חפש עורך דין לפי תחום משפטי
| |

ש 12605-04-13 עיסאוי נ' ניב- אל בעמ

: | גרסת הדפסה
בש"פ
בית דין לשכירות פתח תקווה
12605-04-13
25.4.2017
בפני השופט:
נחום שטרנליכט

- נגד -
מבקשת - נתבעת:
ניב- אל בע"מ
משיב - תובע:
סמיר עיסאוי
החלטה

בפסה"ד מיום 23.3.17 נאמר, בין השאר:

"התובע ישא בהוצאות הנתבעת - לפי שומת הוצאות שתוגש - וכן בשכ"ט ב"כ התובעת בסך 55,000 ₪ בתוספת הפרשי הצמדה וריבית כחוק מהיום ועד התשלום המלא בפועל".

בהתאם לדברים אלו הוגשה בקשת הנתבעת לשומת הוצאות. מבוקש חיובו של התובע בתשלום סך של 10,530 ₪ בגין השכר ששולם על ידי הנתבעת לשמאי שגיא שער. כמו כן מבוקש חיוב התובע בתשלום סך של 400 ₪ נוספים בגין שכר עדותה של עו"ד עדנה חרותי, כפי שנפסק בדיון ביום 21.12.16. בנוגע לשכרו של השמאי צורפה לבקשה חשבונית מס/קבלה מיום 10.1.17, המעידה על התשלום הנטען. בנוגע לשכר עדותה של עו"ד חרותי הופניתי להחלטתי בפרוטוקול הדיון מיום 21.12.16.

יודגש, וזאת בניגוד לנטען בתגובת ב"כ התובע, כי אין מדובר בבקשה לתיקון טעות סופר. המדובר בבקשה לשומת הוצאות, שהוגשה בהתאם לאמור בפסק הדין, כמצויין לעיל.

בתגובתו נמנע התובע מלציין התנגדות קונקרטית כלשהי לאיזה מסעיפי החיוב המבוקשים בבקשה לשומת הוצאות. התנגדותו היחידה נשענת על הטענה, כי לא ניתן לאחר מתן פסק הדין להוסיף חיובים נוספים. לטענת התובע, משקם בית המשפט מכסאו, הסתיימה מלאכתו של בית המשפט, "ואין הוא מוסמך לגעת יותר בפסה"ד, אלא בכפוף לסעיף 81 לחוק בתי המשפט ...".

הטענה אכן נכונה, ולא ניתן לשנות פסק דין, למעט תיקון טעות סופר בהתאם להוראות סעיף 81 הנ"ל. דא עקא, אין המדובר כאן בהוספת חיוב. המדובר בשומת ההוצאות. כבר בפסק הדין חוייב התובע בתשלום הוצאות הנתבעת, כאמור לעיל. הנתבעת צוותה להגיש בקשה לשומת הוצאות. בקשה שכזו הוגשה על ידי הנתבעת, והועברה בהחלטתי מיום 29.3.17 ובהחלטה נוספת מיום 6.4.17 לתגובת התובע. עתה, ומשהוגשו התגובה ואף התשובה לתגובה, עלי לדון בשומת ההוצאות בהתאם לסמכות המוקנית בתקנה 512 לתקנות סדר הדין האזרחי, תשמ"ד-1984.

כפי שנאמר לעיל, התובע לא ציין נימוק התנגדות ספציפי כלשהו ביחס לאיזה מסכומי ההוצאות הנדרשים. הטענה בעניין התשלום לשמאי מגובה בחשבונית מס/קבלה. הטענה בעניין הוצאות העדה מגובה בהחלטה המצויה בתיק. בנסיבות אלו דין הבקשה להתקבל.

אשר על כן, בנוסף לסכום שכה"ט האמור בפסה"ד מיום 23.3.17, ישא התובע בהוצאות הנתבעת כמבוקש בסך 10,930 ₪ בתוספת הפרשי הצמדה וריבית כחוק ממועד מתן פסק הדין, 23.3.17, ועד התשלום המלא בפועל.

סעד נוסף, שביקשה הנתבעת הוא להורות על העברת הפקדון, שהפקיד התובע בקופת ביהמ"ש, אל הנתבעת. לסעד זה כלל לא התייחס התובע בתגובתו. אשר על כן, הבקשה מתקבלת גם בעניין זה. הפקדון מחולט בזאת על חשבון החוב הפסוק ויועבר על ידי הגזברות לידי הנתבעת כמבוקש בסעיף 7 לבקשה מיום 28.3.17 (בקשה מס' 71) ובהתאם לפרטים המצויינים שם.

התוכן בעמוד זה אינו מלא, על מנת לצפות בכל התוכן עליך לבחור אחת מהאופציות הבאות:
לרכישה הזדהה

בעלי דין המבקשים הסרת המסמך מהמאגר באמצעות פניית הסרה בעמוד יצירת הקשר באתר. על הבקשה לכלול את שם הצדדים להליך, מספרו וקישור למסמך. כמו כן, יציין בעל הדין בבקשתו את סיבת ההסרה. יובהר כי פסקי הדין וההחלטות באתר פסק דין מפורסמים כדין ובאישור הנהלת בתי המשפט. בעלי דין אמנם רשאים לבקש את הסרת המסמך, אולם במצב בו אין צו האוסר את הפרסום, ההחלטה להסירו נתונה לשיקול דעת המערכת
הודעה Disclaimer

באתר זה הושקעו מאמצים רבים להעביר בדרך המהירה הנאה והטובה ביותר חומר ומידע חיוני. עם זאת, על המשתמשים והגולשים לעיין במקור עצמו ולא להסתפק בחומר המופיע באתר המהווה מראה דרך וכיוון ואינו מתיימר להחליף את המקור כמו גם שאינו בא במקום יעוץ מקצועי.

האתר מייעץ לכל משתמש לקבל לפני כל פעולה או החלטה יעוץ משפטי מבעל מקצוע. האתר אינו אחראי לדיוק ולנכונות החומר המופיע באתר. החומר המקורי נחשף בתהליך ההמרה לעיוותים מסויימים ועד להעלתו לאתר עלולים ליפול אי דיוקים ולכן אין האתר אחראי לשום פעולה שתעשה לאחר השימוש בו. האתר אינו אחראי לשום פרסום או לאמיתות פרטים של כל אדם, תאגיד או גוף המופיע באתר.


כתבות קשורות

    חזרה לתוצאות חיפוש >>