- דיני חוזים
- מומחים לדין הזר
- ייפוי כוח מתמשך
- משפט מסחרי
- נפגעי פעולות איבה
- דיני עבודה
- ביטוח
- פלילי
- מקרקעין ונדל"ן
- דיני צרכנות ותיירות
- קניין רוחני
- דיני משפחה
- דיני חברות
- הוצאה לפועל
- רשלנות רפואית
- נזקי גוף ותאונות
- דיני תקשורת ואינטרנט
- מיסים
- תעבורה
- משפט מנהלי וחוקתי
- גישור ובוררויות
- משפט בינלאומי
- צבא ומשרד הבטחון
- ביטוח לאומי
- פשיטת רגל
- תביעות ייצוגיות
- לשון הרע
- דיני חינוך
- דיני ספורט
- אזרחויות ואשרות
- ירושות וצוואות
- נוטריון
רע"ב 37243-06-15 מנסור נ' ה.א.ס סמואל קבלנות ופרוייקטים (2006 ) בע"מ
|
רע"ב בית משפט השלום פתח תקווה |
37243-06-15
29.7.2015 |
|
בפני השופטת: שלהבת קמיר-וייס |
|
| - נגד - | |
|---|---|
|
המבקש: מנסור בסמאן עו"ד אמין חוסייסי |
המשיבה: ה.א.ס סמואל קבלנות ופרוייקטים (2006 ) בע"מ עו"ד יורם קמין |
| פסק - דין | |
1.בפני, מחד בקשת רשות ערעור על פסק בורר, שהגיש המבקש ומאידך, בקשה לאישור פסק הבורר, שהגישה המשיבה.
2.לאחר עיון בכל טיעוני הצדדים, אינני מקבלת את בקשת רשות הערעור, כשפועל יוצא מכך הינו אישור פסק הבורר, והכל כפי שיבואר להלן.
3.במסגרת ת.א 9703-05-13 של בית משפט זה, הגישה המשיבה תובענה כספית כנגד המבקש בסך של 521,900 ₪ ואילו המבקש הגיש תובענה שכנגד, כלפי המשיבה בסך של 796,935 ₪.
4.ביום 30.09.13 התקיימה ישיבת קדם משפט ראשונה, במהלכה ניתנה הוראה לצדדים להגיש תצהירי עדויות ראשיות של העדים מטעמם.
בהתאם לאותה החלטה, המשיבה הגישה תצהירי עדויות ראשיות של ארבעה עדים מטעמה, עוד בחודש פברואר 2014, ואילו המבקש הגיש תצהירי עדויות ראשיות של חמישה עדים מטעמו עובר לדיון הבא.
5.ביום 10.06.14, התקיימה ישיבת קדם משפט שנייה, במהלכה הסכימו הצדדים להעברת הסכסוך ביניהם להליך של גישור, בפני עו"ד אהרון שפרבר, עם אפשרות לבחון הפיכת הליך הגישור להליך של בוררות. מכל מקום, למקרה שהגישור לא יעלה יפה, שוריין מועד לישיבת הוכחות בבית המשפט ליום 09.02.15.
6.בישיבת הגישור, שהתקיימה ביום 16.07.14, הגיעו הצדדים להסכמה, לה ניתן תוקף, לפיה הסכסוך שבין הצדדים לעבור להכרעה בבוררות שתתנהל בפני עו"ד אהרון שפרבר (להלן: "הבורר").
7.בפני הבורר הנכבד, התנהלו שלוש ישיבות שבהן נחקרו בחקירות נגדית וחוזרת עדי הצדדים וזאת בתאריכים 19.10.14, 09.11.14 ו – 01.12.15. הפרוטוקול, שהוקלט ותומלל על ידי חברת "סטנוגרמה" בע"מ, אוחז 114 עמודים, כמצורף לבקשת רשות הערעור.
עם תום ישיבת הבוררות, סיכמו הפרקליטים טיעוניהם בכתב וביום 11.5.15, ניתן פסק הבוררות, שחייב את המבקש לשלם למשיבה את הסך של 116,848 ₪, בצירוף הפרשי הצמדה וריבית כחוק ממועד הגשת התביעה, וכן הוצאות ושכר טרחת עו"ד לרבות מע"מ, בסך המהווה 20% מהסכום שנפסק.
התוכן בעמוד זה אינו מלא, על מנת לצפות בכל התוכן עליך לבחור אחת מהאופציות הבאות:| הודעה | Disclaimer |
|
באתר זה הושקעו מאמצים רבים להעביר בדרך המהירה הנאה והטובה ביותר חומר ומידע חיוני. עם זאת, על המשתמשים והגולשים לעיין במקור עצמו ולא להסתפק בחומר המופיע באתר המהווה מראה דרך וכיוון ואינו מתיימר להחליף את המקור כמו גם שאינו בא במקום יעוץ מקצועי. האתר מייעץ לכל משתמש לקבל לפני כל פעולה או החלטה יעוץ משפטי מבעל מקצוע. האתר אינו אחראי לדיוק ולנכונות החומר המופיע באתר. החומר המקורי נחשף בתהליך ההמרה לעיוותים מסויימים ועד להעלתו לאתר עלולים ליפול אי דיוקים ולכן אין האתר אחראי לשום פעולה שתעשה לאחר השימוש בו. האתר אינו אחראי לשום פרסום או לאמיתות פרטים של כל אדם, תאגיד או גוף המופיע באתר. |
|
