רת"ק 28972-08-16 בן שבת נ' ישראייר תעופה ותיירות בע"מ
|
רת"ק בית המשפט המחוזי תל אביב - יפו כבית-משפט לערעורים אזרחיים |
28972-08-16
15.8.2016 |
|
בפני השופטת: אביגיל כהן |
|
| - נגד - | |
|---|---|
|
המבקש: מאיר בן שבת |
המשיבה: ישראייר תעופה ותיירות בע"מ |
| החלטה | |
1.בקשת רשות ערעור על פסק דינו של בית המשפט לתביעות קטנות (כב' הרשם הבכיר אמיר צ'כנוביץ) מיום 26.7.16 בת"ק 12766-02-16 ולפיו נדחתה תביעת המבקש על סך 10,000 ₪ שהגיש נגד המשיבה, והמשיבה חויבה לשלם לו סך 400 ₪ בלבד.
2.המבקש רכש ביום 14/11/15 כרטיס טיסה מהמשיבה לבוקרשט. הטיסה היתה אמורה להמריא ביום 15/11/15 בשעה 18:50 ולנחות בטיסת חזור ביום 19/11/15 בשעה 23:15.
עלות כרטיס הטיסה היתה 289 דולר.
כאשר הגיע לשדה התעופה המתין לטיסה ביום 15/11/15 ולאחר שעות המתנה, נמסר לו ע"י נציגת המשיבה כי הטיסה תידחה למחרת היום לשעות הבוקר. הטיסה אכן המריאה ביום 16/11/15 (לטענת המבקש – באיחור).
המבקש הגיש תביעתו מאחר ולטענתו האיחור בטיסה מזכה אותו בפיצוי כספי ע"פ הוראות חוק שירותי תעופה (פיצוי וסיוע בשל ביטול טיסה או שינוי בתנאיה), תשע"ב-2012 (להלן: "החוק") וכן מאחר ונגרמו לו הוצאות נוספות בשל ביטול הטיסה, כמו: נסיעה במונית לביתו, עוגמת נפש, הצורך לשלם למלון עבור הלילה שלא לן בו בסופו של דבר בשל ביטול הטיסה ועוד.
סכום התביעה הועמד על סך 10,000 ₪ אשר ניתן לפסוק גם ללא הוכחת נזק.
3.בפסק הדין נושא הבר"ע נדחו מרבית טענות המבקש למעט טענתו בדבר נסיעה במונית משדה התעופה וחזרה בגינה נפסק לו פיצוי בסך 400 ₪.
ביהמ"ש קמא בחן את טענות הצדדים והגיע למסקנה ולפיה במקרה דנן המשיבה הוכיחה כי הטיסה בוטלה בשל נסיבות מיוחדות שלא היו בשליטתה, וגם אם היתה עושה כל אשר ביכולתה, לא היתה יכולה למנוע את ביטולה בשל אותן נסיבות, וזאת לפי סעיף 6 (ה)(1) לחוק.
בימ"ש התבסס על הודעות מיילים ועל דף מספרי המטוס שתיעד טיפול בתקלה. מהמסמכים עלה כי היה מדובר בתקלה נדירה. החלקים שהיו דרושים לתיקון הוזמנו מחו"ל.
נקבע, כי הוכח שהמשיבה עשתה ניסיון להטיס נוסעים בטיסה חלופית במהירות האפשרית ולא עלה בידה ולכן נדחתה הטיסה למחרת היום בשעה 09:00.
משהגיע למסקנה כי הטיסה בוטלה בשל נסיבות מיוחדות כמשמעותן בחוק, נקבע כי אין זכאות לפיצוי בגין עוגמת נפש.
נקבע, כי לא הוכח ע"י התובע כי נדרש לשלם למלון עבור הלילה של 15/11/15 כיוון שלא צורפה ראיה שיכולה להוכיח זאת (כמו קבלה).
גם עבור תשלום למונית לא צורפה קבלה, אך בימ"ש פסק בכל זאת סך 400 ₪ בהתחשב במקום מגורי המבקש.
התוכן בעמוד זה אינו מלא, על מנת לצפות בכל התוכן עליך לבחור אחת מהאופציות הבאות:| הודעה | Disclaimer |
|
באתר זה הושקעו מאמצים רבים להעביר בדרך המהירה הנאה והטובה ביותר חומר ומידע חיוני. עם זאת, על המשתמשים והגולשים לעיין במקור עצמו ולא להסתפק בחומר המופיע באתר המהווה מראה דרך וכיוון ואינו מתיימר להחליף את המקור כמו גם שאינו בא במקום יעוץ מקצועי. האתר מייעץ לכל משתמש לקבל לפני כל פעולה או החלטה יעוץ משפטי מבעל מקצוע. האתר אינו אחראי לדיוק ולנכונות החומר המופיע באתר. החומר המקורי נחשף בתהליך ההמרה לעיוותים מסויימים ועד להעלתו לאתר עלולים ליפול אי דיוקים ולכן אין האתר אחראי לשום פעולה שתעשה לאחר השימוש בו. האתר אינו אחראי לשום פרסום או לאמיתות פרטים של כל אדם, תאגיד או גוף המופיע באתר. |
|