- דיני חוזים
- מומחים לדין הזר
- ייפוי כוח מתמשך
- משפט מסחרי
- דיני עבודה
- ביטוח
- פלילי
- מקרקעין ונדל"ן
- דיני צרכנות ותיירות
- קניין רוחני
- דיני משפחה
- דיני חברות
- הוצאה לפועל
- רשלנות רפואית
- נזקי גוף ותאונות
- דיני תקשורת ואינטרנט
- מיסים
- תעבורה
- משפט מנהלי וחוקתי
- גישור ובוררויות
- משפט בינלאומי
- צבא ומשרד הבטחון
- ביטוח לאומי
- פשיטת רגל
- תביעות ייצוגיות
- לשון הרע
- דיני חינוך
- דיני ספורט
- אזרחויות ואשרות
- ירושות וצוואות
- נוטריון
ש' נ' צימר רגעים בבקתה ואח'
|
ת"א בית משפט השלום ראשון לציון |
51877-07-15
10.1.2018 |
|
בפני השופטת: צבייה גרדשטיין פפקין |
|
| - נגד - | |
|---|---|
|
תובעת: ר.מ.ש. |
נתבעים: 1. צימר רגעים בבקתה 2. הכשרת היישוב חברה לביטוח בע"מ |
| פסק דין | |
התביעה שלפני עניינה נזקי גוף שנגרמו לתובעת, ילידת 1947, ביום 30.9.13, עת שהתה עם בעלה בצימר הנתבעת. הנתבעת 2 היא המבטחת של הצימר בכל הזמנים הרלבנטיים לתביעה.
הצדדים חלוקים הן בשאלת האחריות והן בשאלת הנזק.
שאלת האחריות
1.לטענת התובעת, לאחר שסיימה להתרחץ בג'קוזי בשעות הערב של יום 30/9/13 והיתה בדרכה לקחת מגבת שהיתה מונחת על הכיסאות במרפסת הצימר, החליקה במעבר בין דק העץ לבין הריצוף שהיה מותקן בחצר.
לטענת התובעת מאחר שהריצוף היה חלק והיא נטפה מים, היא החליקה ונגרמו לה הנזקים הרפואיים (חבלה ושבר בשורש כף היד וחבלה ושבר בעצם הבושת באגן הימני).
התובעת הוסיפה וציינה כי לא היה מקום אחר לשים את המגבות ולפיכך, לא יכולה היתה להתייבש בטרם עלתה על המשטח המרוצף, שהיה חלק, ולכן נפלה.
2.לטענת הנתבעת, הפגיעה והנפילה אינן מוכחשות, אך מוכחשת אחריות או רשלנות של הנתבעת. לטענת הנתבעת כבר באותו יום הגיע מנהל הנתבעת אל המקום כשהתובעת צלצלה ודיווחה על הנפילה, והתובעת לא קשרה את הנפילה לרטיבות או למרצפות או לרשלנות כזו או אחרת, של הנתבעת.
לטענת הנתבעת התובעת מסרה למנהל הנתבעת כי החליקה בעת שניסתה לנעול את נעליה ואין כל קשר בין ההחלקה לבין הריצוף במקום.
3.לאחר ששמעתי את טענות הצדדים, מצאתי לקבל את עדותה של התובעת ולקבוע כי קיימת אחריות של הנתבעת לנזקי גוף של התובעת. ואפרט.
4.ראשית, הוכח כי בסמוך לג'קוזי לא היה מקום להניח את המגבות, ולא היה מקום להתייבש בטרם מעבר אל המשטח המרוצף.
הדבר ניכר ונראה בתמונות שצורפו לתיק המוצגים של הנתבעת והדבר גם אושר על ידי עדותו של מנהל הנתבעת (ראה בעמוד 13 לפרוטוקול).
התוכן בעמוד זה אינו מלא, על מנת לצפות בכל התוכן עליך לבחור אחת מהאופציות הבאות:| הודעה | Disclaimer |
|
באתר זה הושקעו מאמצים רבים להעביר בדרך המהירה הנאה והטובה ביותר חומר ומידע חיוני. עם זאת, על המשתמשים והגולשים לעיין במקור עצמו ולא להסתפק בחומר המופיע באתר המהווה מראה דרך וכיוון ואינו מתיימר להחליף את המקור כמו גם שאינו בא במקום יעוץ מקצועי. האתר מייעץ לכל משתמש לקבל לפני כל פעולה או החלטה יעוץ משפטי מבעל מקצוע. האתר אינו אחראי לדיוק ולנכונות החומר המופיע באתר. החומר המקורי נחשף בתהליך ההמרה לעיוותים מסויימים ועד להעלתו לאתר עלולים ליפול אי דיוקים ולכן אין האתר אחראי לשום פעולה שתעשה לאחר השימוש בו. האתר אינו אחראי לשום פרסום או לאמיתות פרטים של כל אדם, תאגיד או גוף המופיע באתר. |
|
