חפש עורך דין לפי תחום משפטי
| |

רע"צ 52959-12-14 עמית נ' בנק לאומי לישראל בעמ(פורמלי) ואח'

: | גרסת הדפסה
רע"צ
בית משפט השלום ירושלים
52959-12-14
26.4.2015
בפני השופט:
גד ארנברג-סגן נשיאה

- נגד -
מבקש:
ציון עמית
משיבים:
1. בנק לאומי לישראל בעמ (פורמלי)
2. יששכר בר הלל

החלטה
 

 

 

בר"ע זו מופנית כלפי החלטת כב' רשם ההוצל"פ, אסף אבני, אשר קבע כי המבקש ישלם שכ"ט כונס נכסים בסך 119,440 ₪. המבקש טוען כי מדובר בשכ"ט מוגזם שאינו משקף את (חוסר) פעילותו של כונס הנכסים בתיק. לדבריו, לא מגיע לכונס הנכסים שכ"ט כלשהו ובוודאי לא שכ"ט בסכום שנקבע שכן במהלך 12 השנים בהם התיק פעיל כונס הנכסים לא נדרש לבצע כל פעולה הכרוכה במינויו ככונס נכסים. כונס הנכסים לא פרסם את הנכס נשוא הכינוס, לא המציא למכירה, לא ביצע פינוי או התמחרות לכן לא מגיע לכונס הנכסים שכר כלשהו. באשר לטענת כונס הנכסים לפיה הוא נאלץ להופיע פעמים רבות בערכאות שונות אם כבעל דין ואם ככונס נכסים, טען המבקש, כי כונס הנכסים היה רשאי לבקש לקבוע לו שכ"ט בכל תיק כזה אך אין מקום לקביעת שכר הטרחה כפי שנקבע.

 

המשיב 1 שהוא הזוכה בתיק ההוצל"פ והמשיב 2 שהוא כונס הנכסים (שאינו ב"כ הזוכה בתיק ההוצל"פ) טוענים כי אין מקום להתערבות בשכר הטרחה שנקבע. מדובר לטענתם בפעולות רבות שביצע כונס הנכסים הכוללות הופעות בבתי משפט שונים שלום, מחוזי ועליון במסגרת בקשות שונות שהגיש המבקש לעיכוב הליכים או לביטול המשכנתא. לטענתם מדובר בשכ"ט מינימלי של 6% מהסכום שנגבה בפועל ולא מערך הנכס, העולה פי כמה מכמה על הסכום שנגבה. המשיבים טוענים עוד כי הסכומים ששולמו בסופו של דבר על ידי המבקש, בהתאם להסכמה אליה הגיעו הצדדים בבית המשפט העליון, שולמו רק בעקבות הלחץ של הליך הכינוס שעמד על כתפיו של המבקש. המבקש רצה לבטל את המשכנתא ובעקבות כך גם את כינוס הנכסים לכן הגיע להסדר שקיבל תוקף של החלטה בבית המשפט העליון.

 

לבקשת המבקש קויים דיון בו למעשה חזרו הצדדים על טענותיהם העיקריות בכתבי הטענות כאשר המבקש מבקש לבטל כליל את שכר הכונס (על אף שהוסכם בבית המשפט העליון שכונס הנכסים יהיה רשאי להגיש בקשה לקביעת שכר טרחתו ושזה לא ישולם על ידי הבנק – המשיב 1) ולחילופין להפחית את הסכום או להחזיר את הענין לרשם ההוצל"פ לצורך חקירת כונס הנכסים.

המשיבים טוענים שאין מקום להתערב בהחלטה בשל ההימנעות של ערכאת הערעור מהתערבות בהחלטת רשם ההוצל"פ באופן כללי ובוודאי כאשר מדובר בהחלטות שעניינן שכר טרחה.

