שאול נ' שמש ואח'
|
תא"מ בית משפט השלום ראשון לציון |
9955-01-13
17.6.2014 |
|
בפני : יעל בלכר |
|
| - נגד - | |
|---|---|
|
: טובה ברכה שאול |
: 1. שלמה שמש 2. גגומט - חשמל ניר פרוייקטים בע"מ |
| פסק-דין | |
פסק דין
תביעה לפיצויים בגין נזקי התובעת עקב תאונת דרכים מיום 14/9/12, שבה מעורב רכב הנתבעים.
אין מחלוקת שרכב התובעת עמד בחניה בשעה שרכב הנתבעים פגע בו בנסיעה לאחור.
טענת הנתבעים היא כי פגיעה ברכב התובעת הייתה פגיעה קלה, נגרם נזק קל לפנס שעלות תיקונו מוערכת ע"י הנתבעים בכ- 150-400 ₪ ואין להשית עליהם את הנזקים כמפורט בחוו"ד שמאי התובעת. עוד נטעו כי התובעת השתהתה בהגשת התביעה.
בדיון שהתקיים ביום 14/5/14 שמעתי את העדים (התובעת, הנתבע 1 ועד מטעמו) ואפשרתי לנתבעים, אם ירצו בכך, להגיש חוו"ד שמאית מטעמם בתוך 30 ימים מהדיון. הבהרתי לנתבעים וציינתי במפורש בהחלטה כי בהעדר חוו"ד במועד, יינתן פ"ד על סמך החומר הקיים תוך קביעת תזכורת פנימיות לעיון בתיק ביום 15/6/14. בחלוף המועד לא הוגשה חוו"ד.
כאמור, אין מחלוקת באשר לאחריות הנתבעים לתאונה. המחלוקת היא בעניין גובה הנזק. התובעת תמכה תביעתה, בין היתר, בחוו"ד שמאית שנערכה על סמך בדיקת השמאי מיום 16/9/12 בסמוך לאחר התאונה וכן, צירפה חשבונית על תשלום בעבור התיקון בסך של 3,911 ₪. נזקה של התובעת הוכח כדבעי בחוו"ד מטעמה ובעדותה המהימנה, שלא נסתרו ע"י הנתבעים. אין די לצורך העניין באמירות הנתבע או בהערכתו שלו את גובה הנזק. גם בעדותו של העד מטעם הנתבעים (שהוא עובד עם הנתבעים ולא ראה את התאונה) לפיה "הנזק לא היה משמעותי" אין כדי לסתור את ראיות התובעת או כדי להוכיח את טענות הנתבעים בעניין גובה הנזק.
אני מקבלת את גרסת התובעת, שנתמכה בעדותו של הנתבע, לפיה התמהמה בהגשת התביעה בשל כך שבתחילה הנתבע שיתף פעולה ומסר פרטים לצורך הפעלת הביטוח ואולם בהמשך, לאחר שפנתה למוסך וביצעה תיקונים, הודיעו לה מחברת הביטוח כי הוא מסרב לשלם או להכיר באחריות. הנתבע, אליו פנתה בעקבות זאת, שאל למה זה כל כך יקר ובהמשך התעלם מפניותיה הנוספות. עוד התברר כי אין לנתבעים כיסוי ביטוחי. על כן, נאלצה להגיש את התביעה.
נוכח האמור, אני מקבלת את התביעה ומחייבת את הנתבעים, יחד ולחוד, לשלם לתובעת סך של 4,913 ₪ (3,911 ₪ הנזק ועוד 588 ₪ ירידת ערך לפי חוו"ד שמאי, שכ"ט השמאי בסך של 414 ₪) בצירוף החזר האגרה בסך של 372 ₪, שניהם בתוספת ה"ה וריבית כחוק מיום 6/1/13 ובתוספת שכ"ט עו"ד בסך של 1,250 ₪.
התשלום יבוצע בתוך 30 ימים מהמסירה.
המזכירות תדוור לצדדים. לנתבעים יש לדוור בדואר רשום.
ניתן היום, י"ט סיוון תשע"ד, 17 יוני 2014, בהעדר הצדדים. התוכן בעמוד זה אינו מלא, על מנת לצפות בכל התוכן עליך לבחור אחת מהאופציות הבאות:
| הודעה | Disclaimer |
|
באתר זה הושקעו מאמצים רבים להעביר בדרך המהירה הנאה והטובה ביותר חומר ומידע חיוני. עם זאת, על המשתמשים והגולשים לעיין במקור עצמו ולא להסתפק בחומר המופיע באתר המהווה מראה דרך וכיוון ואינו מתיימר להחליף את המקור כמו גם שאינו בא במקום יעוץ מקצועי. האתר מייעץ לכל משתמש לקבל לפני כל פעולה או החלטה יעוץ משפטי מבעל מקצוע. האתר אינו אחראי לדיוק ולנכונות החומר המופיע באתר. החומר המקורי נחשף בתהליך ההמרה לעיוותים מסויימים ועד להעלתו לאתר עלולים ליפול אי דיוקים ולכן אין האתר אחראי לשום פעולה שתעשה לאחר השימוש בו. האתר אינו אחראי לשום פרסום או לאמיתות פרטים של כל אדם, תאגיד או גוף המופיע באתר. |
|