- דיני חוזים
- מומחים לדין הזר
- ייפוי כוח מתמשך
- משפט מסחרי
- הדין האמריקאי
- דיני תעופה
- מטבעות דיגיטליים
- אשרות עבודה
- דין סין (China Law)
- דיני עבודה
- תביעות ביטוח ונזקי רכוש
- פלילי
- מקרקעין ונדל"ן
- דיני צרכנות ותיירות
- קניין רוחני
- דיני משפחה
- דיני חברות
- הוצאה לפועל
- רשלנות רפואית
- נזקי גוף ותאונות
- תקשורת ואינטרנט
- מיסים
- תעבורה
- חוקתי ומנהלי
- גישור ובוררויות
- צבא ומשרד הבטחון
- ביטוח לאומי
- תמ"א 38
- פשיטת רגל
- תביעות ייצוגיות
- לשון הרע
- דיני ספורט
- אזרחויות ואשרות
- אזרחות זרה ודרכון זר
- ירושות וצוואות
- נוטריון
שויקי נ' דהאן ואח'
|
תא"מ בית משפט השלום ירושלים |
23216-08-10
20.12.2010 |
|
בפני : גד ארנברג |
|
| - נגד - | |
|---|---|
|
: עותמאן שויקי |
: 1. משה דהאן 2. ביטוח חקלאי חברה לביטוח בע"מ |
| פסק-דין | |
פסק דין
ביום 19.2.10 ארעה תאונת דרכים. התובע נסע בכביש שממנו פניה שמאלה לכיון גן החיות בירושלים. לטענת התובע, כשהוא היה בעצירה מוחלטת וחיכה שהכביש יתפנה מכלי רכב, הגיע רכב הנתבע בנתיב הנגדי וסטה לעבר רכב התובע ופגע בו.
הנתבע טוען כי התובע פנה שמאלה מבלי לחכות שהכביש יתפנה, התחיל לחצות את הנתיב הנגדי לו, בו נסע הנתבע, ופגע ברכב הנתבע.
הנהגים העידו בפני כאשר כל צד חוזר על טענותיו לגבי אופן ארוע התאונה. התובע טען כי הוא היה בעצירה כדי לאפשר לכלי רכב שבאו מולו לסוע וכדי שיתאפשר לו לפנות שמאלה לגן חיות ובעודו ממתין ובעצירה מוחלטת, סטה רכב הנתבע לעבר רכבו ופגע בו. לטענת התובע מספר כלי רכב חלפו על פניו והנתבע שהיה הרכב האחרון בשיירה סטה לעברו ופגע בו. הנתבע העיד כי הוא היה הראשון בשיירה והתאונה ארעה כאשר התובע החליט לפנות שמאלה מבלי לתת זכות קדימה לכלי הרכב שנסעו בכביש הראשי מולו. הנתבע העיד כי רכב יצא מכיון גן חיות לכן הוא לא יכל לסטות ימינה (כי הוא היה מתנגש עם אותו רכב) וכך כאשר התובע בנתיב הנסיעה הנגדי, הנתיב בו נסע הנתבע, ארעה התאונה.
התובע טען כי דו"ח ההיסטוריה שצורף לתביעה יכול להעיד שלפני התאונה רכבו היה במצב עצירה. דו"ח ההיסטוריה הוא דוח GPS שנמצא בתחנת המוניות שבה עובד התובע והוא מסמן, לדברי התובע, מה מצב הרכב בכל רגע נתון.
לטעמי לא ניתן ללמוד מדוח זה דבר.
ראשית, על מנת להבין את מה שרואים בו יש צורך במומחה שיסביר את הנתונים.
שנית, לא נראה לי סביר כי הדוח יכול להבחין בנסיעה של כמה מטרים ונראה כי הדוח הוא נסיעה ממוצעת לפרקי זמן נתונים.
שלישית, לא ברור באיזו שעה בדיוק ארעה התאונה והאם השעה של הדו"ח זהה לשעה האמיתית ולשעון של המעורבים בתאונה. יתכן שמה שנראה מהדוח הוא שאחרי התאונה אין יותר נסיעה במונית.
מחקירת הנהגים מתברר שהמשטרה הגיעה למקום התאונה ובחנה את המקום אך איש מהצדדים לא טרח להביא את תוצאות חקירת הבוחן המשטרתי.
התוצאה היא איפוא שבפני 2 עדויות סותרות כאשר לא נמצא תימוכין לאף אחת מהן. גם אופי הפגיעה בכלי הרכב לא יכול ללמד על אופן ארוע התאונה שיכול להיות כפי שהעיד כל אחד מהצדדים. בנסיבות אלה ומאחר והנטל להוכיח את התביעה מוטל על התובע אין אלא לדחות את התביעה בשל אי הרמת הנטל.
אין בדחיה זו כדי ללמד שהתובע אחראי לארוע התאונה ואולם יש בו כדי לקבוע שהתובע לא הצליח להרים את הנטל ולהוכיח שהנתבע אשם בתאונה.
בשל הסיבה לדחיית התביעה אינני עושה צו להוצאות.
המזכירות תשלח לב"כ הצדדים העתק מפסק הדין בדואר רשום עם אישור מסירה.
ניתן היום, י"ג טבת תשע"א, 20 דצמבר 2010, בהעדר הצדדים.
קלדנית: כרמלה עובדיה התוכן בעמוד זה אינו מלא, על מנת לצפות בכל התוכן עליך לבחור אחת מהאופציות הבאות:
| הודעה | Disclaimer |
|
באתר זה הושקעו מאמצים רבים להעביר בדרך המהירה הנאה והטובה ביותר חומר ומידע חיוני. עם זאת, על המשתמשים והגולשים לעיין במקור עצמו ולא להסתפק בחומר המופיע באתר המהווה מראה דרך וכיוון ואינו מתיימר להחליף את המקור כמו גם שאינו בא במקום יעוץ מקצועי. האתר מייעץ לכל משתמש לקבל לפני כל פעולה או החלטה יעוץ משפטי מבעל מקצוע. האתר אינו אחראי לדיוק ולנכונות החומר המופיע באתר. החומר המקורי נחשף בתהליך ההמרה לעיוותים מסויימים ועד להעלתו לאתר עלולים ליפול אי דיוקים ולכן אין האתר אחראי לשום פעולה שתעשה לאחר השימוש בו. האתר אינו אחראי לשום פרסום או לאמיתות פרטים של כל אדם, תאגיד או גוף המופיע באתר. |
|
