- דיני חוזים
- מומחים לדין הזר
- ייפוי כוח מתמשך
- משפט מסחרי
- הדין האמריקאי
- דיני תעופה
- מטבעות דיגיטליים
- אשרות עבודה
- דין סין (China Law)
- דיני עבודה
- תביעות ביטוח ונזקי רכוש
- פלילי
- מקרקעין ונדל"ן
- דיני צרכנות ותיירות
- קניין רוחני
- דיני משפחה
- דיני חברות
- הוצאה לפועל
- רשלנות רפואית
- נזקי גוף ותאונות
- תקשורת ואינטרנט
- מיסים
- תעבורה
- חוקתי ומנהלי
- גישור ובוררויות
- צבא ומשרד הבטחון
- ביטוח לאומי
- תמ"א 38
- פשיטת רגל
- תביעות ייצוגיות
- לשון הרע
- דיני ספורט
- אזרחויות ואשרות
- אזרחות זרה ודרכון זר
- ירושות וצוואות
- נוטריון
רת"ק 32504-04-15 כהן נ' יס
|
רת"ק בית המשפט המחוזי נצרת כבית-משפט לערעורים אזרחיים |
32504-04-15
23.4.2015 |
|
בפני נשיא: ד"ר אברהם אברהם |
|
| - נגד - | |
|---|---|
|
מבקש: לורנס כהן |
משיב: חברת יס |
| פסק דין | |
1.המבקש הגיש תביעה כנגד המשיבה. לטענתו, המשיבה מספקת לו שירותי טלוויזיה בלוויין וזו סיפקה לו כ-27 ממירים, עבורו ועבור יחידות אירוח שבבעלותו. לטענת המבקש, על אף שהשיב לידי המשיבה שלושה ממירים, ביקשה האחרונה לחייבו בתשלום עבורם בסך של 1,700 ₪. בכתב הגנתה אישרה המשיבה כי הוחזרו שלושה ממירים, אולם ציינה כי המבקש עודנו מחזיק ב-27 ממירים עפ"י רישומיה.
בדיון שהתקיים בפני בית המשפט קמא סיכמו הצדדים, כי המשיבה תערוך ביקור במקום ותבדוק את כמות הממירים השייכים למבקש. בפועל, המבקש סירב לאפשר לנציגי המשיבה את בדיקת ציוד הקצה הרלוונטי, והתנה זאת בקבלת מסמכים המפרטים את התשלומים בהם חויב.
2.נוכח סירובו של המבקש זימן בית המשפט קמא את הצדדים לדיון נוסף. בדיון אישר המבקש שלא אפשר למשיבה לבצע את הבדיקה כאמור. בנסיבות אלה קבע בית המשפט קמא, כי המבקש לא עמד בנטל הראייתי לביסוס תביעתו והורה על דחיית התביעה, החלטה כנגדה מלין המבקש כעת.
3.בבקשתו מציין המבקש, כי סרב לעריכת בדיקת נציגי המשיבה אצלו, תוך שהוא מתנה בדיקה זו בסימון מספרי שלושת הממירים הספציפיים אותם הם מחפשים. עוד הוא טוען, כי הביע בפני בית המשפט קמא את חששו מקיום הבדיקה, בשל אי האמון שלו במשיבה.
4.לאחר עיון בבקשה על נספחיה לא ראיתי כי היא צריכה תשובה, ולכן אדחנה על אתר, בגדרה של תקנה 406 לתקנות סדר הדין האזרחי, התשמ"ד-1984. המבקש לא הניח לפני בית המשפט קמא כל ראיה להוכחת הטענה שבתביעתו, לבד מדברים שבאו מפיו. בירורה של הטענה יכול היה להיעשות בנקל על ידי הביקור, ביקור שהמבקש נתן לו את הסכמתו. הטענה כי אין הוא נותן אמון במשיבה אינה יכולה לסייע בידו, הן משום שהוא נתן לו את הסכמתו, והן משום שבהעדרו של הביקור – אין בידו ראיה אחרת, העשויה להוכיח את טענותיו. הואיל וכך, המבקש לא הרים את הנטל המוטל על שכמו להוכחת תביעתו, ומכאן שדינה היה דחיה.
5.הבקשה נדחית, אפוא. משלא נתבקשה תשובה – אין צו להוצאות.
ניתן היום, ד' אייר תשע"ה, 23 אפריל 2015, בהעדר הצדדים.
התוכן בעמוד זה אינו מלא, על מנת לצפות בכל התוכן עליך לבחור אחת מהאופציות הבאות:
| הודעה | Disclaimer |
|
באתר זה הושקעו מאמצים רבים להעביר בדרך המהירה הנאה והטובה ביותר חומר ומידע חיוני. עם זאת, על המשתמשים והגולשים לעיין במקור עצמו ולא להסתפק בחומר המופיע באתר המהווה מראה דרך וכיוון ואינו מתיימר להחליף את המקור כמו גם שאינו בא במקום יעוץ מקצועי. האתר מייעץ לכל משתמש לקבל לפני כל פעולה או החלטה יעוץ משפטי מבעל מקצוע. האתר אינו אחראי לדיוק ולנכונות החומר המופיע באתר. החומר המקורי נחשף בתהליך ההמרה לעיוותים מסויימים ועד להעלתו לאתר עלולים ליפול אי דיוקים ולכן אין האתר אחראי לשום פעולה שתעשה לאחר השימוש בו. האתר אינו אחראי לשום פרסום או לאמיתות פרטים של כל אדם, תאגיד או גוף המופיע באתר. |
|
