- דיני חוזים
- מומחים לדין הזר
- ייפוי כוח מתמשך
- משפט מסחרי
- דיני עבודה
- ביטוח
- פלילי
- מקרקעין ונדל"ן
- דיני צרכנות ותיירות
- קניין רוחני
- דיני משפחה
- דיני חברות
- הוצאה לפועל
- רשלנות רפואית
- נזקי גוף ותאונות
- דיני תקשורת ואינטרנט
- מיסים
- תעבורה
- משפט מנהלי וחוקתי
- גישור ובוררויות
- משפט בינלאומי
- צבא ומשרד הבטחון
- ביטוח לאומי
- פשיטת רגל
- תביעות ייצוגיות
- לשון הרע
- דיני חינוך
- דיני ספורט
- אזרחויות ואשרות
- ירושות וצוואות
- נוטריון
הגה-אינטליגנציה רגשית נ' צוקרמן ואח'
|
רע"צ בית משפט השלום ירושלים |
12150-07-17
31.1.2018 |
|
בפני השופט: גד ארנברג - סגן הנשיא |
|
| - נגד - | |
|---|---|
|
מבקשת: הגה-אינטליגנציה רגשית |
משיבים: 1. אשר חנן צוקרמן 2. ישראל אלתר (פורמלי) |
| פסק דין | |
תיק זה הינו אחד המשונים והמוזרים שנדונו בפני בשנים האחרונות.
מדובר בבר"ע על החלטת כב' רשמת ההוצאה לפועל יעל ממן אשר דחתה את בקשת המבקשת לבטל המחאת זכות שניתנה בתיק ולקבוע כי המבקשת היא הזוכה בתיק ההוצל"פ.
בין לבין התברר כי קיימת מחלוקת קשה, שהיא אינה חלק מהבר"ע, מי מוסמך לייצג את המבקשת והאם הבר"ע הוגשה על ידי מי שמוסמך לעשות כן מטעם המבקשת.
כפי שהבהרתי לצדדים כבר בדיון פסק דין זה לא יתייחס לשאלה זו ונראה כי מדובר במחלוקת סבוכה שיתכן שיש בה אף שאלות של מרמה, ואולם, כאמור, פסק דין זה לא יכריע בשאלה זו וככל הנראה יהיה צורך לפנות בקשר אליה בתובענה לבית המשפט המוסמך שיחליט מי הם המוסמכים לפעול בשם המבקשת, האם עוה"ד שהגישו את הבר"ע ושולחיהם או שמא נציגים אחרים של העמותה כגון הגב' שיפרה הגר, שהתייצבה בפני בדיון וטענה כי היא זו שמוסמכת לטעון בשם המבקשת ולא מי שהגיש את הבר"ע ושולחיו. אף שאין בדעתי ואף לא בסמכותי, כערכאת ערעור על כב' רשמת ההוצל"פ, לדון בשאלה זו נראה כי בשלב זה תהיה למחלוקת זו גם השלכה על תוצאות הדיון שבפני.
ולגופו של ענין, המבקשת ניהלה תיק בבית משפט נגד המשיב הפורמלי, ישראל אלתר. בסיומו של הליך, כולל הליך ערעור, נקבע בפסה"ד כי על המשיב הפורמלי לשלם למבקשת את הסכום שנקבע בפסה"ד.
המבקשת פתחה תיק הוצל"פ לגביית סכום פסה"ד.
לאחר פתיחת התיק ביום 27.2.17 הוגשה בקשה לכב' הרשמת, בקשה שנחזתה להיות מוגשת בשם המבקשת, להחלפת הזוכה בתיק על פי כתב המחאת זכות בו הומחתה הזכות לגבות את סכום פסה"ד כך שהמשיב להליך זה יהיה הזוכה בתיק ההוצל"פ. הבקשה לוותה בתצהירים של הנמחה – המשיב ושל מי שטען שהוא בעל זכויות החתימה אצל המבקשת.
כב' הרשמת קיבלה את הבקשה ביום 4.3.17, ומאותו מועד הפך המשיב להיות הזוכה בתיק ההוצל"פ במקום המבקשת.
התוכן בעמוד זה אינו מלא, על מנת לצפות בכל התוכן עליך לבחור אחת מהאופציות הבאות:
| הודעה | Disclaimer |
|
באתר זה הושקעו מאמצים רבים להעביר בדרך המהירה הנאה והטובה ביותר חומר ומידע חיוני. עם זאת, על המשתמשים והגולשים לעיין במקור עצמו ולא להסתפק בחומר המופיע באתר המהווה מראה דרך וכיוון ואינו מתיימר להחליף את המקור כמו גם שאינו בא במקום יעוץ מקצועי. האתר מייעץ לכל משתמש לקבל לפני כל פעולה או החלטה יעוץ משפטי מבעל מקצוע. האתר אינו אחראי לדיוק ולנכונות החומר המופיע באתר. החומר המקורי נחשף בתהליך ההמרה לעיוותים מסויימים ועד להעלתו לאתר עלולים ליפול אי דיוקים ולכן אין האתר אחראי לשום פעולה שתעשה לאחר השימוש בו. האתר אינו אחראי לשום פרסום או לאמיתות פרטים של כל אדם, תאגיד או גוף המופיע באתר. |
|
