רשף נ' קיסר/עזרא

: | גרסת הדפסה
ת"ק
בית משפט לתביעות קטנות בית שאן
19959-02-13
2.5.2013
בפני :
אינעאם דחלה-שרקאוי

- נגד -
:
עידנית רשף
:
עינב קיסר/עזרא
פסק-דין

פסק דין

פתח דבר

בפניי תביעה כספית שהוגשה בבית המשפט לתביעות קטנות, במסגרתה מבקשת התובעת לחייב את הנתבעת, בתשלום הסך של 8,500 ₪.

טענות התובעת

לטענת התובעת, בשנת 2010 ביצעה אצל הנתבעת טיפול להסרת שיער (להלן: "הטיפול") שבגינו גבתה ממנה הנתבעת הסך של 7,500 ₪, תוך הבטחה של האחרונה להסרת שיער לצמיתות. לטענתה, תוצאות הטיפול היו מאכזבות, והשיער לא הוסר.

עוד טענה התובעת כי לאחרונה, החליטה הנתבעת לסגור את העסק, על אף שהבטיחה לה אחריות "לכל החיים" עבור הטיפול. בשל כך היא מבקשת לקבל את כספה בחזרה.

לטענת התובעת, פנייתה אל הנתבעת בחדש 01/2013, להחזרת כספה מכיוון שלא קיבלה כל התמורה, לא זכתה למענה מצד הנתבעת.

התובעת מבקשת להורות על קבלת התביעה וחיוב הנתבעת בסכומה.

טענות הנתבעת

הנתבעת מבקשת לדחות את התביעה כנגדה על הסף. לטענתה, העסקה בינה לבין התובעת לביצוע הטיפול, נעשתה לאחר חתימת הסכם עם התובעת (להלן: "ההסכם"), ומתן ייעוץ לאחרונה.

הוסיפה הנתבעת וטענה כי, משמעות המושג "אחריות לכל החיים" במסגרת ההסכם הנ"ל, הינה כי לאחר ביצוע 12 טיפולים יהיה על הלקח להגיע אחת לחצי שנה לביקורת עם צמיחה, ויטופל נקודתית באזורים בהם יש צמיחה.

עוד טענה הנתבעת כי, התובעת קיבלה מספר טיפולים מעבר למוסכם בין הצדדים, וכי היו תוצאות לטיפולים אלו. הוסיפה הנתבעת כי הוסבר לתובעת, שתוצאות הטיפול שונות מאדם למשנהו, וכן לאזורים שונים בגוף, כאשר מעולם לא הובטח לתובעת על הסרת 100% מהשיער.

הנתבעת מבקשת להורות על דחיית התביעה.

דיון והכרעה

לאחר עיון בכתבי טענות הצדדים, ושמיעתן בדיון אשר התקיים בפניי ביום 28.04.13, באתי למסקנה כי דין התביעה להידחות. ולהלן אנמק.

לכתב התביעה צירפה התובעת מסמך בחתימתה, ממנו ניתן ללמוד על ההסבר שניתן לה מאת הנתבעת באשר לטיפול, לרבות ההתחייבות על מספר הטיפולים שהנתבעת תבצע במסגרת טיפול זה (להלן: "ההסכם").

אין חולק בין הצדדים כי, הנתבעת ביצעה עבור התובעת את מספר הטיפולים הנקוב במסמך הנ"ל (12 טיפולים), כאשר אף טענתה של הנתבעת בכתב ההגנה, כי בוצעו מספר טיפולים מעבר למוזכר לעיל, לא הוכחש על ידי התובעת.

בהסכם הנ"ל מצהירה התובעת כי קיבלה מידע מקיף אודות מהות הטיפול להסרת השיער, הסיכונים והסיכויים הכרוכים בו.

על סיכויי הטיפול והזמן הדורש לכך, ניתן לראות בהסכם, בו מאשרת התובעת שקיבלה הסבר, כי נדרשים לפחות 12 טיפולים לצורך דיכוי והסרת השיער לצמיתות, וכי הטיפולים יש לבצע במשך 15 חודשים לפחות, על מנת לכסות מרבית מחזורי הצמיחה. עוד צוין בהסכם הנ"ל כי, התוצאות יכולות להיות שונות מאדם לאדם ובאזורים שונים בגוף.

מהאמור לעיל עולה, כי לתובעת ניתנו כל ההסברים אודות הטיפול נשוא התביעה, כאשר טרם התחלת הטיפול, הייתה האחרונה מודעת לסיכויי הצלחתו, ולזמן הדרוש לכך.

התוכן בעמוד זה אינו מלא, על מנת לצפות בכל התוכן עליך לבחור אחת מהאופציות הבאות:
לרכישה הזדהה

בעלי דין המבקשים הסרת המסמך מהמאגר באמצעות פניית הסרה בעמוד יצירת הקשר באתר. על הבקשה לכלול את שם הצדדים להליך, מספרו וקישור למסמך. כמו כן, יציין בעל הדין בבקשתו את סיבת ההסרה. יובהר כי פסקי הדין וההחלטות באתר פסק דין מפורסמים כדין ובאישור הנהלת בתי המשפט. בעלי דין אמנם רשאים לבקש את הסרת המסמך, אולם במצב בו אין צו האוסר את הפרסום, ההחלטה להסירו נתונה לשיקול דעת המערכת
הודעה Disclaimer

באתר זה הושקעו מאמצים רבים להעביר בדרך המהירה הנאה והטובה ביותר חומר ומידע חיוני. עם זאת, על המשתמשים והגולשים לעיין במקור עצמו ולא להסתפק בחומר המופיע באתר המהווה מראה דרך וכיוון ואינו מתיימר להחליף את המקור כמו גם שאינו בא במקום יעוץ מקצועי.

האתר מייעץ לכל משתמש לקבל לפני כל פעולה או החלטה יעוץ משפטי מבעל מקצוע. האתר אינו אחראי לדיוק ולנכונות החומר המופיע באתר. החומר המקורי נחשף בתהליך ההמרה לעיוותים מסויימים ועד להעלתו לאתר עלולים ליפול אי דיוקים ולכן אין האתר אחראי לשום פעולה שתעשה לאחר השימוש בו. האתר אינו אחראי לשום פרסום או לאמיתות פרטים של כל אדם, תאגיד או גוף המופיע באתר.

 


כתבות קשורות

    חזרה לתוצאות חיפוש >>