- דיני חוזים
- מומחים לדין הזר
- ייפוי כוח מתמשך
- משפט מסחרי
- הדין האמריקאי
- דיני תעופה
- מטבעות דיגיטליים
- אשרות עבודה
- דין סין (China Law)
- דיני עבודה
- תביעות ביטוח ונזקי רכוש
- פלילי
- מקרקעין ונדל"ן
- דיני צרכנות ותיירות
- קניין רוחני
- דיני משפחה
- דיני חברות
- הוצאה לפועל
- רשלנות רפואית
- נזקי גוף ותאונות
- תקשורת ואינטרנט
- מיסים
- תעבורה
- חוקתי ומנהלי
- גישור ובוררויות
- צבא ומשרד הבטחון
- ביטוח לאומי
- תמ"א 38
- פשיטת רגל
- תביעות ייצוגיות
- לשון הרע
- דיני ספורט
- אזרחויות ואשרות
- אזרחות זרה ודרכון זר
- ירושות וצוואות
- נוטריון
ש. שלמה חברה לביטוח בע"מ נ' עתאמנה
|
תא"מ בית משפט השלום הרצליה |
39392-09-10
30.1.2012 |
|
בפני : צחי אלמוג |
|
| - נגד - | |
|---|---|
|
: ש. שלמה חברה לביטוח בע"מ |
: מוחמד עתאמנה |
| פסק-דין | |
פסק דין
הצדדים הסכימו שבית המשפט יפסוק בתובענה לפי סעיף 79א' לחוק בתי המשפט (נוסח משולב),
תשמ"ד – 1984, וזאת, לאחר עיון בכתבי הטענות, במוצגים ושמיעת המעורבים.
לאחר ששמעתי את עדויות הנהגים המעורבים, שוכנעתי להעדיף את גרסת נהגת הנתבעת על זו של הנתבע. עדות התובעת היתה רצופה, סדורה וקוהרנטית ולא נסתרה בחקירה הנגדית. אני מקבל את עדותה כי עמדה אחרי האוטובוס הנהוג על ידי הנתבע וכי הוא נסע לאחור ופגע בה. גם עדותה ביחס לאירועים שקרו לאחר הפגיעה לא נסתרו בחקירה נגדית ולא בראיות מטעם הנתבע.
איני מקבל את גרסת הנגד של הנתבע כאילו היא נכנסה בו. בחקירה הנגדית אף נשאלה והעידה כי עמדה כארבעה מטרים מאחורי האוטובוס עת המתינה שיפנה וכי היה רכב מאחוריה. משמע, מדובר בפקק או בתנועה איטית מאד ולא הוכח כי היא נהגה מהר או בלמה בלימה פתאומית במרחק שלא היה מספיק לעצירה בטוחה ללא פגיעה חזיתית באוטובוס. אין זה הגיוני כי נהגת התובעת רואה אוטובוס לפניה, ומחליטה "להכנס" בו, ללא כל סיבה וכאשר אין חולק כי התנועה עומדת והאוטובוס ממתין לפנות. עדותו הנתבע לא היתה מדויקת בנקודות מסויימות. כך, בעדות ראשית טען שפנה שמאלה ואז הרגיש פגיעה, ובחקירה נגדית העיד שרק עמד וטרם ביצע את הפניה. הוא לא העיד כי ראה אותה פוגעת בו אלא רק כי הרגיש פגיעה.
משקל עדותם של שני העדים מטעמו נמוך, ולא שוכנעתי כי הם אכן ראו את רכב התובעת לאחר התאונה שכן פרטי הנזק כפי שתיארו בעדותם, וטרם שהוצגו להם תמונות הרכב הניזוק, אינם תואמים לנזק הנראה בתמונות ולהיקפו (העידו על נזק קטן בלבד). לאור היקף הנזק והתמונות שהוצגו לא יכול להיות שאותם עדים יעידו על נזק קטן, אלא אכן לא ירדו ולא ראו את המכונית כלל. שני עדים אלו העידו ששמעו מכה אך לא העידו באופן פוזיטיבית כי התובעת היא זו שפגעה באוטובוס.
תמונות הנזק של רכב התובעת מראות פגיעה חזיתית שבה מכופף מכסה המנוע כלפי פנים והן מתאימות לתיאור התאונה כפי שהעידה נהג התובעת ומתיישבות עם גרסתה.
לפיכך, אני מקבל את התביעה ומחייב את הנתבע לשלם לתובעת את סכום התביעה בצירוף הפרשי הצמדה מיום התשלום, אגרת משפט, שכר העדה ושכ"ט עו"ד בשיעור 17.5% ולא פחות מ – 1,200 ₪.
ניתן היום, ו' שבט תשע"ב, 30 ינואר 2012, בהעדר הצדדים.
התוכן בעמוד זה אינו מלא, על מנת לצפות בכל התוכן עליך לבחור אחת מהאופציות הבאות:
| הודעה | Disclaimer |
|
באתר זה הושקעו מאמצים רבים להעביר בדרך המהירה הנאה והטובה ביותר חומר ומידע חיוני. עם זאת, על המשתמשים והגולשים לעיין במקור עצמו ולא להסתפק בחומר המופיע באתר המהווה מראה דרך וכיוון ואינו מתיימר להחליף את המקור כמו גם שאינו בא במקום יעוץ מקצועי. האתר מייעץ לכל משתמש לקבל לפני כל פעולה או החלטה יעוץ משפטי מבעל מקצוע. האתר אינו אחראי לדיוק ולנכונות החומר המופיע באתר. החומר המקורי נחשף בתהליך ההמרה לעיוותים מסויימים ועד להעלתו לאתר עלולים ליפול אי דיוקים ולכן אין האתר אחראי לשום פעולה שתעשה לאחר השימוש בו. האתר אינו אחראי לשום פרסום או לאמיתות פרטים של כל אדם, תאגיד או גוף המופיע באתר. |
|