 

לאחר עיון בטענות הצדדים באתי למסקנה שאין מקום להתערב בהחלטת כב' הרשם. מדובר בתיק שמתנהל בהוצל"פ שנים רבות במהלכן הוגשו על ידי המבקש בקשות שונות הן לרשמי ההוצל"פ והן לערכאות אחרות. כונס הנכסים, בתוקף תפקידו ככזה, נאלץ להופיע בדיונים אילו ולהציג את עמדת כונס הנכסים. גם הגעת הצדדים להסכמה על גובה החוב בבית המשפט העליון שנעשתה בנוכחותו של כונס הנכסים כאשר הצדדים, כחלק מההסכמה על גובה החוב, הסכימו שכונס הנכסים יהיה רשאי להגיש בקשה לקביעת שכרו ושכר זה לא ישולם על ידי המשיב 1 אלא על ידי המבקש, נבעה גם מכך שלנכס מונה כונס נכסים שהיה עלול לפעול לפי סמכויותיו, לממש את הנכס ולפנות את המבקש מהנכס.

 

שכר הטרחה שקבע כב' רשם ההוצל"פ נקבע מהגביה בפועל בלבד, ולא מערך הנכס העולה על הגביה והוא נקבע על 6% + מע"מ מהגביה. שכר זה הינו שכר מקובל ואף על הצד הנמוך וכפי שהעיר ב"כ המשיב 1 בדיון, הוא משתווה, פחות או יותר, לשכ"ט א' שנקבע בתיק ולא נגבה.

 

כידוע, התערבות ערכאת הערעור בהחלטת רשמי ההוצל"פ בעניינים שהם המומחיות שלהם, וקביעת שכ"ט כונס נכסים שמונה לצורך ביצוע משכנתא הוא אחד מהם, יעשה במסורה ורק במקרים בהם מוצאת ערכאת הערעור טעות בולטת בהחלטת הרשם. הדברים נכונים לגבי שלל גדול של החלטות ובוודאי שהם נכונים כאשר מדובר בשכר טרחה. כאמור, שכר הטרחה שנקבע בתיק הינו על הגביה בלבד ועל הצד הנמוך לפיכך אין מקום להתערב בהחלטת כב' הרשם והבקשה למתן רשות ערעור נדחית.

 

על המבקש לשלם לכונס הנכסים את שכר הטרחה שנקבע על ידי כב' רשם ההוצל"פ. היה והמבקש לא יעשה כן תוך 60 יום מקבלת החלטה זו יהיה רשאי כונס הנכסים להמשיך בהליכים למימוש הנכס נשוא הכינוס.

 

אני מחייב את המבקש בהוצאות המשיבים ושכ"ט עו"ד בסך 2,500 ₪ לכל אחד מהם. סכום זה יגבה מתוך סכום הערובה שהפקיד המבקש.

 

התוכן בעמוד זה אינו מלא, על מנת לצפות בכל התוכן עליך לבחור אחת מהאופציות הבאות:
לרכישה הזדהה רכישת מנוי

בעלי דין המבקשים הסרת המסמך מהמאגר באמצעות פניית הסרה בעמוד הסרת מסמך באתר. על הבקשה לכלול את שם הצדדים להליך, מספרו וקישור למסמך. כמו כן, יציין בעל הדין בבקשתו את סיבת ההסרה. יובהר כי פסקי הדין וההחלטות באתר פסק דין מפורסמים כדין ובאישור הנהלת בתי המשפט. בעלי דין אמנם רשאים לבקש את הסרת המסמך, אולם במצב בו אין צו האוסר את הפרסום, ההחלטה להסירו נתונה לשיקול דעת המערכת 
הודעה Disclaimer

באתר זה הושקעו מאמצים רבים להעביר בדרך המהירה הנאה והטובה ביותר חומר ומידע חיוני. עם זאת, על המשתמשים והגולשים לעיין במקור עצמו ולא להסתפק בחומר המופיע באתר המהווה מראה דרך וכיוון ואינו מתיימר להחליף את המקור כמו גם שאינו בא במקום יעוץ מקצועי.

האתר מייעץ לכל משתמש לקבל לפני כל פעולה או החלטה יעוץ משפטי מבעל מקצוע. האתר אינו אחראי לדיוק ולנכונות החומר המופיע באתר. החומר המקורי נחשף בתהליך ההמרה לעיוותים מסויימים ועד להעלתו לאתר עלולים ליפול אי דיוקים ולכן אין האתר אחראי לשום פעולה שתעשה לאחר השימוש בו. האתר אינו אחראי לשום פרסום או לאמיתות פרטים של כל אדם, תאגיד או גוף המופיע באתר.


חזרה לתוצאות חיפוש >>