- דיני חוזים
- מומחים לדין הזר
- ייפוי כוח מתמשך
- משפט מסחרי
- הדין האמריקאי
- דיני תעופה
- מטבעות דיגיטליים
- אשרות עבודה
- דין סין (China Law)
- דיני עבודה
- תביעות ביטוח ונזקי רכוש
- פלילי
- מקרקעין ונדל"ן
- דיני צרכנות ותיירות
- קניין רוחני
- דיני משפחה
- דיני חברות
- הוצאה לפועל
- רשלנות רפואית
- נזקי גוף ותאונות
- תקשורת ואינטרנט
- מיסים
- תעבורה
- חוקתי ומנהלי
- גישור ובוררויות
- צבא ומשרד הבטחון
- ביטוח לאומי
- תמ"א 38
- פשיטת רגל
- תביעות ייצוגיות
- לשון הרע
- דיני ספורט
- אזרחויות ואשרות
- אזרחות זרה ודרכון זר
- ירושות וצוואות
- נוטריון
רת"ק 40730-02-15 כהן נ' ממן ואח'
|
רת"ק בית המשפט המחוזי תל אביב - יפו כבית-משפט לערעורים אזרחיים |
40730-02-15
22.2.2015 |
|
בפני השופטת: עפרה צ'רניאק |
|
| - נגד - | |
|---|---|
|
מבקש: מוטי כהן עו"ד אמיתי סביון |
משיבים: 1. דניאל ממן 2. הפניקס חברה לביטוח בע"מ |
| החלטה | |
בקשת רשות ערעור על פסק דינו של בית משפט לתביעות קטנות בתל אביב (כב' השופטת אפרת בוסני) מיום 16.1.15 במסגרתו נדחתה תביעת המבקש כנגד המשיבים על נזק שנגרם לטענתו לריכבו בתאונה.
המבקש הגיש תביעתו כנגד המשיבים בעקבות נזקים שנגרמו לו לטענתו כתוצאה מתאונת דרכים בה היו מעורבים הצדדים ברחוב ויצמן בתל אביב. כל צד טוען כי הצד שכנגד הוא האשם בקרות התאונה.
בפסק הדין נקבע כי "התובע לא עמד בנטל להוכיח את תביעתו וכי גרסת הנתבע באשר לנסיבות התרחשות התאונה הנה מסתברת יותר."
בבר"ע שבפני משיג המבקש על קביעות פסק הדין ואף טוען כי נפל פגם בהליך קמא באשר לאופן ייצוג המשיבים בפני בית משפט לתביעות קטנות על ידי מתמחה במשרד עורכי דין.
הלכה היא כי "אמת המידה למתן רשות ערעור על פסק דין שמקורו בתביעה קטנה הינה מחמירה עוד יותר, ולפיכך היא תינתן רק במקרים חריגים ביותר שעולה בהם שאלה משפטית בדרגת חשיבות גבוהה ביותר או שניכר בהם "עוול זועק". אימוצה של אמת מידה זו היא מחויבת המציאות כשמדובר בתביעה קטנה, בהתחשב בתכליתו של הליך התביעות הקטנות שנועד להיות הליך חסכוני, יעיל ופשוט." (ראו: רע"א 7220/13 אלראי נ' גולדמן, 10.12.13).
בפני ערכאה קמא העידו רק שני הנהגים . ערכאה קמא קבעה כי אין ביכלתה לקבוע מי אשם בתאונה ועל כן ולפי הנטל בכגון דא דחתה את התביעה. לאחר שבחנתי את עדויות הצדדים לא מצאתי שפסק הדין נושא עימו טעות מן הסוג הקורא לתיקון ואין בפני בסיס לסטות מההלכה השוררת לגבי השגות על פסקי דין שמקורם בתביעות קטנות.
טענות על ייצוג חברת הביטוח בידי מתמחה לא הועלתה בערכאה קמא ושם היה המקום לבירור טענה ממין זה והשלכותיה. .ממילא לא מצאתי שחקירתה הנגדית את המבקש גרמה כאן לנזק כלשהו למבקש או לעוול זועק שיש לתקנו.
הבר'ע נדחית ללא צורך בתגובה.
התוכן בעמוד זה אינו מלא, על מנת לצפות בכל התוכן עליך לבחור אחת מהאופציות הבאות:
| הודעה | Disclaimer |
|
באתר זה הושקעו מאמצים רבים להעביר בדרך המהירה הנאה והטובה ביותר חומר ומידע חיוני. עם זאת, על המשתמשים והגולשים לעיין במקור עצמו ולא להסתפק בחומר המופיע באתר המהווה מראה דרך וכיוון ואינו מתיימר להחליף את המקור כמו גם שאינו בא במקום יעוץ מקצועי. האתר מייעץ לכל משתמש לקבל לפני כל פעולה או החלטה יעוץ משפטי מבעל מקצוע. האתר אינו אחראי לדיוק ולנכונות החומר המופיע באתר. החומר המקורי נחשף בתהליך ההמרה לעיוותים מסויימים ועד להעלתו לאתר עלולים ליפול אי דיוקים ולכן אין האתר אחראי לשום פעולה שתעשה לאחר השימוש בו. האתר אינו אחראי לשום פרסום או לאמיתות פרטים של כל אדם, תאגיד או גוף המופיע באתר. |
|
