חפש עורך דין לפי תחום משפטי
| |

רשות הפיתוח נ' לורנצו ואח'

: | גרסת הדפסה
ת"א
בית משפט השלום רמלה
5064-07
26.1.2012
בפני :
זכריה ימיני

- נגד -
:
רשות הפיתוח
:
1. ג'וזף לורנצו
2. ויולט לורנצו

פסק-דין

פסק דין

התובעת תובעת מהנתבעים לפנות מקרקעין הנמצאים בבעלותה, בטענה שהנתבעים פלשו למקרקעין ומחזיקים בהם ללא כל זכות שהיא.

כללי:

בעלי הדין:

1.התובעת היא רשות שהוקמה על פי דין, ועל שמה רשומים חלק מהמקרקעין השייכים למדינה.

2.הנתבעים, בעל ואשה, מתגוררים ברחוב לכיש 15 – 17 ברמלה.

המקרקעין והמבנים שעליהם:

3.התובעת רשומה הבעלים המקרקעין בגוש 4345 חלקה 7 שחלקם נמצאים ברחוב לכיש 15 – 17 בלוד (להלן-"המקרקעין"). בעבר היה הרחוב ידוע כרחוב מ"ז. התובעת אמנם ציינה בכתב התביעה כי יחידת הדיור במקרקעין מצויה בבית מס' 15, אך בתיק הנכס ובחוות הדעת שהוגשו לבית המשפט נרשם כי הבית נמצא ברחוב לכיש 17 ברמלה.

4.ביום 20.5.1964 השכירה התובעת באמצעות חברת עמידר לסבו וסבתו של הנתבע 1, ה"ה לורנצו אלפרד ומישל דירה בת 3 חדרים, מטבח, נוחיות לבד, ללא מחסן וללא מרפסת סגורה. בהתאם לחוזה, הדירה הייתה ברמלה רחוב מ"ז 17/1 בקומת קרקע, גוש 4345 חלקה 16. נספח ג' לכתב ההגנה המתוקן הוא טופס קביעת דמי שכירות שנכתב ביום 4.5.1964, ובו נכתב בהערות כי קיים מחסן מקרשים ופחים בחצר. את מסמך זה לא המציאה התובעת במלואו, דבר המצביע על כך שהתובעת לא המציאה לבית המשפט את מלוא תיק הנכס, אלא הושמטו ממנו מסמכים אשר יכולים לפעול לרעתה של התובעת.

ממסמך מיום 21.5.1965 המצוי בהעתק "תיק הנכס" שהמציאו התובעת לבית המשפט (מסמך 20 להעתק תיק הנכס שהוגש ביום 18.4.10 ומסמך 23 לתיק הנכס שהוגש ביום 11.9.11) עולה כי מחסן זה נהרס ביום 21.5.1964, וכי הריסת המחסן הייתה תנאי למסור למר לורנצו אלפרד שיק של מענק והלוואה שניתנו לו. על כן כל טענות הנתבעים אודות מחסן שהושכר למר אלפרד לורנצו דינן להידחות.

5.בדו"ח ביקור מעגל מיום 17.5.07 (נספח ב'3 לכתב ההגנה המתוקן) רשם מי שביצע את ביקור המעגל כדלקמן:

"מעל נכס של משפחת לורנצו גרים משפחת עיסא. דיירים מתלוננים על נזילות גם מהתקרה."

רישום זה מלמד כי המושכר שהשכירה התובעת למר לורנצו אלפרד הייתה בבנין בן שתי קומות, כאשר למר לורנצו אלפרד הושכרה דירה בקומת קרקע, ולמשפחת עיסא הושכרה דירה בקומה שמעל לדירת לורנצו. נתונים עובדתיים אלו עולים גם מהתשריט אותו צירפה התובעת לתיק בית המשפט.

6.בשנת 2007 גילתה התובעת כי הנתבעים בנו בחצר המושכר יחידת דיור הכוללת 4 חדרים, הול, 3 שירותים, מחסן, מרפסת מקורה ותפסו גם חלקת קרקע בשטח 112.90 מ"ר (להלן-יחידת הדיור"). שטח הדירה הינו 148.30 מ"ר, שטח המרפסת המקורה הוא 38.40 מ"ר. יחידת הדיור סומנה כיחידה מס' 3 בתשריט אותו הגישה התובעת לתיק בית המשפט.

