חפש עורך דין לפי תחום משפטי
| |

רפופורט רוטמן נ' מדינת ישראל

: | גרסת הדפסה
המ"ש
בית משפט השלום לתעבורה בעכו
6333-10-13
24.1.2014
בפני :
אבישי קאופמן

- נגד -
:
עליזה רפופורט רוטמן
:
מדינת ישראל
החלטה

החלטה

בפניי בקשה להארכת מועד להישפט בגין דו"ח תנועה מס' 10150351632 מיום 10.3.13 המייחס למבקשת נהיגה בניגוד לתקנה 65 לתקנות התעבורה – כניסה לצומת לא פנוי.

לטענת המבקשת השוטר עצר אותה במקום אולם היא שכנעה אותו שהיא לא ביצעה עבירה והוא לא רשם לה דו"ח. על קיומו של הדו"ח נודע לה רק עם קבלת דרישה מרשות הגביה והאכיפה. הדו"ח המקורי הגיע לידיה מס' ימים לפני הגשת הבקשה דנן והחתימה המופיעה על גבו אינה שלה. מכאן הבקשה.

בתגובתה המאשימה מבקשת לדחות את הבקשה. טוענת כי הדוח נמסר לידי המבקש, אשר לא הגישה בקשה להשפט במועד, בלא כל הסבר מוצדק.

מאחר ובין הצדדים מחלוקת עובדתית בשאלת מסירת הדוח לידי המבקשת בידי השוטר, ראיתי לנכון לזמן את הצדדים לדיון בבקשה, אשר התקיים ביום 8.1.14.

לאחר ששקלתי את טענות הצדדים מצאתי לנכון לדחות את הבקשה, מהנימוקים להלן.

המחלוקת המרכזית בין הצדדים היא בשאלת מסירת הדוח לידי המבקשת. המשיבה הציגה לכאורה חתימה המאשרת קבלת הדוח בידי המבקשת, אולם זו הכחישה חתימתה וטענה כי אינה שלה. המבקשת הוסיפה כי החתימה כלל אינה דומה לחתימותיה, שכן חתימתה היא תמיד רישום שמה הפרטי "עליזה" באופן שניתן לקרוא אותו. במהלך חקירתה בפניי הציג ב"כ המשיבה למבקשת חתימה שלה, שאינה מוכחשת, על גבי דוח קודם שנמסר לה בשנת 2006. חתימה זו שונה לחלוטין מ"רישום השם" בלבד, ודמה למדי לחתימה השנויה במחלוקת שבפניי.

המבקשת לא חלקה כי על כך כי זו חתימתה, וכאשר נדרשה ליתן הסבר לשינוי לעומת החתימה הרגילה הסבירה כי "...שבטח קצת התרגשתי".

בנסיבות אלה, אני "מתקשה מאד" לקבל את טענת המבקשת כי החתימה על הדוח אינה חתימתה. הוכח בפניי כי המבקשת נוהגת לחתום באופנים שונים, שונים מאוד מהדרך שהציגה בפניי כ"חתימתה הבלעדית". אין לשלול כי כתוצאה מאותה התרגשות כמו בדוח הקודם, או מכל סיבה אחרת, חתמה המבקשת על הדוח באופן שונה, אשר לעיני - הבלתי מקצועית בתחום – דומה למדי לחתימה משנת 2006.

למען הסר ספק יובהר כי דחיית טענת המבקשת בעניין זה מתבססת בראש ובראשונה על הפרכת טענתה כי היא חותמת תמיד באותו אופן של רישום שמה, ולאו דווקא על הדמיון בין שתי החתימות על הדוחות.

טענה נוספת של המבקשת הייתה כי עצם העובדה שהשוטר ערך בדיעבד מזכר ובו תיקן את כיווני הנסיעה שבדוח, מצביעה על כך שהדוח לא נמסר לידיה. אינני מקבל טענה זו. אין ספק כי המזכר נערך בדיעבד, שלא בנוכחות המבקשת. לו היה באותה עת הדוח בידי השוטר, יכול היה לתקן את הרישום על גבי הדוח, כמקובל במקרים לא מעטים, ולא היה צורך לערוך מזכר נפרד. דווקא עריכת מסמך נוסף תומכת בהנחה כי בשלב בו נרשם לא יכול היה השוטר לתקן את הדוח, שכן העתקו כבר נמסר לידי המבקשת.

אשר על כן, מסקנתי היא כי הדוח נמסר לידי המבקשת במועד עריכתו – 10.3.13 – לא הוגשה בקשה להישפט במועד, והבקשה בפניי הוגשה באיחור ניכר, כשבעה חודשים לאחר מכן.

