- דיני חוזים
- מומחים לדין הזר
- ייפוי כוח מתמשך
- משפט מסחרי
- הדין האמריקאי
- דיני תעופה
- מטבעות דיגיטליים
- אשרות עבודה
- מיסוי יחיד
- החזר מס שבח
- דיני עבודה
- תביעות ביטוח ונזקי רכוש
- פלילי
- מקרקעין ונדל"ן
- דיני צרכנות ותיירות
- קניין רוחני
- דיני משפחה
- דיני חברות
- הוצאה לפועל
- רשלנות רפואית
- נזקי גוף ותאונות
- תקשורת ואינטרנט
- מיסים
- תעבורה
- חוקתי ומנהלי
- גישור ובוררויות
- צבא ומשרד הבטחון
- ביטוח לאומי
- תמ"א 38
- פשיטת רגל
- תביעות ייצוגיות
- לשון הרע
- דיני ספורט
- אזרחויות ואשרות
- אזרחות זרה ודרכון זר
- ירושות וצוואות
- נוטריון
רע"צ 31729-03-16 ורדה נ' פרחאת
|
רע"צ בית משפט השלום עכו |
31729-03-16
15.3.2016 |
|
בפני השופטת: אביגיל זכריה |
|
| - נגד - | |
|---|---|
|
מבקשת/חייבת: : אימן ורדה |
משיב/זוכה: : אחמד פרחאת |
| החלטה | |
|
בפניי בקשת רשות ערעור על החלטת כב' רשמת ההוצאה לפועל (גב' בולוס - להלן כב' הרשמת) מיום 1.3.16 ( ולא כפי שנרשם בבקשה) לפיה נדחתה באותו שלב בקשת החייבת להורות על עיכוב הליכים מכוח סעיף 77א. לחוק ההוצאה לפועל וניתנו בה הנחיות נוספות להמשך בחינת הבקשה.
החייבת טוענת הגישה בקשה להשהיית הליכים לפי סעיף 77א. לחוק ההוצאה לפועל וכן לעיכוב הליכים על רקע הגשת בקשתה לפשיטת רגל. החייבת טוענת כי בקשתה נדחתה ללא הפעלת שיקול דעת של ממש ומבלי להידרש למצבה הקשה. החייבת טוענת כי בעצם הגשת הבקשה לפשיטת רגל הממתינה עתה לאישור הכנ"ר לפתיחת תיק - די כדי להביא להפעלת שיקול דעת כב' הרשמת לרבות לעניין השהיית ההליכים.
עוד פירטה החייבת בבקשתה את מצבה האישי והכלכלי בקצרה.
במסגרת ההחלטה נשואת הבקשה שבפניי קבעה כב' הרשמת כי דין הבקשה להידחות בשל השלב המוקדם בו הוגשה. כב' הרשמת עמדה על כך שאין בעצם נקיטת הליכי פש"ר כדי להביא באופן אוטומטי לעיכוב הליכים וכי לרשם ההוצאה לפועל מסור שיקול הדעת בעניין ובשלב דיוני זה לא מצאה מקום לעשות שימוש בסמכותה זו.
עוד עמדה כב' הרשמת על כך שככל שיינתן אישור הכנ"ר לפתיחת תיק פש"ר וישולם הפיקדון הדרוש תהיה נכונה היא לשוב ולשקול הבקשה במישור של עיכוב הליכים זמני.
לאחר עיון בבקשה על נספחיה ובהחלטת כב' הרשמת הגעתי לכלל מסקנה כי דין הבקשה להידחות אף מבלי להידרש לתגובת המשיב.
ככלל, אין דרכה של ערכאת הערעור להתערב בהחלטת הערכאה הנמוכה ממנה אלא אם מתגלה טעות משפטית או קיים חשש לעיוות דין. אף אחד מהתנאים הנ"ל אינו מתקיים במקרה שבפניי.
מעיון בהחלטת כב' הרשמת עולה כי הסוגיה שעמדה בפניה בעת מתן החלטתה נשואת הבקשה הינה עיכוב/השהיית הליכים מכוח סעיף 77א. לחוק ההוצאה לפועל המקנה לרשם ההוצאה לפועל שיקול דעת רחב בכל הנוגע להשהיית הליכי גבייה מקום בו ננקטים הליכי פש"ר או שיש לטעמו מקום לנקוט בהליכי פש"ר. בשים לב לשלב המקדמי בו מצויה בקשת החייבת במסגרת הליך הפש"ר לא מצאה כב' הרשמת מקום לעשות שימוש בסמכות שבשיקול דעת זו והביעה נכונותה לשוב ולבחון את הדברים ככל שהליך הפש"ר יתקדם ובעניין זה לא מצאתי כי נפל פגם בהחלטתה.
ממילא נותרה הדרך פתוחה בפני החייבת להשלים הנתונים הנדרשים לשם בחינת בקשתה לגופה וההליך בפני כב' הרשמת כלל לא מוצה.
משכך, ככל שהבקשה שבפניי מכוונת כנגד אי מתן הסעד הקבוע בסעיף 77א. עד קידומו הבסיסי של הליך הפש"ר להנחת דעתה של כב' הרשמת הרי שמדובר בהחלטה המסורה לשיקול דעתה של הערכאה הדיונית וערכאת הערעור לא תתערב בה. מדובר בהחלטה המבטאת בשלב זה סוגיות דיוניות גרידא ולא סוגיות מהותיות באשר לעצם הפעלת שיקול הדעת עם נקיטתם של הליכי פש"ר ובנושאים אלה אין זה מדרכה של ערכאת הערעור להתערב.
התוכן בעמוד זה אינו מלא, על מנת לצפות בכל התוכן עליך לבחור אחת מהאופציות הבאות:| הודעה | Disclaimer |
|
באתר זה הושקעו מאמצים רבים להעביר בדרך המהירה הנאה והטובה ביותר חומר ומידע חיוני. עם זאת, על המשתמשים והגולשים לעיין במקור עצמו ולא להסתפק בחומר המופיע באתר המהווה מראה דרך וכיוון ואינו מתיימר להחליף את המקור כמו גם שאינו בא במקום יעוץ מקצועי. האתר מייעץ לכל משתמש לקבל לפני כל פעולה או החלטה יעוץ משפטי מבעל מקצוע. האתר אינו אחראי לדיוק ולנכונות החומר המופיע באתר. החומר המקורי נחשף בתהליך ההמרה לעיוותים מסויימים ועד להעלתו לאתר עלולים ליפול אי דיוקים ולכן אין האתר אחראי לשום פעולה שתעשה לאחר השימוש בו. האתר אינו אחראי לשום פרסום או לאמיתות פרטים של כל אדם, תאגיד או גוף המופיע באתר. |
|