טענות הצדדים:

7.ביום 31.12.07 הגישה התובעת את תביעתה כנגד הנתבעים לפינוי יחידת הדיור ולסילוק ידם ממנה, בטענה שהנתבעים פלשו לשטח השייך לתובעת ובנו עליו ללא הסכמתה את יחידת הדיור.

8.לטענת הנתבעים, הם מתגוררים ביחידת הדיור מכוח זכויותיהם של ההורים. יחידת הדיור הייתה בעבר מחסן, אשר הנתבעים הרסו אותה ובנו במקומו את יחידת הדיור. כהוכחה לכך צירף הנתבע 1 העתק גזר דין מיום 8.5.1989 שניתן כנגדו בתיק פלילי 3057/87 בבית משפט השלום ברמלה. כן טענו הנתבעים כי ניסו להגיע להסדר עם התובעת, אך ללא הצלחה.

העדויות:

9.מטעם התובעת העידה גב' מירי ארז, אשר נחקרה חקירה שכנגד. מחקירתה הנגדית עולה כי הנתבעים סירבו לאפשר למודדים מטעם התובעת למדוד את פנים יחידה הדיור, אך לאחר הגשת התביעה איפשרו הנתבעים למודד התובעת לבצע את המדידה. עדה זו הסתבכה בתשובתה אודות המחסן, אך לא שמה לב למסמך מיום 21.5.1964 בו נכתב במפורש שהמחסן נהרס, ולא הושכר למר לורנצו אלפרד.

10.מטעם הנתבעים העיד הנתבע 1, אשר נחקר חקירה שכנגד. מחקירתו הנגדית עולה כי למושכר שהושכר לאלפרד יש כניסה נפרדת, ואילו ליחידת הדיור יש כניסה נפרדת. הנתבע 1 ניסה להתחמק מליתן תשובה לעניין זה, אך מהתחמקויותיו עולה התשובה במלואה. עד זה עשה רושם גרוע ביותר.

התוכן בעמוד זה אינו מלא, על מנת לצפות בכל התוכן עליך לבחור אחת מהאופציות הבאות:
לרכישה הזדהה

בעלי דין המבקשים הסרת המסמך מהמאגר באמצעות פניית הסרה בעמוד יצירת הקשר באתר. על הבקשה לכלול את שם הצדדים להליך, מספרו וקישור למסמך. כמו כן, יציין בעל הדין בבקשתו את סיבת ההסרה. יובהר כי פסקי הדין וההחלטות באתר פסק דין מפורסמים כדין ובאישור הנהלת בתי המשפט. בעלי דין אמנם רשאים לבקש את הסרת המסמך, אולם במצב בו אין צו האוסר את הפרסום, ההחלטה להסירו נתונה לשיקול דעת המערכת
הודעה Disclaimer

באתר זה הושקעו מאמצים רבים להעביר בדרך המהירה הנאה והטובה ביותר חומר ומידע חיוני. עם זאת, על המשתמשים והגולשים לעיין במקור עצמו ולא להסתפק בחומר המופיע באתר המהווה מראה דרך וכיוון ואינו מתיימר להחליף את המקור כמו גם שאינו בא במקום יעוץ מקצועי.

האתר מייעץ לכל משתמש לקבל לפני כל פעולה או החלטה יעוץ משפטי מבעל מקצוע. האתר אינו אחראי לדיוק ולנכונות החומר המופיע באתר. החומר המקורי נחשף בתהליך ההמרה לעיוותים מסויימים ועד להעלתו לאתר עלולים ליפול אי דיוקים ולכן אין האתר אחראי לשום פעולה שתעשה לאחר השימוש בו. האתר אינו אחראי לשום פרסום או לאמיתות פרטים של כל אדם, תאגיד או גוף המופיע באתר.

 


כתבות קשורות

    חזרה לתוצאות חיפוש >>