חפש עורך דין לפי תחום משפטי
| |

רשות השידור נ' אבו טיר ואח'

: | גרסת הדפסה
תא"ק
בית משפט השלום ירושלים
709781-06
12.9.2010
בפני :
אורי פוני

- נגד -
:
רשות השידור
:
1. פווזייה אבו טיר
2. מוחמד אבו טיר

החלטה

החלטה

1.ביום 15.11.06 הגישה התובעת תביעה כספית כנגד הנתבעים בהליך של סדר דין מקוצר בגין חוב אגרת טלויזיה.

2.ביום 21.7.08 הגישה התובעת בקשה למתן פסק דין בהעדר הגנה. לבקשה צורפו אישורי מסירה לנתבעים. על פי אישורי המסירה נמסר כתב התביעה לנתבעת אבו טיר פוויזייה ביום 26.12.07 וזאת במקום מגורי הנתבעים אולם זו סירבה לחתום על אישור המסירה.

לאור הבקשה ניתן פסק דין כנגד הנתבעים.

3.ביום 23.10.08 הגישו הנתבעים בקשה לביטול פסק הדין ולעיכוב הליכי ההוצאה לפועל. בתצהירו של אבו טיר מוחמד נטען כי הם לא ידעו על קיום ההליך המשפט ועל פסק הדין שניתן כנגדם וכי הדבר נודע להם רק כאשר קיבלו את האזהרה מלשכה ההוצאה לפועל.

הנתבעים טענו עוד כי הם מתגוררים באום טובה במזרח ירושלים מזה כ-40 שנה. עוד נטען כי בהיותם אנשים דתיים אין להם והם לא החזיקו במקלט טלויזיה בדירה לפחות ב-20 השנים האחרונות ואף במהלך שנים אלה הם לא קיבל מהתובעת דרישה לתשלום האגרה.

4.התובעת בתגובתה טוענת כי המצאת כתב התביעה לידי הנתבעים היתה כדין ולפיכך אין מקום לבטל את פסק הדין מחובת הצדק.

עוד מציינת התובעת כי על פי רישומיה כמופיע בנספח א' לכתב התביעה רכשו הנתבעים מקלט טלויזיה עוד בשנת 1998.

לבסוף מציינת התובעת את הודעת הגב' אבו טיר במהלך בדיקת מחסומים כי בחזקתה מקלט טלויזיה.

5.בתגובה לתגובת התובעת נטען לראשונה כי לפני כ-20 שנה קיבלה אחת מבנותיהם מקלט טלויזיה כמתנת נישואין ושבו החזיקה כחודש ימים בלבד.

6.לאחר עיון בבקשה ובתגובה לה שוכנעתי כי מסירת כתב התביעה לידי הנתבעים היתה כדין, שכן מסירת כתב התביעה על ידי המוסר נעשתה בכתובת מגוריהם של הנתבעים אשר אינה מוכחשת.

מנגד, עומדת גירסת הנתבעים כי לפחות בעשרים השנים האחרונות לא היה ברשותם מקלט טלויזיה, דבר העומד לכאורה בניגוד לרשומי התובעת לפיהם הם רכשו מקלט טלויזיה בשנת 1998. עוד עולה על פי גירסת הנתבעים כי במועד כלשהו החזיקה אחת מבנותיהם מקלט טלויזיה הגם שלא צורף כל תצהיר בתמיכה לטענה זו.

בנסיבות אלה הגם שגירסת הנתבעים קלושה יש לאפשר להם להוכיח את גירסתם כי לא היה ברשותם מקלט טלויזיה מטעמי דת.

7.לאור האמור לעיל, אני מורה כי פסק הדין יבוטל בכפוף לכך כי הנתבעים יישאו בהוצאות ההליך בסך של 1,500 ₪ אשר ישולמו לתובעת בתוך 20 יום מיום קבלת ההחלטה.

ככל שהנתבעים לא ישלמו את ההוצאות במועד האמור לעיל, תידחה הבקשה לביטול פסק הדין וזה יעמוד על כנו.

ככל שהנתבעים ישלמו את ההוצאות, יבוטל פסק הדין ויהא עליהם להגיש בקשה לרשות להגן בתוך 20 יום מיום ביצוע תשלום ההוצאות הנ"ל.

ניתנה היום, ד' תשרי תשע"א, 12 ספטמבר 2010, בהעדר הצדדים.

המזכירות תמציא העתק ההחלטה לצדדים.

התוכן בעמוד זה אינו מלא, על מנת לצפות בכל התוכן עליך לבחור אחת מהאופציות הבאות:

לרכישה הזדהה

בעלי דין המבקשים הסרת המסמך מהמאגר באמצעות פניית הסרה בעמוד יצירת הקשר באתר. על הבקשה לכלול את שם הצדדים להליך, מספרו וקישור למסמך. כמו כן, יציין בעל הדין בבקשתו את סיבת ההסרה. יובהר כי פסקי הדין וההחלטות באתר פסק דין מפורסמים כדין ובאישור הנהלת בתי המשפט. בעלי דין אמנם רשאים לבקש את הסרת המסמך, אולם במצב בו אין צו האוסר את הפרסום, ההחלטה להסירו נתונה לשיקול דעת המערכת
הודעה Disclaimer

באתר זה הושקעו מאמצים רבים להעביר בדרך המהירה הנאה והטובה ביותר חומר ומידע חיוני. עם זאת, על המשתמשים והגולשים לעיין במקור עצמו ולא להסתפק בחומר המופיע באתר המהווה מראה דרך וכיוון ואינו מתיימר להחליף את המקור כמו גם שאינו בא במקום יעוץ מקצועי.

האתר מייעץ לכל משתמש לקבל לפני כל פעולה או החלטה יעוץ משפטי מבעל מקצוע. האתר אינו אחראי לדיוק ולנכונות החומר המופיע באתר. החומר המקורי נחשף בתהליך ההמרה לעיוותים מסויימים ועד להעלתו לאתר עלולים ליפול אי דיוקים ולכן אין האתר אחראי לשום פעולה שתעשה לאחר השימוש בו. האתר אינו אחראי לשום פרסום או לאמיתות פרטים של כל אדם, תאגיד או גוף המופיע באתר.

 


כתבות קשורות

    חזרה לתוצאות חיפוש >>