- דיני חוזים
- מומחים לדין הזר
- ייפוי כוח מתמשך
- משפט מסחרי
- דיני עבודה
- ביטוח
- פלילי
- מקרקעין ונדל"ן
- דיני צרכנות ותיירות
- קניין רוחני
- דיני משפחה
- דיני חברות
- הוצאה לפועל
- רשלנות רפואית
- נזקי גוף ותאונות
- דיני תקשורת ואינטרנט
- מיסים
- תעבורה
- משפט מנהלי וחוקתי
- גישור ובוררויות
- משפט בינלאומי
- צבא ומשרד הבטחון
- ביטוח לאומי
- פשיטת רגל
- תביעות ייצוגיות
- לשון הרע
- דיני חינוך
- דיני ספורט
- אזרחויות ואשרות
- ירושות וצוואות
- נוטריון
רע"א 8319-11-13 נעאמנה נ' עמותת מסגד עומר אבן אל חטאב ואח'
|
רע"א בית המשפט המחוזי שבתו כבית-משפט לערעורים אזרחיים |
8319-11-13
19.10.2014 |
|
בפני השופטת: ישראלה קראי-גירון |
|
| - נגד - | |
|---|---|
|
המבקש: אנוור נעאמנה |
המשיבים : 1. עמותת מסגד עומר אבן אל חטאב מ.ר. 580465342 2. האני כנאענה |
| החלטה | |
|
1.בבקשה זו מבקש המבקש להשיג על החלטת כב' השופט גמיל נאסר מיום .10.2013 שניתנה בת.א. 59336-12-12 (להלן: "ההחלטה"). בהחלטה דחה בית המשפט קמא בקשה לעיון מחדש בהחלטה קודמת שלו מיום 12.9.2013. ההחלטה הקודמת ניתנה לאחר שהתקיים דיון במעמד שני הצדדים, ובה נעתר בית המשפט לבקשת המשיב והוציא צו מניעה זמני האוסר על המבקש להתקרב לתחומי מסגד עומר אל חטב בכפר עראבה.
2.צו המניעה בהתאם להחלטה מיום 12.9.2013 ניתן באופן זמני עד לסיום הליכי הבוררות אותה הסכימו הצדדים לקיים כדי לברר המחלוקת ביניהם או עד לסיום הטיפול בתביעה האזרחית בבית המשפט קמא.
בהחלטה מיום 12.9.2013 חויב המבקש גם בתשלום הוצאות בסך 2,000 ₪.
3.ביום 5.10.2013 הגיש המבקש בקשה לעיון חוזר בהחלטת בית המשפט קמא.
הבקשה לעיון חוזר נדחתה בהחלטה מיום 7.10.2013 ועל החלטה זו הוגשה הבקשה נשוא החלטה זו.
4.שורש המחלוקת בין הצדדים הינה התנהלות הצדדים במהלך קיום מצוות דתיות. המשיב 2 משמש כאמאם מסגד עומר אבו אל חטאב בכפר עראבה ומינויו נעשה על ידי משרד הפנים. המבקש הינו תושב הכפר עראבה אשר נהג להתפלל באותו מסגד.
בין הצדדים התגלו חילוקי דעות בנוגע להשקפות עולם בכלל, והאופן הנכון בו יש לקיים מצוות הדת המוסלמית.
נטען כי מאז שהתגלעו חילוקי הדעות נוהג המבקש להטריד ולהקניט את המשיב 2 ולגרום להפרעות באירועים במסגד. נטען כי המשך השתתפות המבקש בתפילות באותו מסגד מהווה התנהגות פרובוקטיבית, מטרידה, מתסיסה וקיים חשש להתדרדרות לאלימות.
הצדדים הגישו תלונות הדדיות בנוגע להתנהלותם לרבות למשטרה וגם נסיונות לפשר בין הניצים בדרך של התערבות מכובדים או ההעברת הדיון לבוררות או גישור נכשלו.
למותר לציין כי המבקש מכחיש הנטען לגביו וטוען כי במהלך השתתפותו באירועי דת במסגד העלה סוגיות ושאלות שהופנו למשיב 2 בענייני דת, זמני תפילה ונהלים, ושאלות אלו התפרשו כמטרידות, מקנטיות ומתסיסות ללא סיבה מוצדקת.
5.בשל רגישות העניין, אופי הסכסוך וההנחה שיש להעדיף בעניין הספציפי נשוא הליך זה פיתרון חוץ משפטי שישיב השלום בין הניצים ויאפשר לכולם להמשיך ולקיים מצוות דתיות על פי השקפתם ואורח חייהם קיימתי דיונים במעמד הצדדים ואפשרתי ארכת זמן כדי למצוא פיתרון אחר מאשר הכרעה בבקשה זו.
התוכן בעמוד זה אינו מלא, על מנת לצפות בכל התוכן עליך לבחור אחת מהאופציות הבאות:| הודעה | Disclaimer |
|
באתר זה הושקעו מאמצים רבים להעביר בדרך המהירה הנאה והטובה ביותר חומר ומידע חיוני. עם זאת, על המשתמשים והגולשים לעיין במקור עצמו ולא להסתפק בחומר המופיע באתר המהווה מראה דרך וכיוון ואינו מתיימר להחליף את המקור כמו גם שאינו בא במקום יעוץ מקצועי. האתר מייעץ לכל משתמש לקבל לפני כל פעולה או החלטה יעוץ משפטי מבעל מקצוע. האתר אינו אחראי לדיוק ולנכונות החומר המופיע באתר. החומר המקורי נחשף בתהליך ההמרה לעיוותים מסויימים ועד להעלתו לאתר עלולים ליפול אי דיוקים ולכן אין האתר אחראי לשום פעולה שתעשה לאחר השימוש בו. האתר אינו אחראי לשום פרסום או לאמיתות פרטים של כל אדם, תאגיד או גוף המופיע באתר. |
|
