- דיני חוזים
- מומחים לדין הזר
- ייפוי כוח מתמשך
- משפט מסחרי
- דיני עבודה
- ביטוח
- פלילי
- מקרקעין ונדל"ן
- דיני צרכנות ותיירות
- קניין רוחני
- דיני משפחה
- דיני חברות
- הוצאה לפועל
- רשלנות רפואית
- נזקי גוף ותאונות
- דיני תקשורת ואינטרנט
- מיסים
- תעבורה
- משפט מנהלי וחוקתי
- גישור ובוררויות
- משפט בינלאומי
- צבא ומשרד הבטחון
- ביטוח לאומי
- פשיטת רגל
- תביעות ייצוגיות
- לשון הרע
- דיני חינוך
- דיני ספורט
- אזרחויות ואשרות
- ירושות וצוואות
- נוטריון
רע"צ 56547-10-15
|
רע"צ בית משפט השלום תל אביב - יפו |
56547-10-15
21.10.2015 |
|
בפני השופט: משה סובל-שלום ת"א |
|
| - נגד - | |
|---|---|
|
המבקשת: אורשי ג.ש. בע"מ |
המשיב: תומר קאירי |
| פסק דין | |
|
1.בקשתו של הזוכה, במעמד צד אחד, בתיק הוצל"פ 547061-02-15 ליתן לו רשות ערעור על החלטתו מיום 15.10.15 של כב' רשם ההוצל"פ מר גיא סמולרצ'יק ועל החלטתה מיום 21.10.15 של כב' רשמת ההוצל"פ גב' לורן אקוקה שדחו את בקשתה של המבקשת לבצע מסירה של האזהרה באמצעות תחליף המצאה בתאילנד.
לאחר שעיינתי בבקשה ובנספחיה ושקלתי את טענות המבקשת החלטתי לדון בבר"ע כבערעור עצמו ולקבל את הערעור ולאשר תחליף המצאה כמבוקש, כמפורט להלן:
2.בתיק ההוצל"פ הגישה המבקשת לביצוע שיקים שמסר המשיב למבקשת בערבותו האישית ואשר לא כובדו.
אין ספק, גם לדעתם של הרשמים, כי המשיב עזב את הארץ בתחילת שנת 2015 ועל כך אף יש אישור של משטרת הגבולות ולא חזר.
בביצוע ההמצאה כרוכים שני עניינים: האחד המצאה מחוץ לתחום בהתאם לתקנה 500 לתקנות סדה"א והשני המצאה בדרך של תחליף המצאה שכן כתובתו המדוייקת של המשיב בחו"ל לא ידועה.
3.סעיף 7(ב) לחוק ההוצל"פ מאמץ את דרכי ההמצאה עפ"י תקנות סדר הדין האזרחי באופן שכל הסמכויות האזרחיות נתונות לרשם ההוצל"פ. מכוח התקנות ניתן להורות על תחליף המצאה בכל דרך שתראה לרשם ההוצל"פ, לפי שיקול דעתו.
המצאה מלאה של האזהרה הינה תנאי לנקיטת הליכי גבייה וכאשר מאשר ביהמ"ש תחליף המצאה, ההנחה הינה שלא ניתן להמציא בדרך המלך לידיו של הנתבע ויש לקבוע דרך של תחליף המצאה אשר הדעת נותנת (ואין וודאות מוחלטת) כי דבר הגשת התביעה, הפרסום, יגיע לידיעתו של הנתבע ויוכל להתגונן כנגד התביעה.
4.בהחלטות נשוא הערעור לא נדחתה העתירה להמציא מחוץ לתחום ואכן בנסיבות העניין חלקה תקנה 500 האמורה, אלא נדחתה העתירה לבצע תחליף המצאה שכן לא שוכנעו הרשמים הנכבדים כי המשיב מצוי בתאילנד וכי יש יעילות בתחליף ההמצאה באופן שהמשיב ידע (עקרון הידיעה) על ההליך המשפטי.
בכל הכבוד דעתי שונה ואני סבור כי נסיבות המקרה מצדיקות לאשר לא רק המצאה מחוץ לתחום אלא גם תחליף המצאה.
לעולם אין וודאות מלאה כי דבר הגשת התביעה יגיע לידיעתו של בעל הדין ויש לבחון כל מקרה עפ"י נסיבותיו ולהתאים את דרכי תחליף ההמצאה.
5.הראיות הנסיבתיות שהציגה המבקשת ובוודאי שבאופן מצטבר ניתן לקבוע על פיהן כי המשיב מצוי בתאילנד לאחר שעזב את הארץ בהשאירו חובות ובכוונה איננו מגלה את כתובת מגוריו המדויקת בחו"ל.
מטרת לשכת ההוצל"פ לסייע בגביית חובות באופן יעיל ומהיר ואין ליתן יד לחייב הנמלט מהארץ ומותיר חובות, אינו מוסר כתובת כדי למנוע נקיטת הליכי גבייה כנגדו.
התוכן בעמוד זה אינו מלא, על מנת לצפות בכל התוכן עליך לבחור אחת מהאופציות הבאות:| הודעה | Disclaimer |
|
באתר זה הושקעו מאמצים רבים להעביר בדרך המהירה הנאה והטובה ביותר חומר ומידע חיוני. עם זאת, על המשתמשים והגולשים לעיין במקור עצמו ולא להסתפק בחומר המופיע באתר המהווה מראה דרך וכיוון ואינו מתיימר להחליף את המקור כמו גם שאינו בא במקום יעוץ מקצועי. האתר מייעץ לכל משתמש לקבל לפני כל פעולה או החלטה יעוץ משפטי מבעל מקצוע. האתר אינו אחראי לדיוק ולנכונות החומר המופיע באתר. החומר המקורי נחשף בתהליך ההמרה לעיוותים מסויימים ועד להעלתו לאתר עלולים ליפול אי דיוקים ולכן אין האתר אחראי לשום פעולה שתעשה לאחר השימוש בו. האתר אינו אחראי לשום פרסום או לאמיתות פרטים של כל אדם, תאגיד או גוף המופיע באתר. |
|
