רת"ק 65630-03-15

: | גרסת הדפסה
רת"ק
בית המשפט המחוזי
65630-03-15
6.10.2015
בפני השופטת:
ורדה פלאוט

- נגד -
מבקש:
דוד ספקטור
משיבים:
1. שלום מורי
2. שרון מורי

החלטה

1.בפני בקשת רשות ערעור על פסק דינו של בית משפט לתביעות קטנות מיום01.03.15 (כב' השופט ה. גרובס) אשר דחה את תביעת המבקש נגד המשיבים, וכן חייב את המבקש לשאת בהוצאות המשיבים בסך 1,000 ₪.

2.כאמור בפסק הדין, הגיש המבקש תביעה נגד המשיבים בטענה כי המשיבים מכרו לו ביום 22.08.13 טרקטור תמורת סך 37,000 ₪, תוך הסתרת עובדות מהותיות בקשר לממכר. בעוד שבעת המכירה הוצג למבקש רישיון הטרקטור המעיד כי הוא עבר טסט כחוק בחודש יולי 2013, התברר למבקש כי הטסט נערך באשדוד מרחק רב ממקום מגורי המשיבים והדבר נעשה באמצעות חבר של המשיבים- "מעכר". בעוד המבקש סבר על יסוד הרישיון כי מצבו של הטרקטור תקין, הרי כבר בעת שרכש את הטרקטור שם לב לכך שבלם היד אינו פועל ובבית גילה כי הבלם שרוף ויש להחליפו. לפיכך הוגשה תביעה ע"ס 11,380 ₪ (הוצאות תיקון בלם היד, עלות דו"ח שמאי, הפסד ימי עבודה, הוצאות נלוות).

המשיבים טענו כי הם פעלו בתום לב ובדרך מקובלת, ניתנה למבקש ההזדמנות לבדוק את הטרקטור אך הוא ויתר על זכות זו. הטרקטור הינו משנת ייצור 1993, נערכה נסיעת מבחן לפני הרכישה. באשר לטסט, אין כל פגם בעריכת הטסט באמצעות חבר תמורת תשלום צנוע. מהמחיר המוסכם בסך 37,000 ₪ הופחת סך 1,000 ₪ בגין הסדרת פגמים קטנים. הטרקטור עבד באופן תקין.

ביהמ"ש דחה כאמור את התביעה תוך שהוא מאמץ את עמדת המשיבים. נקבע כי המבקש לא הוכיח כי המשיבים מכרו לו ביודעין טרקטור פגום, היינו כאשר בלם היד אינו תקין; הטרקטור נרכש ביום 29.08.13 אך תוקן רק ביום 28.11.13 (גם אם המבקש ברר את סכום התיקון בסך 10,000 ש"ח ביום 29.8.11, וביום 30.10.13 קבע השמאי כי עלות התיקון 6,380 ₪). לוח הזמנים האמור אינו מתיישב עם הטענה כי בעת המכירה, אוגוסט 2013, היה הטרקטור פגום; מצופה היה כי אם הטרקטור פגום הוא יתוקן מייד ולא לאחר 3 חודשים; אין הוכחה כי בלם היד היה פגום בעת הרכישה כאשר תוקן לאחר שלושה חודשים.

3.תמצית טענות המבקש-

המבקש עותר להגשת ראיה נוספת, תצלום לוחית הרישוי, שאינו נושא סמל מדינת ישראל על מנת להוכיח כי הטסט שנערך לטרקטור לא היה כדין. המשיבים מתנגדים להתיר הגשת הראיה מהטעם שלא היתה מניעה להציגה בעת הדיון בבימ"ש קמא.

עוד נטען כי הנכס שנמכר בפועל היה שונה מהמוצג וע"כ קיימת אי התאמה על פי חוק המכר התשכ"ח- 1968, המשיבים ניהלו משא ומתן שלא בתום לב, ביהמ"ש לא בחן את השאלה האמיתית שבמחלוקת שהיא האם נערך מבחן רישוי כדין.

4.דיון והכרעה-

דין הבקשה להידחות.

כידוע, ככלל, אין ערכאות הערעור נוטות להתערב בפסקי דין הניתנים על ידי בתי המשפט לתביעות קטנות אלא במקרים חריגים וב"משורה", ואף זאת רק כאשר מדובר במקרה בו התגלתה טעות על פניו של פסק הדין, או כאשר מדובר בשאלה משפטית עקרונית החורגת מהמחלוקת הפרטנית בין הצדדים.

התוכן בעמוד זה אינו מלא, על מנת לצפות בכל התוכן עליך לבחור אחת מהאופציות הבאות:
לרכישה הזדהה

בעלי דין המבקשים הסרת המסמך מהמאגר באמצעות פניית הסרה בעמוד יצירת הקשר באתר. על הבקשה לכלול את שם הצדדים להליך, מספרו וקישור למסמך. כמו כן, יציין בעל הדין בבקשתו את סיבת ההסרה. יובהר כי פסקי הדין וההחלטות באתר פסק דין מפורסמים כדין ובאישור הנהלת בתי המשפט. בעלי דין אמנם רשאים לבקש את הסרת המסמך, אולם במצב בו אין צו האוסר את הפרסום, ההחלטה להסירו נתונה לשיקול דעת המערכת
הודעה Disclaimer

באתר זה הושקעו מאמצים רבים להעביר בדרך המהירה הנאה והטובה ביותר חומר ומידע חיוני. עם זאת, על המשתמשים והגולשים לעיין במקור עצמו ולא להסתפק בחומר המופיע באתר המהווה מראה דרך וכיוון ואינו מתיימר להחליף את המקור כמו גם שאינו בא במקום יעוץ מקצועי.

האתר מייעץ לכל משתמש לקבל לפני כל פעולה או החלטה יעוץ משפטי מבעל מקצוע. האתר אינו אחראי לדיוק ולנכונות החומר המופיע באתר. החומר המקורי נחשף בתהליך ההמרה לעיוותים מסויימים ועד להעלתו לאתר עלולים ליפול אי דיוקים ולכן אין האתר אחראי לשום פעולה שתעשה לאחר השימוש בו. האתר אינו אחראי לשום פרסום או לאמיתות פרטים של כל אדם, תאגיד או גוף המופיע באתר.

 


כתבות קשורות

    חזרה לתוצאות חיפוש >>