל
- רשלנות רפואית
- נזקי גוף ותאונות
- תקשורת ואינטרנט
- מיסים
- תעבורה
- חוקתי ומנהלי
- גישור ובוררויות
- צבא ומשרד הבטחון
- ביטוח לאומי
- תמ"א 38
- פשיטת רגל
- תביעות ייצוגיות
- לשון הרע
- דיני ספורט
- אזרחויות ואשרות
- אזרחות זרה ודרכון זר
- ירושות וצוואות
- נוטריון
שופר סל בעמ נ' המועצה המקומית כפר תבור ואח'
|
עת"מ בית המשפט המחוזי נצרת |
8910-04-11
2.6.2011 |
|
בפני : בנימין ארבל |
|
| - נגד - | |
|---|---|
|
: שופר סל בע " מ |
: 1. המועצה המקומית כפר תבור 2. ריבוע כחול נדל"ן בע"מ |
| פסק-דין | |
פסק דין
מבוא:
מה דינו של משתתף במכרז, אשר להצעתו צורף כתב ערבות בנקאית בשיעור העולה על השיעור הקבוע בתנאי המכרז.
ההליך:
1.העותרת - שופרסל בע"מ, הגישה עתירה מנהלית כנגד המשיבה 1- המועצה המקומית כפר תבור (להלן: "המועצה"), והמשיבה 2, ריבוע כחול נדל"ן בע"מ (להלן: "ריבוע כחול"), ובה עתרה לפסק דין, הקובע כי החלטת ועדת המכרזים של המועצה מיום 16/03/2011 המכריזה על הצעת הריבוע הכחול כזוכה במכרז פומבי מספר 3/11 לרכישת נכס המהווה סופרמרקט במבנה המשמש למסחר ומשרדים והידוע כחלקה:323 גוש: 17037 (להלן:"המכרז"), בטלה מחמת אי עמידת הריבוע הכחול בתנאי הסף של המכרז. כמו כן עתרה העותרת למתן צו הקובע, כי הצעת העותרת, אשר דורגה במקום השני בדירוג ההצעות, היא ההצעה הזוכה במכרז. לחילופין, מתבקש בית המשפט ליתן כל סעד הנראה בעיניו.
2.בגדרה של העתירה הוגשה בקשה למתן צו ביניים, המונע בעד המשיבות המועצה והריבוע הכחול להתקשר ביניהן בחוזה על פי תוצאות המכרז, ו/או ליתן כל סעד אחר, הנדרש לצורך הקפאת המצב הקיים עד להחלטה בעתירה.
3.ביום 07/04/11 ניתן צו ביניים ארעי האוסר על המועצה והריבוע הכחול להתקשר ביניהם בחוזה למכירת הנכס כאמור במכרז. עוד נקבע, כי במידה ונחתם חוזה, לא ינקטו פעולות לקידום חוזה עד להחלטה אחרת של בית המשפט.
4.בישיבת יום 17/04/11, אשר נועדה לדיון בבקשה לצו ביניים, הסכימו שני הצדדים כי הצו הארעי יהפוך לצו זמני וכי לאחר השלמת טיעוני הצדדים בכתב, ייתן בית המשפט פסק דין לגופו של עניין.
רקע
5.מעשה שהיה, כך היה: בחודש פברואר 2011 פרסמה המועצה מכרז פומבי, שמספרו 3/11, אשר נשא את הכותרת: "רכישת נכס המהווה סופרמרקט במבנה מסחר ומשרדים חלקה:323 (חלק) גוש: 17307".
6.במסמך א' למסמכי המכרז נאמר:
הזמנה להגשת הצעות
"המועצה המקומית כפר תבור(להלן:"המועצה") מזמינה הצעות לרכישת זכויותיה בנכס המהווה "סופרמרקט" במבנה מסחר ומשרדים המצוי במרכז כפר תבור בשטח כולל של 1,000 מ"ר( ברוטו) הידוע כחלקה 323 (חלק מהחלקה) בגוש 17037. יעוד הנכס בהתאם לתכנית מס' ג/4748 תכנית מתאר כפר תבור הינו "מסחרי" כמפורט בתכנית שרק האמור בה מחייב. תנאי ההתקשרות יהיו כמפורט בהסכם המצורף למסמכי המכרז.
התוכן בעמוד זה אינו מלא, על מנת לצפות בכל התוכן עליך לבחור אחת מהאופציות הבאות:| הודעה | Disclaimer |
|
באתר זה הושקעו מאמצים רבים להעביר בדרך המהירה הנאה והטובה ביותר חומר ומידע חיוני. עם זאת, על המשתמשים והגולשים לעיין במקור עצמו ולא להסתפק בחומר המופיע באתר המהווה מראה דרך וכיוון ואינו מתיימר להחליף את המקור כמו גם שאינו בא במקום יעוץ מקצועי. האתר מייעץ לכל משתמש לקבל לפני כל פעולה או החלטה יעוץ משפטי מבעל מקצוע. האתר אינו אחראי לדיוק ולנכונות החומר המופיע באתר. החומר המקורי נחשף בתהליך ההמרה לעיוותים מסויימים ועד להעלתו לאתר עלולים ליפול אי דיוקים ולכן אין האתר אחראי לשום פעולה שתעשה לאחר השימוש בו. האתר אינו אחראי לשום פרסום או לאמיתות פרטים של כל אדם, תאגיד או גוף המופיע באתר. |
|
