שבח נ' חיים ואח'

: | גרסת הדפסה
תא"מ
בית משפט השלום הרצליה
18271-10-09
23.6.2010
בפני :
סיגל רסלר-זכאי

- נגד -
:
ארנון שבח
:
1. ניסים חיים
2. ביטוח חקלאי אגודה שיתופית מרכזית בע"מ

פסק-דין

פסק דין

לפני תביעה בגין נזקים שנגרמו לרכבו של התובע בגין תאונה מ יום 24/2/09.

בכתב התביעה נטען כי התובע עצר ככבו בצומת ראשונים, ועמד ברמזור אדום, כאשר מכונית שעמדה מאחוריו פגעה בחלקו האחורי.

במסגרת כתב התביעה, נתבעו נזקים ישירים לרכב, בסך 5,234 ₪ הפסד יום עבודה בסך 1,000 ₪ וכן שכ"ט שמאי בסך 623 ₪. לכתב התביעה צורף תצהיר עדות ראשית מטעם התובע ובו פרוט הנזקים ונסיבות התאונה.

בכתב ההגנה, טענו הנתבעים בסעיף 5, כי "התאונה ארעה עקב אשמתו הבלעדית והחודית של נהג רכב התובע אשר בזמן התאונה התבטאה בין היתר בכך שהנהג נהג בחוסר זהירות... "

הישיבה היום נקבעה לשעה 08:30. לדיון התייצב התובע וב"כ. ב"כ הנתבעת לא התייצבה במועד מכיוון שלא חשה בטוב. שחררתי הצדדים ובהחלטתי הוראתי לנתבעים להודיע מדוע לא התייצבו לדיון, כפי שפורט בהחלטה.

הצדדים נכנסנו לאולמי בשעה 10:00, ב"כ הנתבעת הגישה מ סמכים מהם עולה כי הייתה בחופשת מחלה החל מיום 21/6 ועד היום (כולל).

ב"כ הנתבעת פרטה כי לא הרגישה בטוב היום אולם התכוונה להגיע לדיון, לאחר שקיבלה טיפול בקופת החולים התייצבה. עוד אמרה ב"כ הנתבעת, כי בנסיבות בהן התובע שוחרר מאולם בית המשפט, אינה מבקשת לחקור אותו. הצדדים יצאו מן האולם ושבו לאחר זמן מה.

ב"כ הנתבעת הודיעה כי היא מוכנה לשלם לתובע את הנזק הישיר בלבד. ב"כ הנתבעים ביקשה שלא לחייבה בהפסד יום עבודה שנגרם לתובע, אשר לטענתה לא הוכח.

ב"כ התובע עמד על פסיקת הוצאות גם בגין רכיב זה, הפנה בית המשפט לאישור רו"ח להכנסה חודשית בסך 10,500 ₪ והודיע כי הוא מעמיד נזק זה על סך של 500 ₪ בלבד. עוד פרט ב"כ התובע כי נוכח חילוקי הדיעות בין הצדדים והמו"מ שקוים בטרם הוגשה התביעה, נדרש התובע לחפש חלקים משומשים בכדי להקטין את נזקיו.

כפי שפרטתי לעיל הצדדים זומנו לשעה 08:30 בהעדר התייצבות הנתבעת שוחרר התובע.

ב"כ הנתבעת ביקשה לקיים הדיון במועד התייצבותו תוך שהיא מודיעה כי היא מוותרת על חקירת התובע ומבקשת לסכם.

לאחר ששמעתי טיעוני הצדדים ועיינתי בכתבי הטענות, אני סוברת כי לא היה מקום להגיש כתב ההגנה כפי שהוגש, סעיף 5 לכתב ההגנה, הינו הכחשה סתמית, שלא לומר בלתי ראויה.

לנתבעים לא הייתה כל הגנה, ומן הדין היה לשלם את סכום הנזק הנתבע במועד.

בשעה שב"כ הנתבעים ויתרה על חקירתו של התובע, לאחר שהוצגו המסמכים ובהתאם לעמדת ב"כ התובע, הרי שמצאתי לנכון לחייב הנתבעים גם בהפסד יום עבודה בסך 500 ₪.

כמו כן, אני מחייבת את הנתבעים לשאת בנזקיו של התובע בהתאם לחוות דעת השמאי וכן בשכ"ט השמאי. כמו כן , יישאו הנתבעים בשכרו של התובע בסך 400 ₪ וכן בשכ"ט עו"ד בסך 2,500 ₪ כולל מע"מ.

אציין כי שכ"ט חורג משכ"ט המינימום בהתאם לנסיבות שפרטתי לעיל וגם הצורך של ב"כ התובע להמתין שעות באולם בית המשפט.

בסה"כ ישלמו הנתבעים לתובע סך של 9,257 ₪ כולל הוצאות שכ"ט הוצאות ומע"מ.

ניתנה והודעה היום י"א תמוז תש"ע, 23/06/2010 במעמד הנוכחים.

סיגל רסלר-זכאי, שופטת

התוכן בעמוד זה אינו מלא, על מנת לצפות בכל התוכן עליך לבחור אחת מהאופציות הבאות:
לרכישה הזדהה

בעלי דין המבקשים הסרת המסמך מהמאגר באמצעות פניית הסרה בעמוד יצירת הקשר באתר. על הבקשה לכלול את שם הצדדים להליך, מספרו וקישור למסמך. כמו כן, יציין בעל הדין בבקשתו את סיבת ההסרה. יובהר כי פסקי הדין וההחלטות באתר פסק דין מפורסמים כדין ובאישור הנהלת בתי המשפט. בעלי דין אמנם רשאים לבקש את הסרת המסמך, אולם במצב בו אין צו האוסר את הפרסום, ההחלטה להסירו נתונה לשיקול דעת המערכת
הודעה Disclaimer

באתר זה הושקעו מאמצים רבים להעביר בדרך המהירה הנאה והטובה ביותר חומר ומידע חיוני. עם זאת, על המשתמשים והגולשים לעיין במקור עצמו ולא להסתפק בחומר המופיע באתר המהווה מראה דרך וכיוון ואינו מתיימר להחליף את המקור כמו גם שאינו בא במקום יעוץ מקצועי.

האתר מייעץ לכל משתמש לקבל לפני כל פעולה או החלטה יעוץ משפטי מבעל מקצוע. האתר אינו אחראי לדיוק ולנכונות החומר המופיע באתר. החומר המקורי נחשף בתהליך ההמרה לעיוותים מסויימים ועד להעלתו לאתר עלולים ליפול אי דיוקים ולכן אין האתר אחראי לשום פעולה שתעשה לאחר השימוש בו. האתר אינו אחראי לשום פרסום או לאמיתות פרטים של כל אדם, תאגיד או גוף המופיע באתר.

 


כתבות קשורות

    חזרה לתוצאות חיפוש >>