- דיני חוזים
- מומחים לדין הזר
- ייפוי כוח מתמשך
- משפט מסחרי
- הדין האמריקאי
- דיני תעופה
- מטבעות דיגיטליים
- אשרות עבודה
- דין סין (China Law)
- דיני עבודה
- תביעות ביטוח ונזקי רכוש
- פלילי
- מקרקעין ונדל"ן
- דיני צרכנות ותיירות
- קניין רוחני
- דיני משפחה
- דיני חברות
- הוצאה לפועל
- רשלנות רפואית
- נזקי גוף ותאונות
- תקשורת ואינטרנט
- מיסים
- תעבורה
- חוקתי ומנהלי
- גישור ובוררויות
- צבא ומשרד הבטחון
- ביטוח לאומי
- תמ"א 38
- פשיטת רגל
- תביעות ייצוגיות
- לשון הרע
- דיני ספורט
- אזרחויות ואשרות
- אזרחות זרה ודרכון זר
- ירושות וצוואות
- נוטריון
שגיא נ' קופת חולים מאוחדת
|
חב"ר בית דין אזורי לעבודה חיפה |
6137-01-14
28.1.2014 |
|
בפני : דניה דרורי |
|
| - נגד - | |
|---|---|
|
: שושנה מרים שגיא |
: קופת חולים מאוחדת |
| החלטה | |
החלטה
1.זוהי בקשתה של הגב' שושנה שגיא (להלן – המבקשת) לפטרה מתשלום אגרת בית הדין בסך 141 ₪, לפי תקנה 12 לתקנות בית הדין לעבודה (אגרות), תשס"ח-2008.
2.ביום 5.1.14 הגישה המבקשת תביעה כנגד קופת החולים מאוחדת (להלן – המשיבה), בה היא עותרת כי המשיבה "תמחק" את חובותיה של המבקשת כלפי המשיבה בגין פרמיית ביטוח משלים "עדיף" בסך כ- 500 ₪, וכן לחיוב המשיבה בסך 5,000 ₪.
3. המבקשת טוענת בכתב התביעה כי סיימה את חברותה אצל המשיבה בחודש 7/13, שבה להיות חברה בה בחודש 9/13, וכי הובטח לה כי זכויותיה בביטוח המשלים מסוג "עדיף" יישמרו. עוד טענה המבקשת כי שילמה עבור זכויותיה בביטוח המשלים בחודשים טרם עזיבתה (6-7/13) וכן בחודש שבו שבה לחברותה בקופה (9/13).
לטענת המבקשת נתגלה לה במהלך חודש 10/13 כי זכויותיה בביטוח המשלים לא נשמרו, וכי המשיבה לא ציינה ברישומיה כי שולמו סכומים על חשבון הביטוח המשלים בסך כ- 80 ₪ בחודש 9/13. לפיכך ביקשה לבטל השתתפותה בביטוח המשלים ביום 31.10.13.
בבקשתה לפטור מתשלום אגרת בית הדין, טוענת המבקשת כי היא מתפרנסת מקצבת נכות כללית בסך כ-2,445 ₪ שאינם מספיקים למחייתה, וכי אין לה נכסים מלבד דירת המגורים. לבקשתה צרפה המבקשת אישור בדבר תשלום קצבת נכות כללית, דפי חשבון בנק לתקופה 28.10.13 – 29.12.13, ואסמכתאות בדבר דרישת המשיבה לתשלום חוב בגין ביטוח משלים ע"ס 474 ₪ עבור החודשים 3-6/13, וכן 9,11,12/13.
4.המשיבה מתנגדת לבקשה, וטוענים כי התביעה אינה מגלה עילה, שכן המשיבה עמדה בהתחייבותה לשמירת הרצף הביטוחי של המבקשת בביטוח המשלים עם חזרתה כחברה למשיבה בחודש 9/13, אך זאת בכפוף לתשלום התחייבויות העבר בגין ביטוח זה.
5.הבחינה הנדרשת בבקשה מעין זו היא כפולה: ראשית, בדיקת יכולתו הכלכלית של מבקש הפטור; שנית, היותו של ההליך "מגלה עילה". שני התנאים מצטברים ועל מבקש הפטור הנטל להוכיחם.
7.לאחר שקילת הטענות ההדדיות, שוכנעתי כי יש הצדקה בנסיבות אלו ליתן למבקשת פטור מאגרה. מנתוני הבקשה והמסמכים שצורפו לה עולה כי הכנסתה היחידה של המבקשת היא קצבת נכות כללית מאת המוסד לביטוח לאומי, וכי מלבד דירת מגוריה אין ברשותה נכסים נוספים. המבקשת עמדה לכן בנטל להראות כי מקורותיה הכלכליים אינם מאפשרים לה לשאת בתשלום האגרה, על אף סכומה הנמוך.
8.באשר לתנאי השני – היות ההליך "מגלה עילה": על אף שלא מצאתי בכתב התביעה כל הסבר לתביעה בסך 5,000 ₪, הרי שלכאורה בשלב זה לא ניתן לומר כי התביעה ל"מחיקת" החוב כלפי המשיבה בגין דמי ביטוח עבור הביטוח המשלים בסך כ- 500 ₪ אינה מגלה כל עילה באשר לחיובה של המבקשת בדמי ביטוח עבור הביטוח המשלים עבור לפחות חלק מהתקופה (כך, למשל, עבור החודשים 11-12/13 שהם לטענת המבקשת לאחר העברת דרישתה לביטול הביטוח המשלים).
9.סוף דבר: הבקשה לפטור מאגרה מתקבלת.
10.המשיבה תגכיש כתב הגנה תוך 30 יום מיום שתומצא לה החלטה זו.
ניתנה היום, כ"ז שבט תשע"ד, (28 ינואר 2014), בהעדר הצדדים ותישלח אליהם. התוכן בעמוד זה אינו מלא, על מנת לצפות בכל התוכן עליך לבחור אחת מהאופציות הבאות:
| הודעה | Disclaimer |
|
באתר זה הושקעו מאמצים רבים להעביר בדרך המהירה הנאה והטובה ביותר חומר ומידע חיוני. עם זאת, על המשתמשים והגולשים לעיין במקור עצמו ולא להסתפק בחומר המופיע באתר המהווה מראה דרך וכיוון ואינו מתיימר להחליף את המקור כמו גם שאינו בא במקום יעוץ מקצועי. האתר מייעץ לכל משתמש לקבל לפני כל פעולה או החלטה יעוץ משפטי מבעל מקצוע. האתר אינו אחראי לדיוק ולנכונות החומר המופיע באתר. החומר המקורי נחשף בתהליך ההמרה לעיוותים מסויימים ועד להעלתו לאתר עלולים ליפול אי דיוקים ולכן אין האתר אחראי לשום פעולה שתעשה לאחר השימוש בו. האתר אינו אחראי לשום פרסום או לאמיתות פרטים של כל אדם, תאגיד או גוף המופיע באתר. |
|
