חפש עורך דין לפי תחום משפטי
| |

שולק ואח' נ' עיריית הוד השרון ואח'

: | גרסת הדפסה
עת"מ
בית המשפט המחוזי מרכז
35446-06-11
26.6.2011
בפני :
אברהם יעקב

- נגד -
:
1. גינה שולק
2. משה הרץ

:
1. עיריית הוד השרון
2. הועדה המקומית לתכנון ובניה "הדרים"

פסק-דין

פסק דין

זוהי עתירה מנהלית להורות למשיבה 1 להעביר על שם העותרים את חלקה מס' 301 בגוש 6442, ולהורות למשיבה 2 ליזום תוכנית בניין עיר שתשנה את ייעודה של החלקה מייעוד ציבורי לשטח המיועד לבנייה למגורים.

המקרקעין האמורים הופקעו מן העותרים לפני זמן רב.

בשנת 2005 פנו העותרים לבית המשפט לעניינים מנהליים בתל-אביב במסגרת עת"מ 2018/05. ביום 17.6.07 ניתן, בהסכמת הצדדים, פסק דין שמפאת חשיבותו אביאו כלשונו:

"הנני נותנת תוקף של פסק-דין להסכמות הצדדים כדלהלן:

למשיבות תהיה אפשרות להשתמש בשטח הציבורי למטרות אשר הוגדרו לו בתב"ע הר/54 וזאת עד ליום 19.6.2010 ובתנאי שיינתן היתר חוקי לשימוש זה.

למשיבות תהיה האפשרות להגיש בקשה מנומקת להארכת התקופה בשנה אחת נוספת כאשר לבקשה זו יצורפו המסמכים הסטטוטוריים לגבי מצב התוכניות, ולבית המשפט יהיה שיקול דעת אם להאריך את המועד מעבר לתאריך שנקבע בין הצדדים עד לתקופה שלא תעלה על 12 חודשים נוספים.

היה ולא יתבצע שימוש כאמור בתקופות הנקובות לעיל יינתן הסעד המבוקש בעתירה".

ואכן, ביום 7.6.10 הגישו המשיבות בקשה להארכת התקופה.

בעקבות דיון שנערך נפסק כדלקמן:

"החלק האופרטיבי של פסק הדין יישאר על כנו, דהיינו, המועד שנקבע שם לגבי הארכה של 12 חודשים יקבל תוקף של פסק דין לגבי ההיתר שצורף לבקשת ההארכה. הוסכם בין הצדדים כי יותר לגבי ההיתר הקיים לבצע תיקונים קלים עפ"י דין".

על פי ההחלטה האחרונה, הארכה עמדה בתוקפה עד ליום 19.6.11.

לטענת העותרים, עד למועד זה לא בוצע שימוש בשטח למטרות שהוגדרו בתב"ע. כל מה שנעשה בשטח, לטענתם, הוא ביצוע חלקי של עבודות חפירה. לפיכך טוענים העותרים, כי המשיבות לא עמדו בתנאי פסק הדין והאורכה אשר נפסקו בעבר, ולכן יש ליתן להם את הסעדים המבוקשים.

בתגובה טוענות המשיבות, כי הן החלו בעבודות בניית גן ילדים ועל פי תמונות שהוצגו במהלך הדיון, נבנה ממ"ד והוכנה קונסטרוקציה עליה יוקם תוך מספר שבועות גן הילדים.

על פי הנספח האחרון לתגובה, שהוא מכתב מאת מנהל אגף החינוך התרבות הפנאי והקהילה בעיריית הוד השרון, ייפתח הגן ביום 1.9.11, הוזמן ציוד מיוחד לגן ונרשמו תלמידים.

המחלוקת שבין הצדדים מתמצית בפירוש המונח "שימוש בשטח למטרות אשר הוגדרו בתב"ע" כפי שהוא בפסק-הדין משנת 2007.

לטענת העותרים, יש להבחין בין בנייה במקרקעין לבין השימוש בהם. בעניין זה נסמכים העותרים על הוראות חוק התכנון והבנייה, המבדיל הבדל היטב בין שני שלבים: שלב הבנייה על גבי המקרקעין, בהתאם להיתר הבנייה והשימוש בהם על פי הוראות התב"ע.

לטענת העותרים, המשיבות החלו בביצוע שלב הבנייה עד 19.6.11 וטרם החלו בשימוש במקרקעין שכן המבנה טרם נבנה.

אין בידי לקבל טענה זו.

את הסכמת הצדדים בבית המשפט לעניינים מנהליים בתל-אביב יש לפרש בלשון בני אדם, ולאו דווקא על רקע הוראות חוק התכנון והבנייה.

התוכן בעמוד זה אינו מלא, על מנת לצפות בכל התוכן עליך לבחור אחת מהאופציות הבאות:
לרכישה הזדהה

בעלי דין המבקשים הסרת המסמך מהמאגר באמצעות פניית הסרה בעמוד יצירת הקשר באתר. על הבקשה לכלול את שם הצדדים להליך, מספרו וקישור למסמך. כמו כן, יציין בעל הדין בבקשתו את סיבת ההסרה. יובהר כי פסקי הדין וההחלטות באתר פסק דין מפורסמים כדין ובאישור הנהלת בתי המשפט. בעלי דין אמנם רשאים לבקש את הסרת המסמך, אולם במצב בו אין צו האוסר את הפרסום, ההחלטה להסירו נתונה לשיקול דעת המערכת
הודעה Disclaimer

באתר זה הושקעו מאמצים רבים להעביר בדרך המהירה הנאה והטובה ביותר חומר ומידע חיוני. עם זאת, על המשתמשים והגולשים לעיין במקור עצמו ולא להסתפק בחומר המופיע באתר המהווה מראה דרך וכיוון ואינו מתיימר להחליף את המקור כמו גם שאינו בא במקום יעוץ מקצועי.

האתר מייעץ לכל משתמש לקבל לפני כל פעולה או החלטה יעוץ משפטי מבעל מקצוע. האתר אינו אחראי לדיוק ולנכונות החומר המופיע באתר. החומר המקורי נחשף בתהליך ההמרה לעיוותים מסויימים ועד להעלתו לאתר עלולים ליפול אי דיוקים ולכן אין האתר אחראי לשום פעולה שתעשה לאחר השימוש בו. האתר אינו אחראי לשום פרסום או לאמיתות פרטים של כל אדם, תאגיד או גוף המופיע באתר.

 


כתבות קשורות

    חזרה לתוצאות חיפוש >>