בעניין זה כבר קבע בית המשפט העליון ברע"פ 9580/11 אייל יוסף נ' מדינת ישראל כי איחור מעין זה מצדיק דחיית הבקשה תוך שהוא מציין כי: "בקשת המבקש לזנוח את הפרוצדורה ולהתמקד במהות, שובת לב ככל שתהא, אין בה כל ממש, שכן אם תתקבל טענתו, משמעות הדבר שלא יהיה לכך סוף, ובקשות הסבה יוכלו להיות מוגשות ללא תלות בזמן ביצוע העבירה. אין להלום דבר זה, ולא זו היתה כוונת המחוקק ביצירת האפשרות של עבירות ברירת משפט."

באופן דומה חזר בית המשפט העליון על רוח הדברים ברע"פ 8653/13 לוי נ' מדינת ישראל וקבע שאין לקבל טענת המבקש שבקשתו נדחתה רק מטעמים "פרוצדורליים", שכן "גם מאחורי הפרוצדורה מסתתרת מהות, והיא - עיקרון סופיות הדיון".

יחד עם זאת, אף כאשר בחנתי את טענת המבקשת לגופה, כנגד העבירה המיוחסת לה, לא מצאתי כי בפיה טענה של ממש. העבירה המיוחסת למבקשת היא כניסה לצומת לא פנוי, דהיינו כאשר לא ניתן להשלים חצייתו במועד, וגרימת עיכוב לתנועה. המבקשת טענה בפניי כי הסבירה לשוטר שעצר אותה שהיא נסעה בנתיב הימני כאשר פנתה שמאלה בצומת בו השוטר עצר אותה משום שהיתה צריכה לפנות ימינה בצומת הבא הנמצא בסמוך לאחר הפניה בצומת. טענה זו לא רק שאינה רלוונטית ואינה מתייחסת כלל לעבירה המיוחסת לה, אלא שהיא אף אינה נכונה.

כל נהג מחויב לנוסע בנתיב הימני בכביש, למעט לצרכי עקיפה או כאשר הכביש עמוס והתנועה מתנהלת בטורים. מדוע צריכה הייתה המבקשת להצדיק את נסיעתה בנתיב הימני בפני השוטר, ומדוע טיעון זה שכנע אותו שלא לרשום לה דוח על עבירה אחרת לחלוטין? הדבר אינו ברור.

יותר מזה, הצומת בה נרשם הדוח היא צומת יאסיף והמבקשת ביקשה לפנות ימינה בצומת אחיהוד, המרוחקת מאות מטרים מהמקום. מדוע היא צריכה להתכונן לפנייה ימינה מאות מטרים לפני הצומת? הדבר לא ברור.

סיכומו של דבר, לאור כל האמור לעיל, הבקשה נדחית.

ניתן היום 24 בינואר 2014. התוכן בעמוד זה אינו מלא, על מנת לצפות בכל התוכן עליך לבחור אחת מהאופציות הבאות:

לרכישה הזדהה רכישת מנוי בקשת הסרה

בעלי דין המבקשים הסרת המסמך מהמאגר באמצעות פניית הסרה בעמוד הסרת מסמך באתר. על הבקשה לכלול את שם הצדדים להליך, מספרו וקישור למסמך. כמו כן, יציין בעל הדין בבקשתו את סיבת ההסרה. יובהר כי פסקי הדין וההחלטות באתר פסק דין מפורסמים כדין ובאישור הנהלת בתי המשפט. בעלי דין אמנם רשאים לבקש את הסרת המסמך, אולם במצב בו אין צו האוסר את הפרסום, ההחלטה להסירו נתונה לשיקול דעת המערכת 
הודעה Disclaimer

באתר זה הושקעו מאמצים רבים להעביר בדרך המהירה הנאה והטובה ביותר חומר ומידע חיוני. עם זאת, על המשתמשים והגולשים לעיין במקור עצמו ולא להסתפק בחומר המופיע באתר המהווה מראה דרך וכיוון ואינו מתיימר להחליף את המקור כמו גם שאינו בא במקום יעוץ מקצועי.

האתר מייעץ לכל משתמש לקבל לפני כל פעולה או החלטה יעוץ משפטי מבעל מקצוע. האתר אינו אחראי לדיוק ולנכונות החומר המופיע באתר. החומר המקורי נחשף בתהליך ההמרה לעיוותים מסויימים ועד להעלתו לאתר עלולים ליפול אי דיוקים ולכן אין האתר אחראי לשום פעולה שתעשה לאחר השימוש בו. האתר אינו אחראי לשום פרסום או לאמיתות פרטים של כל אדם, תאגיד או גוף המופיע באתר.


חזרה לתוצאות חיפוש >>